به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضوانی فر در آستانه افتتاح این پل درباره میزان حمل و نقل کالا از این گمرک، گفت: بهره برداری از پل دوم در مرز آستارا موجب تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی خواهد شد. برای اینکه ابعاد و اهمیت استراتژیک پل جدید و استقرار گمرک و بقیه سازمانهای خدمات دهنده مرزی بیشتر روشن شود باید به جزئیات حجم عملیاتی که در گمرک آستارا انجام میشود، اشاره کنیم.
وی تشریح کرد: در ۹ ماهه سال جاری ۵۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۳۸۰ میلیون دلار از طریق گمرک آستارا به خارج کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۲ و از حیث ارزش ۸ درصد افزایش یافت. محصولات کشاورزی، پتروشیمی، کاشی و سرامیک و محصولات معدنی و فلزی عمدهترین کالاهای صادراتی از طریق این گمرک بودند.
رضوانی فر گفت: در این مدت همچنین ۱۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار وارد کشور شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۳۶ و ۱۳۰ درصد نسبت به ۹ ماهه سال قبل افزایش داشته است. حجم مبادلات تجاری (صادرات و واردات) از گمرک آستارا ۷۰۰ هزار تن به ارزش ۵۲۴ میلیون دلار است.
درآمد ۷۲ درصدی گمرک آستارا طی ۹ امسال
رضوانی فر با اشاره به اینکه مهمتر از آمار صادرات و واردات از طریق گمرک آستارا، بحث ترانزیتی است افزود: در ۹ ماهه سال جاری ۱۸۹ هزار تن محموله ترانزیتی از مقصد گمرک آستارا خارج شده است که حدود ۱۱ درصد نسبت به سال گذشته با افزایش همراه بود. میزان ترانزیت از گمرک آستارا به عنوان مبدا کالاهای ترانزیتی، ۳۷۰ هزار تن بوده که ۴۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
رضوانیفر در خصوص تردد کامیونهای حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی از طریق گمرک آستارا در ۹ ماهه سال جاری اظهار داشت: در این مدت ۴۲ هزار و ۱۷۹ دستگاه کامیون حامل کالاهای ترانزیتی و صادراتی از طریق گمرک آستارا وارد و تعداد ۵۱ هزار و ۷۸۷ دستگاه کامیون از این گمرک مرزی خارج شده است.
وی گفت: در ۹ ماهه امسال تعداد کامیونهای ورودی از این مرز ۱۴ درصد و تعداد کامیون خروجی ۱۰ درصد افزایش نشان میدهد. درآمد گمرک آستارا در ۹ ماهه سال جاری با ۷۲ درصد افزایش به ۱,۶۰۰ میلیارد تومان رسید.