به گزارش خبرنگار مهر، ایوب آقاخانی نویسنده و کارگردان تئاتر و نمایشهایی رادیویی، در فعالیتهای رادیویی خود به سراغ آثار مطرح و تأثیرگذاری ادبیات و ادبیات نمایشی جهان میرود و این آثار را در قالب نمایش رادیویی کارگردانی و به مخاطب ارائه میدهد. وی در یکی از مجموعههایی که کارگردانی کرده است، به سراغ نمایشنامه «غرب واقعی» یا «غرب حقیقی» اثر سم سپارد از آثار مطرح ادبیات نمایشی معاصر جهان رفته است.
سم شپارد نمایشنامهنویس، کارگردان و بازیگر آمریکایی یکی از پرافتخارترین نویسندگان این کشور در قرن بیستم بهشمار میآید. این برنده جایزه پولیتزر در آثار خود بهتمامی روح آمریکای معاصر را به تصویر کشیده است. از جمله نمایشنامههای موفق و صحنه دیده وی میتوان به نمایش «غرب حقیقی» یا «غرب واقعی» اشاره کرد. سام شپارد در سال ۱۹۴۳ متولد شد و ۷۳ سال بعد بر اثر بیماری «ای ال اس» درگذشت.
«غرب واقعی» ماجرای ۲ برادر با نامهای لی و آستین است؛ لی دایمالخمری بیکار است که از راه خلاف پول در میآورد و آستین که در فیلمنامهنویسی به موفقیت رسیده است.
شپارد در غرب حقیقی و از نگاه آستین در فیلمنامهاش غرب را به ریشههای وسترن و خشن خود گره میزند.
نمایش رادیویی «غرب واقعی» در ۴ قسمت تولید شده که در اولین قسمت آن با مدت زمان ۱۹ دقیقه و ۳۷ ثانیه، مادر لی و آستین سفر کرده و خانه در اختیار آستین است. لی برادر خلافکار نزد آستین آمده و از همان بدو حضور خود باعث بر هم زدن تمرکز آستین میشود که مشغول به فیلمنامهنویسی است. آستین معتقد است آیندهای در کارهای هنری نیست. لی به آستین میگوید که قصد دارد مدت زمانی طولانی نزد او بماند و برای ماندن در خانه مادر خود نیاز به اجازه گرفتن از آستین ندارد.
لی قصد دارد از خانههای محله مادر خود سرقت کند و آستین با این فکر و رفتار لی موافق نیست. لی قصد دارد ماشین آستین را امانت بگیرد ولی آستین موافقت نمیکند. آستین به برادر خود پیشنهاد میکند که اگر به پول نیاز دارد به او قرض بدهد اما لی عصبانی میشود و به خاطر همین حرف با برادر خود برخورد میکند.
آستین قراری با یک تهیهکننده هالیوودی دارد و از لی میخواهد در زمانی ملاقات به خانه نیاید و به همین خاطر ماشین خود را به لی میدهد اما ….
با هم اولین قسمت نمایش رادیویی «غرب واقعی» را بشنویم.