به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سومین رویداد ملی «روایت حبیب» با عنوان روایت «جهان پهلوان حاج قاسم سلیمانی» یکشنبه ۱۰ دی ماه در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری، سیدحسن سبزواری نایب رییس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و سیدمهدی ابطحی دبیر رویداد «روایت حبیب» در این نشست صحبت کردند.
سیدمهدی ابطحی دبیر رویداد «روایت حبیب» در توضیح این رویداد گفت: حوزه هنری در چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی قصد دارد با هدف تبیین شاخصهای مکتب این شهید بزرگوار و مشارکت با فدراسیون ورزشهای زورخانهای، در قالب سومین رویداد «روایت حبیب» برنامههای خود را در ۴۰ نقطه ایران و در ۴۰ زورخانه کشور به صورت همزمان برگزار کند. این زورخانهها در ۹ شهرستان و ۳۱ مرکز استانی قرار دارند که پیوست فرهنگی هنری دارند.
وی تصریح کرد: همچنین همزمان با چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم و شب ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) مجموعه برنامه «شب خاطره» حوزه هنری با عنوان «روایت جهان پهلوان حاج قاسم سلیمانی» با حضور همرزمان سردار، ورزشکاران و پهلوانان ورزشهای باستانی برگزار میشود.عکسی از حاج قاسم با لباس پهلوانی در نوجوانی منتشر شده بود که بخشی از عنوان «جهان پهلوان حاج قاسم سلیمانی» را در بردارد اما با توجه به جنایات رژیم جعلی صهیونیستی در غزه، استفاده از واژه جهان پهلوان سلیمانی که تعبیر کننده این واقعیت است که ایشان مرام پهلوانی را از مکتب امیرالمومنین علیه السلام فراگرفته و تا پایان عمرش نیز به این مکتب پایبند بوده است، انتخاب شد
ابطحی بیان کرد: آنچه که در این رویداد خواهیم دید برنامه «شب خاطره» است که با محوریت بیان خاطره درباره شخصیت حاج قاسم خواهد بود و ۳ همرزم شهید سلیمانی و افراد دیگر به خاطره گویی خواهند پرداخت. همچنین، اشعار سروده شده درباره شهید سلیمانی نیز در اختیار مرشد قرار خواهد گرفت و گروههای نقالی، پردهخوانی، سرود و خوانندهها به اجرای برنامه میپردازند.
وی افزود: همچنین در هر استان، آیین رونمایی از تولیدات فرهنگی و هنری آن منطقه که مرتبط با مکتب شهید سلیمانی و خاطرات این شهید بزرگوار است همچون تولیدات مکتوب، تصویری و هنرهای تجسمی که در سال گذشته در مراکز استانی حوزه هنری تولید شدهاند، برگزار میشود.
دبیر رویداد «روایت حبیب» اضافه کرد: اهدای نشان پهلوانی به خانواده معظم شهدای مدافع حرم و مراسم گلریزان برای آزادی تعدادی از مادران زندانیِ جرایم مالی غیرعمد نیز از دیگر برنامههای اجرایی در رویداد است.
وی تاکید کرد: آنچه که امسال داریم شبکه توزیعی از تولیدات مراکز هنری در ستاد مراکز استانی حوزه هنری است که در این مجموعه برنامه، این محصولات رونمایی و اجرا خواهند شد.
ابطحی گفت: خوشحال هستیم با فدراسیون ورزشهای زورخانهای همکاری داشتیم. آنچه در زورخانه دیدیم چیزی جز هنر نبود و هر آنچه در هنرهای تجسمی دنبالش بودیم در زورخانه دیدیم و امیدواریم این حضور مشترک، تولیدات خوبی در آینده به همراه داشته باشد. محصولات تجسمی و تصویری که سال قبل تولید شده بودند، در قالب مجموعه نرمافزاری گردآوری شده و در اختیار مراکز استانی قرار گرفت تا شبکه توزیعی در این زمینه ایجاد شود. حدود ۱۵۰ اثر متفاوت در این نرمافزار موجود است و برای استفاده بهینه، هفته گذشته بین مراکز استانی توزیع شد.
وی در توضیح این که چرا عنوان «جهان پهلوان حاج قاسم سلیمانی» برای این رویداد انتخاب شده است، گفت: عکسی از حاج قاسم با لباس پهلوانی در نوجوانی منتشر شده بود که بخشی از این عنوان را در بردارد اما با توجه به جنایات رژیم جعلی صهیونیستی در غزه، استفاده از واژه جهان پهلوان سلیمانی که تعبیر کننده این واقعیت است که ایشان مرام پهلوانی را از مکتب امیرالمومنین علیه السلام فراگرفته و تا پایان عمرش نیز به این مکتب پایبند بوده است، انتخاب شد.
