سید عماد شاهرخی در گفتوگو با خبرنگار مهر در سخنانی با تأکید بر اینکه با نظارتی که وجود دارد، به طور میانگین در طول ۹ ماه گذشته روزانه ۱۷۰ تن گوشت مرغ در لرستان تولید شده است، اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون ۳۳ میلیون قطعه جوجهریزی در مرغداریهای استان انجامگرفته است.
قیمت گوشت مرغ در لرستان پایینتر از استانهای هم جوار است
وی با بیان اینکه میزان جوجهریزی در مرغداریهای لرستان ۱۸.۳ درصد نسبت به سال قبل افزایشیافته است، عنوان کرد: میانگین مصرف گوشت مرغ در استان بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ تن است و مازاد تولید استان نیز به استانهای دیگر که نیاز داشتند صادر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: بیش از هزار تن گوشت مرغ در استان منجمد شده و بخشی از آن را به سایر استانها و بخشی را در استان توزیع کردیم، الان هم ذخیره خوبی دراینرابطه داریم تا در صورت نیاز بتوانیم از آن استفاده کنیم.
شاهرخی، تأکید کرد: طی دو شب گذشته نیز ۲۰۰ تن مرغ در استان کشتار شده که بیش از نیاز استان است و در این حوزه خوشبختانه مشکلی نداریم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه قیمت گوشت مرغ در لرستان نسبت به استانهای هم جوار پایینتر است، عنوان کرد: باتوجهبه وضعیت اقتصادی مردم، فعلاً اجازه ندادهایم که قیمت گوشت مرغ در استان افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: حوزه بازار مرغ استان با استفاده از سامانه رصد و تنظیم میشود.
احیای ۲۳۹ طرح کشاورزی در دولت سیزدهم
شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهاندازی و احیای واحدهای اقتصادی در حوزه کشاورزی استان طی دولت سیزدهم، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ۲۳۹ واحد کشاورزی در استان احیا شده است.
وی با بیان اینکه اشتغالزایی صورتگرفته در این واحدهای احیا ۷۹۴ مورد بوده است، ادامه داد: سهمیه و تعهد اشتغال در نظر گرفته شده برای جهاد کشاورزی لرستان سه هزار و ۳۸ نفر بوده که دو هزار و ۲۱۳ مورد از این سهمیه تحقق پیدا کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: این عدد معادل ۷۳ درصد از تعهد سازمان بوده که در سامانه نیز ثبت شده است.
جذب ۱۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغالزا
شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود به پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ اشاره کرده کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی یکی از موفقترین دستگاهها در جذب این تسهیلات بوده است.
وی با بیان اینکه در بند الف تبصره ۱۸، ۱۶۸ میلیارد تومان تسهیلات برای استان در نظر گرفته شده بود، عنوان کرد: تا کنون ۱۲۵ طرح با اعتبار ۳۴۲ میلیارد تومان به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه از مجموع این طرحها تا کنون ۵۹ طرح موفق به دریافت تسهیلات شده است، گفت: به این تعداد طرح، ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
شاهرخی افزود: دو طرح پیشران بزرگ دیگر در استان دائم که احتمالاً تا دو هفته آینده تسهیلات به آنها نیز پرداخت میشود و تسهیلات تبصره ۱۸ به طول کامل دریافت و جذب خواهد شد.
رکورد تولید در مزارع گندم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در ابتدای دولت سیزدهم و در سال ۱۴۰۰، میزان خرید گندم استان ۱۲۳ هزار تن بود، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، این عدد به ۵۰۲ هزار تن و با احتساب گندم بذری این عدد به ۵۳۲ هزار تن رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: میزان خرید گندم در استان ۳۰۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
شاهرخی با تقدیر از مراکز تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی در حوزه ارقام گندم، ادامه داد: امسال ۶.۲ تن گندم دیم در روستای «دیناروند» حاشیه خرمآباد از یک مزرعه برداشت کردیم.
وی، افزود: این ارقام گندم نسبت به اقلیم هر منطقه مقاوم هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه در مزرعه مرکز تحقیقات سازمان، ۱۰.۲ تن گندم دیم برداشت داشتیم، افزود: ادوات تزریق شده به این بخش یکی دیگر از اقدامات مؤثر در حوزه کشاورزی استان بوده است.
افزایش تولید در حوزه کشاورزی با اجرای طرح جهش تولید
شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، ۳۷۰ هزار هکتار را تحت پوشش داریم، عنوان کرد: تمام نکات فنی در راستای جلوگیری از فرسایش خاک، تناوب کشت، استفاده از ادوات جدید کشاورزی، اجرای کشاورزی حفاظتی، استفاده از بذرهای مورد تأیید و… دراینرابطه موردتوجه و تأکید است.
وی با اشاره به پرداخت ۵۰ درصد از هزینه بیمه محصولات کشاورزی در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، تصریح کرد: این امر به مدت پنج سال انجام میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تأکید کرد: در دو سالی که این طرح در استان اجرا شده در تولید گندم و جو ۱۱ درصد افزایش، در تولید دانههای روغنی ۲۴ درصد، در تولید گیاهان علوفهای ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
شاهرخی با بیان اینکه این یک کار بسیار ارزشمند است، بیان داشت: برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۰، ۸۵ دستگاه ادوات کشاورزی جذب شد، این عدد در سال ۱۴۰۱، ۲۸۵ دستگاه و هدفگذاری امسال نیز ۶۰۰ دستگاه بوده است.
وی، ادامه داد: در مرحله اول ۹۷ نفر را به بانک برای دریافت تسهیلات این ادوات کشاورزی به بانک معرفی کردیم که در حال جذب تسهیلات هستند.
آخرین خبرها از پرداخت مطالبات کاملیناکاران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع پرداخت مطالبات کاملیناکاران لرستانی، عنوان کرد: لرستان با کشت پنج هزار و ۳۰۰ هکتار کاملینا رتبه اول را در کشور کسب کرد، اما متأسفانه شرکت خریدار این محصول مقداری کام ما و کشاورزان را تلخ کرد و پرداختها از سوی آن بهموقع نبود و نتوانست به تعهدات خود عمل کند.
شاهرخی، تصریح کرد: البته این امر دو دلیل داشت، یکی عدم مدیریت این شرکت و دیگری افت بالای قیمت روغن بود، در ابتدا این شرکت روی ۵۲ هزار تومان قرارداد منعقد کرد، الان آخرین قرارداد ۲۵ هزار تومان است.
وی ادامه داد: بهشدت قیمت روغن افت کرد و نتوانستند روغن خود را با آن قیمتی که مدنظرشان بود به فروش برسانند، خودشان هم اذعان داشتند که ۲۰ میلیارد تومان هم ضرر کردهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: بالاخره معامله یا سود دارد یا ضرر، اما حق کشاورز نباید ضایع شود که ما هم از طریق دستگاه قضا پیگیری کردیم و هم اینکه قولی به ما دادهاند نهایتاً ظرف سه هفته آینده کل مطالبات تسویه میشود.
شاهرخی با بیان اینکه ماهانه حدود سه میلیارد تومان از سوی شرکت پرداخت میشود، گفت: تا هفته قبل نیز کل طلب دراینرابطه ۱۰ میلیارد تومان بود، از حدود ۵۰ میلیارد تومان طلب کاملینا کاران استان، ۴۰ میلیارد تومان پرداخت و ۱۰ میلیارد تومان دیگر باقیمانده که هفتگی سه میلیارد تومان از آن در حال پرداخت است که تا سه هفته آینده تمام میشود.