به گزارش خبرنگار مهر، «میثم لطیفی» معاون رییسجمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی صبح امروز در همایش «نظریه نظام انقلابی» اظهار کرد: باید دید که نظریه نظام انقلابی، چه مفهومی دارد و چگونه میشود آن را تعریف کرد؛ برای رسیدن به این تعریف دقیق، باید بررسی علمی و پژوهشی انجام دهیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری بارها در این خصوص تأکید کردهاند که منظور ما از نظام انقلابی، یک مجموعه بی نظم نیست و منظور ما از انقلابیبودن، بینظمبودن نیست؛ به این نکته باید دقت کرد با صرف داشتن نظریه نظام انقلابی، نمیتوان مسایل را حل کرد. همچنین باید افرادی باشند که این نظریه را دقیق شناخته و آن را عملی کنند.
معاون رییسجمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی اضافه کرد: این نظریه در تمامی عرصهها پاسخگو خواهد بود و از طرفی باید به بحث مردمیسازی و حضور مردم پرداخت؛ بهعنوان مثال باید وقتی دولت سیزدهم میگوید که میخواهد امور را به مردم واگذار کند، این امر، نیازمند عمل بر اساس نظریه است و اگر نظریه دقیق و مطمینی به یک دستگاه نرسد، نظریههای غیر مرتبط و با ظاهر زیبا جایگزین میشوند؛ به عنوان مثال میتوان به سند ۲۰۳۰ اشاره کرد.
لطیفی گفت: باید توجه کرد که نسبت دموکراسی و بوروکراسی در نظریه نظام انقلابی چیست و این نظریه، چه شاخصهای ارزیابی را داراست؛ هیچ اهرمی برای تغییر در الگوی حکمرانیها به جز شاخصها، وجود ندارد.
رییس سازمان اداری و استخدامی ابا بیان اینکه نیاز است شاخصهای اسنجش در زمینههای مختلف از جمله درباره عدالت و سایر موضوعات را بهوجود بیاوریم گفت: در این زمینه نیاز است تعریف دقیقی از شاخصها و عبارات آن داشته باشیم؛ باید پرسید نقشه راه تحول نظام موجود به نظام انقلابی چیست؟ در بسیاری از موارد، تحول انقلابی، تحولی تدریجی است؛ نمونههای این تغییرات در صدر اسلام هم موجود است و برای این تحول، سازوکارهایی تدارک دیده شده است.
لطیفی اضافه کرد: در عین حال لازم است موانع و آسیبها را شناسایی کنیم؛ نظریه نظام انقلابی، ایدهای برای ادامه مسیر انقلاب اسلامی است؛ این تحول باید از مدیران و کارگزاران نظام مطالبه شود و در این صورت است که میتوان به سمت تحول حرکت کرد؛ ضمناً ما نباید این تحول را از مردم بخواهیم چراکه آنها مسایل را بعضاً جلوتر از برخی مدیران درک میکنند.