کاووس رمضانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه لرستان یکی از استانهایی بوده که در حوزه آبوخاک نسبت به استانهای دیگر و حتی استانهای کویری عقبمانده است، لرستان است، اظهار داشت: سهم اراضی آبی لرستان نسبت به کل کشور کمتر است.
وی عنوان کرد: میانگین اراضی آبی کشاورزی در کشور ۴۰ درصد است، اما در لرستان این عدد تنها ۲۳ درصد است.
این کارشناس حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه حدود ۱۲ درصد آبی که در کل کشور تولید میشود، از استان لرستان تأمین و تولید میشود، عنوان کرد: از طرف دیگر تنها نیم درصد از سهم سدهای کشور مربوط به استان لرستان است.
رمضانی با تأکید بر اینکه اگر نگوییم این امر «فاجعه است، باید گفت که «ضایعه» خیلی بزرگی است، گفت: متأسفانه سدهایی که در استان نیز احداث شده، بهگونهای نیستند که شرایط استان را از این وضعیت نجات دهند.
وی با تأکید بر اینکه با تمام این کمبودها، توانستهایم ۵۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را تحت پوشش سیستم آبیاری تحتفشار قرار دهیم، عنوان کرد: اعتبارت این حوزه امسال محدود شده که پیگیریهایی برای افزایش این اعتبارات در حال انجام است.
این کارشناس حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه طی امسال سیستم آبیاری تحتفشار در ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا شده است، افزود: سال گذشته این عدد دو هزار و ۷۰۰ هکتار بوده است.
رمضانی با بیان اینکه تا کنون ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح به استان تخصیصدادهشده است، افزود: بیشترین مشکلی که در استان داشتیم، بحث ایستگاههای پمپاژ آب بهخصوص در حوزه رودخانه «کشکان» بود.
وی تصریح کرد: با پیگیریهای صورتگرفته، مشکل ایستگاه پمپاژهای استان حل شد، سه ایستگاه پمپاژ «رنگین بان»، «کلین» و «سرنجه» در حال اجرا هستند.