به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، البرادعی بر این باور است که گزارش سازمان اطلاعات ملی آمریکا (NIE) می تواند به کاهش تنش های بین تهران -واشنگتن در خصوص موضوع هسته ای ایران کمک کند.
وی گفت که این گزارش باید به کاهش تنش ها در رابطه با برنامه هسته ای ایران کمک کند.
روز گذشته سازمان اطلاعات ملی آمریکا که متشکل از 16 سازمان اطلاعاتی است در گزارشی 9 صفحه ای تاکید کرد که بر اساس برآورد این سازمان، ایران از سال 2003 برنامه های هسته ای ابهام آمیزی که بتوان به آن ابعادی نظامی داد، نداشته و آن را متوقف کرده است و نویسندگان گزارش گفته اند "اطمینان نسبی" دارند که ایران برنامه تولید سلاح هسته ای اش را دوباره آغاز نکرده است.
البرادعی می گوید: گرچه ایران هنوز نیازمند آن است تا برخی از ابعاد مهم فعالیت های هسته ای خود در گذشته را شفاف سازی کند، اما آژانس هیچ مدرک و سندی مبنی بر نظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران ندارد.
وی همچنین گفت که این گزارش نشانگر این است که فشارهای دیپلماتیک به ایران مفید و سازنده هستند و ایران به این فشارها حساس و پاسخگو است.
مدیر کل آژانس همچنین گفت که این گزارش علاوه بر کاهش تنش ها باید ایران را به سمت همکاری فعالانه و فوری با آژانس برای روشن کردن ابعاد مبهم برنامه هایش سوق دهد.
وی در عین حال خاطر نشان نمود که چنین گفتگوهایی برای اعتماد سازی درباره آینده مسیر برنامه هسته ای ایران مهم هستند که این مسئله می تواند به عادی شدن روابط ایران و جامعه جهانی کمک کند.
البرادعی خواستار گفتگوی بی درنگ تمامی طرف ها برای حل تنش موجود شد.
مقامات اطلاعاتی آمریکایی ادعا کرده اند که در دو سال گذشته، تمایل ایران به دستیابی به سلاح هسته ای کمتر از چیزی بوده که دولتمردان آمریکایی مدعی شده اند.
گزارش سازمان اطلاعات ملی آمریکا( NIE) چرخش مواضعی است نسبت به برآورد 2 سال پیش همین سازمان که می گفت ایران به دنبال سلاح هسته ای است.
کاخ سفید در اولین واکنش به این گزارش آن را "خبر خوبی" دانست، اما در عین حال ادعا کرد که خطر دستیابی ایران به سلاح هسته ای، کماکان "مشکلی جدی" است.
استفان هادلی، مشاور امنیت ملی آمریکا، ادعا کرد که یافته های گزارش تائید می کند که آمریکا حق دارد نسبت به برنامه اتمی ایران نگران باشد و استراتژی جرج بوش "درست" بوده است.
"پل رینولدز"، خبرنگار امور جهانی تارنمای اینترنتی بی بی سی، می گوید این گزارش در برآورد فعالیت های هسته ای ایران محتاط است و مدرکی در اختیار کسانی که به دنبال حمله نظامی به ایران هستند، قرار نمی دهد.
به گفته رینولدز این گزارش موضع کسانی را که به دنبال تحریم های بیشتر علیه ایران هستند تقویت می کند، چون ادعا می کند که فشارهای پیشین موثر بوده است.
"گوردون کوررا"، تحلیلگر امور امنیتی بی بی سی، می گوید این برآورد در تناقض کامل با لحن ستیزه جویانه و هشدارآمیزی است که از بخش هایی از دولت آمریکا شنیده می شود - جرج بوش رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته هشدار داد ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای "برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم حیاتی است."
همچنین محمد البرادعی در ادامه واکنش خود به این گزارش می گوید: نتایج گزارش آمریکا کاملاً با یافته های خود آژانس مبنی بر اینکه هیچ دلیل و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران در حال حاضر در تاسیسات هسته ای خود فعالیت های نظامی دارد، مطابقت دارد.