به گزارش خبرگزاری مهر، با راهاندازی مرکز تخصصی شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان بانوان در خراسان شمالی، دامنه فعالیت شبکه به شمال شرق کشور گسترش یافت.
رامین صرامی فروشانی رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی و رئیس شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان بانوان، گفت: خوشحالم که امروز راهاندازی چهارمین مرکز کشوری و سومین مرکز استانی شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطانهای بانوان، پس از اهواز و زاهدان را شاهدیم و پژوهشکده سرطان معتمد هم در کنار دیگر مجموعهها سهم کوچکی در این اتفاق مبارک داشته است.
وی با اشاره به اهمیت سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان در کشور (در هر دو جنس) و شیب فزاینده گسترش آن، اظهار داشت: نکته مهم در این سرطان این است که با هدف گرفتن بانوان، کل خانواده را متأثر میکند. البته اگر این سرطان به موقع تشخیص داده شود به سادگی قابل درمان است لذا توسعه مراکز تشخیصی در این حوزه کمک مؤثری به نجات بیماران میکند.
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد با اشاره به بیش از ربع قرن فعالیت گسترده این پژوهشکده در حوزه تحقیقات، آموزش، تشخیص و درمان سرطان پستان افزود: به پشتوانه همین تلاشها است که مجلس شورای اسلامی در واگذاری مأموریت تأسیس شبکه ملی تشخیص، کنترل و درمان سرطان بانوان به پژوهشکده اعتماد کرده و البته جا دارد از حمایتهای نمایندگان ملت در اخذ مصوبه تأسیس شبکه تشکر کنم.
صرامی فروشانی، با تاکید بر اینکه مراکز استانی شبکه را نباید مجموعهای از کلینیکهای تصویربرداری همانند کلینیکهای دیگری که توسط بخش دولتی یا خصوصی در کشور ایجاد شدهاند تلقی کرد، گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان مولود مبارک انقلاب همواره به دنبال انجام فعالیتهای زمین مانده و دشوار در کشور بوده و طبعاً در اینجا هم دنبال ایجاد زنجیرهای از کلینیکهای تشخیصی در کشور نیست بلکه هدف راه اندازی مراکزی است که از لحاظ نوع و کیفیت خدمات، کاملاً با هاب اصلی شبکه که پلی کلینیک فوق تخصصی پژوهشکده سرطان معتمد (تهران) است برابری کنند. از طرف دیگر شبکه بهگونهای سازماندهیشده که نودهای کوچک (شهرهای کوچک) خدماتی در سطح غربالگری و نودهای بزرگتر (مراکز استانی) آنالیز اطلاعات را انجام دهند. در قالب این شبکه مراکز تخصصی استانی میتوانند در صورت نیاز به سرعت از امکانات و ظرفیتهای دیگر مراکز بهرهمند شوند.
وی افزود: شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان بانوان همچنین در زمینه رجیستری و آنالیز جامع و کامل اطلاعات بیماران و گزارش مواردی مثل میزان شیوع سرطان در هر منطقه و نرخ تغییرات آن فعال خواهد بود. شبکه با رویکرد استفاده از ظرفیتهای موجود راهاندازی شده و از بدو فعالیت بر همکاری نزدیک و هم افزایی ظرفیتها با قرارگاههای جهادی، خیریهها و دیگر نهادهای فعال در این حوزه تاکید داشته است.
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد با تقدیر از مشارکت جمعیت هلال احمر خراسان شمالی که در راهاندازی مرکز تخصصی شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان بانوان در بجنورد با پژوهشکده و جهاد دانشگاهی استان همکاری نزدیکی داشته است، اظهار داشت: امیدوارم در توسعه شبکه در سایر استانها هم بتوانیم از ظرفیتها و حمایتهای مؤثر جمعیت هلال احمر که با بلندنظری در جهت خدمت به مردم خراسان شمالی ظرفیتهای خود را با شبکه به اشتراک گذاشتند بهرهمند شویم.
پیشگیری و کنترل سرطان بانوان، ضامن سلامتی و نشاط جامعه است
زهرا شیخی رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس، با اشاره به تأثیر قابل توجه وضعیت سلامتی زنان بر سلامت خانواده و جامعه تاکید کرد که هدف از ایجاد شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان بانوان در کشور، رسیدن به نشاط و سلامت زنان و ارتقای سطح سلامت جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه رسالت بانوان در تمام عرصههای خدمت به خانواده بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است و زنان در نقش مدیران قوی و توانمند قدم در راهی گذاشتهاند که آینه تمام عیار توانمندیهای زن ایرانی مسلمان است.
شیخی افزود: زنان با روحیه مسئولیت پذیری پیشگام خودمراقبتی شدهاند که نیازمند آموزش و آگاهی بخشی هدفمند و مؤثر است. در روزهای سخت تلاش برای حفظ توجه به سلامتی حفظ رژیم غذایی مناسب در راستای محافظت و تقویت سیستم ایمنی اعضای خانواده، نشانگر روحیه مادرانه بانوان بوده است.
وی در عین حال تاکید کرد: زنان، خود آسیب پذیری بیشتری در مقابل برخی بیماریهای جسمی و روحی دارند.
به عقیده شیخی، برای داشتن جامعهای سالم ضروری است که امکانات و خدمات استاندارد پیشگیری از سرطان و مراقبتهای بهداشتی مناسب به سهولت در دسترس آنها قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تحقیقات نشان میدهد وضعیت سلامت زنان تأثیر به سزایی بر سلامت فرزندان، خانواده، جامعه و محیط پیرامون آن دارد. بر این اساس چنانچه مشکلاتی از جمله سرطان، بیماریهای مزمن، بیماریهای خاص و صعب العلاج و دیگر مسائل فرهنگی و اجتماعی مؤثر بر سلامت آنها نادیده انگاشته شود، سلامتی خانواده نیز دچار آسیب خواهد شد؛ لذا هدف از ایجاد شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان، رسیدن به نشاط و سلامت زنان و ارتقای سطح سلامت جامعه است.