به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «سید احمد فراستی» در رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل، اقدام خرابکارانه، حوادث شیمیایی، حمله سایبری، قطع برق، آلودگی زیست محیطی و واکنش تیمهای مقابله با شرایط اضطراری در بندر شهید رجایی هرمزگان افزود: بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری و کانتینری کشور به واسطه وسعت، عملیاتهای متنوع بندری در پسکرانه، باراندازها و حوزههای صنعتی و عملیاتی با مخاطرات، حوادث و تهدیدهای متنوعی روبهرو است.
وی با تاکید بر تقویت و ارتقای آمادگی خطاب به نیروهای عملیاتی در بندر شهید رجایی، گفت: مقوله پدافند غیرعامل و مدیریت بحران نیاز ضروری برای این بندر است که با دقت و اشرافیت بیش از پیش آسیبهای احتمالی را شناسایی و برای مقابله برنامهریزی داشته باشیم.
فراستی یادآور شد: آمادگی و اجرای طرحهای مقابله، پاسخ اضطراری و همچنین تمرین گامهای عملیاتی در بروز حوادث احتمالی، از جمله موارد مهم و مورد تاکید در این مانورها است.
در این مراسم، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به وجود ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع وسعت و حضور نزدیکبه ۱۲ هزار نیروی شاغل مستقیم و غیرمستقیم در بندر شهید رجایی، اظهار داشت: این بندر با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیر نفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و ۸۵ درصد از عملیات کانتینری بنادر کشور را برعهده دارد.
«حسین عباسنژاد» با اشاره به اهمیت تأمین ایمنی و امنیت در فرآیند تخلیه و بارگیری، انتقال و انبارداری مواد شیمیایی و کالای خطرناک کالاهای در بندر شهید رجایی، تاکید کرد: برگزاری رزمایش ترکیبی در بندر شهید رجایی با توجه به احتمال خطر و اقدامات خرابکارانه در حوزههای حیاتی از جمله بنادر، ضروری است.
وی افزود: با توجه به نقش تأثیرگذار آمادگی بهتر تیمهای واکنش اضطراری،؛ ارزیابی تداوم کارکرد در زمان وقوع شرایط اضطراری و نیازسنجی تجهیزات مورد نیاز مدیریت بحران و مقابله اثربخش با شرایط اضطرار، برگزاری این در این مجتمع بندری ضروری به نظر میرسید.
پدافند غیرعامل نیاز ضروری بندر شهید رجایی
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، پدافند غیرعامل را نیاز ضروری این بندر و ارتقای آمادگی را از جمله اهداف اساسی برگزاری این رزمایش دانست و تاکید کرد: آمادگی روحی، تیمی و گروهی، تجهیزاتی و مدیریتی از جمله اهداف این رزمایش است و عملکرد تیمهای مختلف توسط گروه داوری ارزیابی میشود.
عباسنژاد با اشاره به تعامل و همکاری مثبت اداره کل بنادر استان با حوزه مدیریت بحران استانداری، بیانداشت: در راستای تحقق اهداف پدافندی این بندر و کاهش آسیبهای احتمالی، مرکز ساختمان دیتاسنتر شامل سیستمهای رایانهای و اجزای مرتبط مانند وسایل ارتباطات از راه دور و سیستمهای ذخیره در آن یکی از استانداردترین مراکز در بخش دریایی در مرحله تأمین تجهیزات است.
لزوم مصونسازی بندر شهید رجایی در مقابل تهدیدها
«محمد رادمهر» مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری هرمزگان نیز گفت: استان هرمزگان یک استان راهبردی است به دلیل برگزاری چنین رزمایش و تمرینهایی باعث ارتقا آمادگی و مصونسازی بندر شهید رجایی در مقابل تهدیدها خواهد بود.
بر پایه این گزارش، رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در بندر شهید رجایی با هدف ارتقای سطح آمادگی در برابر تهدیدهای احتمالی، شناسایی نقاط ضعف، همافزایی و همگرایی بیشتر میان تیمهای مقابله با شرایط اضطراری و بحرانی، ارزیابی منابع برای مقابله با مخاطرات احتمالی و حصول اطمینان از کارکرد مناسب تجهیزات شبکهای و نرمافزارهای کاربردی در بندر شهید رجایی برگزار شد.
در این رزمایش، مدیران و کارشناسان حوزههای ایمنی، آتشنشانی، یگان دریایی و مجموعه کارکنان عملیاتی و بندری و تعدادی از ارزیابهای بنادر شهید رجایی، شهید باهنر، قشم و استان خوزستان و مازندران در ترمینال کانتینری ۲ مجتمع بندری شهید رجایی حضور داشتند.
ترمینال کانتینری شماره ۲ مجتمع بندری شهید رجایی بزرگترین ترمینال کانتینری این بندر با برخورداری از بیشترین تجهیزات استراتژیک و حداکثر عمق ۱۵ متر توانایی پهلوگیری بزرگترین کشتیهای کانتینری را در این مجتمع بندری فراهم کرده است.
کانتینرها پس از تخلیه از کشتی در این ترمینال قرار گرفته و سپس به ترمینالهای دیگر انتقال داده میشود. یکی از کالاهایی که در این ترمینال تخلیه و بارگیری میشود و فرآیند تخلیه، بارگیری و انتقال آن نیاز به مراقبتهای خاص دارد، کالاهای خطرناک و مواد شیمیایی است.