سیدحسن سبزواری نایب رییس فدراسیون ورزشهای زورخانهای نیز در سخنانی عنوان: ورزش زورخانهای تنها یک ورزش نیست بلکه یک تاریخ و فرهنگ است. در یکم آذر ماه مدال آوران بازیهای آسیایی دیداری با مقام معظم رهبری داشتند که در آن دیدار، رهبری تاکید داشتند که این ورزش باید احیا شود. در راستای مشارکت این فدراسیون با حوزه هنری، تفاهمنامهای داشتیم که همزمان با چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم در ۴۰ زورخانه کشور برنامه داشته باشیم که به اعتقاد ما، برگزاری مشترک این رویداد، در واقع لبیک به فرمایشات رهبری است و در وهله دوم گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم با عنوان جهان پهلوان سلیمانی خواهد بود.
وی بیان کرد: در کنار اینها، شب میلاد حضرت زهرا علیهم السلام آیین اصیل و سنتی گلریزان داریم که بر این اساس، ورزشکاران و پهلوانان و آحاد ورزشکاران گردهم میآیند تا مادرانی که با جرایم غیرعمد در زندان هستند آزاد شوند.
در ادامه، سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری درباره رسالت حوزه هنری درباره هنر متعالی گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی، حوزه هنری با حضور هنرمندان بزرگ و متعهد در این عرصه آغاز به کار کرد و از روز اول خودش را متعهد به روایت انقلابی از ایام الله میدانست و در قالب ادبیات و تصویر تا امروز نیز فعالیتش ادامه دارد و به تعبیری اینجا پایگاه هنر انقلاب است و خواهد بود. بر این اساس، حوزه هنری از آنجایی که خود را موظف به ذکر ایام الله میداند، در سالگرد شهادت حاج قاسم خود را موظف بر برگزاری رویداد «روایت حبیب» کرد که از ۱۰ استان سال اول به ۴۰ استان در چهارمین سالگرد ایشان رسید. کاروان هنری «روایت حبیب» شاید یک شبکه فعال توزیع محصولات و تولیدات هنری باشد که رساندن محصولات به صورت مستقیم به مخاطب را مدنظر دارد و خوب است این شبکه توزیع به همین شکل بیواسطه رقم بخورد. دستاورد بزرگی که داشتیم همین نکته بود؛ ایجاد شبکه توزیع فعال و تاثیرگذار از تولیدات حوزه هنر
وی توضیح داد: در سال اول و دوم، بنای روایت مردمی و هنری در قالب کاروان «روایت حبیب» بود که اعم از نمایش، تجسمی و سرود و نقالی و پردهخوانی بود اما امسال با توجه به اینکه بنا داشتیم در گستره ملیتر کار کنیم و به دنبال ایجاد عرصههای جدید برای روایت حاج قاسم باشیم، به همین دلیل قرار شد روی شخصیت او که متناسب با وجوه شخصیت پهلوانی ایشان باشد، کار کنیم. بر این اساس ۲ تکلیف داریم؛ اول اینکه با ذکر ایام الله، مسیر حاج قاسم ادامه پیدا کند، دوم اینکه نگرانی ما درباره فراموشی این ایام الله که خسران به وجود خواهد آورد، رفع خواهد شد، چراکه روحیه ایثار و مجاهدت با نمایش اقدامات حاج قاسم به اوج خود رسید. در واقع، «روایت حبیب» عرض ارادت هنرمندانه به شهدای انقلاب اسلامی و این بار با نگاهی پهلوانی است.
در بخش دیگری از نشست، ابطحی دبیر رویداد درباره دستاوردهای «روایت حبیب» گفت: هر آنچه که گفته شد درباره شاخصها و اهدافی که دنبالش بودیم، جزو دستاوردهای این رویداد است و کاروان هنری «روایت حبیب» شاید یک شبکه فعال توزیع محصولات و تولیدات هنری باشد که رساندن محصولات به صورت مستقیم به مخاطب را مدنظر دارد و خوب است این شبکه توزیع به همین شکل بیواسطه رقم بخورد. دستاورد بزرگی که داشتیم همین نکته بود؛ ایجاد شبکه توزیع فعال و تاثیرگذار از تولیدات حوزه هنری.
لشگری نیز در پاسخ به این مورد عنوان کرد: رویداد «روایت حبیب»، کارناوالی بود که در نقاط محدودی از کشور اجرای برنامه میکردند که معمولا در استانهای محدود منعکس میشد از این جهت تصمیم گرفتیم در گستره ملی این کار را انجام دهیم. همچنین در مورد مسأله روایت حاج قاسم، روایتهایی داشتیم که تا به حال ذکر نشده یا در قالب «شب خاطره» برای مردم ذکر نشده بود اما امسال این گنجینه روایتها درباره حاج قاسم را دستمایه تولید آثار مرتبط با ایشان قرار دادیم.
لشگری تاکید کرد: یکی از ثمرات برنامههایی همچون «روایت حبیب» این است که شاهد تاثیر دوطرفه بین هنرمندان و حاج قاسم باشیم تا ایشان اسوه هنرمندان نیز باشند.