به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در جریان نشست پنج روزه حزب حاکم این کشور، ضمن تعیین اهداف اقتصادی، نظامی و سیاست خارجی برای سال جاری میلادی، تاکید کرد که به دلیل اقدامات بیملاحظه دشمنان پیونگیانگ، احتمال وقوع جنگ در شبهجزیره کره در هر لحظه محتمل و قابل پیشبینی است.
کیم جونگ اون نشست پنج روزه حزب حاکم کره شمالی را با حمله شدید به واشنگتن جمعبندی کرد و گفت: به دلیل اقدامات غیرمسئولانه دشمنان برای حمله به ما، درگرفتن جنگ در شبهجزیره کره، هر لحظه قابل پیشبینی است.
به نوشته خبرگزاری دولتی کره شمالی، جونگ اون به ارتش این کشور دستور داده است تا در واکنش به هر نوع حمله، برای «فرونشاندن تنش در کل قلمرو کره جنوبی» مهیا و در صورت لزوم خود را برای استفاده از بمبهای اتمی آماده کند.
اظهارات کیم در فاصله یک روز تا آغاز سال جدید میلادی است که آبستن انتخاباتی حیاتی هم در کره جنوبی و هم در آمریکاست.
کارشناسان پیشبینی کردهاند که کره شمالی برای تحتالشعاع قرار دادن انتخابات ماه نوامبر آمریکا، از کارزار فشار نظامی به عنوان اهرم استفاده خواهد کرد؛ انتخابات حساسی که شاید به بازگشت دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا به کاخ سفید منجر شود. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوریاش بهرغم استفاده از لفاظی تهدیدآمیز، با سفر به کره شمالی، به نخستین رییس جمهور تاریخ آمریکا بدل شد که وارد خاک پیونگیانگ میشود.
دولت جو بایدن، رییس جمهور کنونی آمریکا مدعی است که از مذاکره با کره شمالی استقبال میکند اما تحریمهای جدیدی را علیه این کشور وضع کرده است. واشنگتن همچنین در واکنش به افزایش آزمایشهای موشکی کره شمالی، رزمایشهای مشترک با کره جنوبی در نزدیکی شبهجزیره کره را تشدید و علاوه بر این، تجهیزات و ادوات نظامی بیشتری از جمله زیردریایی هستهای و ناوهای هواپیمابر غولپیکری را در منطقه مستقر کرده است.
کیم جونگ اون تاکید کرده است که بازگشت چنین تسلیحاتی به شبه جزیره کره، سئول را کاملا به یک «پایگاه نظامی و زرادخانه هستهای تحت کنترل آمریکا» بدل میکند.
وی تصریح کرد: اگر با اقدامات نظامی تهاجمی نیروهای دشمن نگاهی دقیق بیندازیم، میبینیم که کلمه «جنگ» به واقعیتی عینی و نه مفهومی انتزاعی، بدل شده است.
به گفته رهبر کره شمالی، پیونگ یانگ چارهای ندارد جز پیشبرد سریع جاهطلبیهای هستهای و برقراری ارتباط عمیقتر با کشورهای دیگری که با آمریکا مخالف هستند. کره شمالی در حال حاضر با چین و روسیه روابط نزدیکی دارد.
یانگ اوک، تحلیلگر اندیشکده مرکز آسان در حوزه مطالعات سیاسی مدعی است: کره شمالی دست کم برای یک سال یا بیشتر، خود را برای تشدید هرچه بیشتر تنش با واشنگتن و سئول مهیا میکند و در آستانه انتخابات آمریکا، سیاستهای افراطیاش با تلاش برای گفتمان نیز همراه خواهد بود. کیم روی موفقیت ماهواره جاسوسیاش حساب کرده است تا سه ماهواره دیگر پرتاب کند زیرا او میداند که قابلیتهای ماهوارهای ابزار قدرتمند هدفگری برای فرماندهی و کنترل بهتر قوای هستهای است.
کره جنوبی در ماه آوریل انتخابات پارلمانی خود را برگزار خواهد کرد و این انتخابات میتواند دستور کار سیاست داخلی و خارجی یون سوک یول، رییس جمهور این کشور که موضعی جنگطلبانه در قبال پیونگیانگ دارد را دستخوش تغییر خواهد کرد.
سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی روز پنجشنبه هشدار داد که «احتمال اینکه کره شمالی در سال ۲۰۲۴ به طور ناگهانی دست به تحریکات نظامی یا حمله سایبری بزند، بسیار زیاد است.
کیم تاکید کرده است که پیونگیانگ در حال حاضر احتمال اتحاد با کره جنوبی را رد میکند و به گفته وی، سئول باید موضع و خط مشی خود در قبال کره شمالی را از اساس تغییر دهد.
وی کره جنوبی را کشوری «مستعمره» و کاملا وابسته به آمریکا خواند و گفت: روابط کره شمالی و جنوبی دیگر دوستانه یا همگن نیست بلکه کاملا به رابطه دو دشمن، دو متخاصم بدل شده است.