به گزارش خبرگزاری مهر، محمد عبدالاحد، در نشست سیاستهای جوانی جمعیت در جمهوری اسلامی ایران که در فرهنگستان علوم پزشکی کشور برگزار شد، در ابتدای سخنرانی خود حادثه تروریستی در کرمان را محکوم کرد و برای شهدای این حادثه طلب آموزش کرد.
وی در ادامه با اشاره به نمونههای موفق افزایش جمعیت در دنیا، گفت: ایران در حال عبور از گذار جمعیتی است و مرگ و میر در حال کاهش و سن جمعیت نیز رو به سالمندی است.
عبدالاحد افزود: کره جنوبی و تایلند جزو کشورهایی هستند که میزان زادآوری کمتری نسبت به میانگین آسیا دارند (۱.۴ درصد) ولی به عنوان نمونه چین از این میانگین زادآوری بیشتری دارد.
نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، با اشاره به اینکه بحث اولویت بالاتر ازدواج نسبت به فرزندآوری برای جوانی جمعیت مبنای علمی دارد، ادامه داد: باید سن ازدواج پایین بیاید تا زادآوری امکانپذیر شود.
وی اظهار داشت: نقش ما این است که ارتباطات را تسهیل کنیم تا کشورهایی که در آسیا شرایط مشابه دارند، بتوانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند، به طوری که نمونههای آن در کنفرانس جمعیت بانکوک در تایلند مطرح شده است و کشوری مانند فیلیپین که با نرخ زاد و ولد ۱۰۰ کودک به ازای هزار نفر جمعیت روبروست که باید محدود شود در کنار ایران که رقم ۲۲ تا ۲۳ تولد در هزار نفر جمعیت دارد و این رقم کافی نیست بتوانند از مسائل و شرایط هم آگاه شوند زیرا هر دو مشکل در آسیا است و با تبادل نظر کشورهای منطقه قابل حل است.
در این نشست، حسن عینی زیناب مشاور علمی دفتر جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه باید فرصتهای مناسب تغییر جمعیت را در نظر داشته باشیم، گفت: مشارکت بانوانی که دیگر درگیر زادآوری نیستند میتواند در چرخه تولید اقتصادی (تولید ناخالص ملی) از جمله فرصت محسوب شود اما ایران با توجه به اشتغال بسیار پایین زنان، از این فرصت اقتصادی چندان بهرهمند نمیشود.
همچنین، اردشیر خسروی مدیرگروه آمار و فناوری اطلاعات مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه اولین عامل ایجاد بار بیماری در زنان سنین ۴۹-۱۵ سال، مشکلات و بیماریهای دستگاه باروری است، گفت: مشکلات زنان باید با مراقبتهای زنان و مامایی کنترل شود.