دانشگاه علامه‌طباطبایی و دانشگاه تِرمِذ ازبکستان با هدف توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، عبدالله معتمدی، رییس دانشگاه علامه‌طباطبائی و عبدالقدیر تُشکُلف، رییس دانشگاه تِرمِذ ازبکستان، با هدف ترویج و توسعه همکاری علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی برای استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو دانشگاه در زمینه‌های مورد علاقه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی، بر اساس اصول برابری و منافع مشترک، تفاهم‌نامه همکاری علمی امضا کردند.

مدت این تفاهم‌نامه از زمان امضا 5 سال تعیین شده است و در صورت توافق دو طرف قابل تمدید خواهد بود.

تبادل دانشجو، برگزاری برنامه‌های علمی و دوره‌های مشترک، انجام پروژه‌های پژوهشی مشترک، انتشارات علمی، ابتکارات علمی و دانش روز، تبادل استاد و کارکنان، به منظور شرکت در کارگاه‌ها، سخنرانی‌ها و همکاری‌های پژوهشی و دسترسی کتابخانه‌ای و منابع به منظور تسهیل دسترسی استادان و دانشجویان دو طرف به منابع کتابخانه‌‎ای و دستاوردهای پژوهشی یکدیگر، برخی از مفاد این تفاهم‌نامه است.

معتمدی در آیین امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به روابط و تعاملات دانشگاه علامه‌طباطبایی با دانشگاه‌های ازبکستان، گفت: پیش از این تعاملاتی بین این دانشگاه و دانشگاه‌های ازبکستان وجود داشته و خرسندیم که این ارتباط در حال توسعه است.

وی به ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه علامه‌طباطبائی اشاره کرد و اعلام کرد: این دانشگاه آمادگی ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی در یکی از دانشگاه‌های ازبکستان و یا دانشگاه ترمذ را دارد. همچنین می‌تواند شرایط اعطای بورس و آموزش آنلاین به دانشجویان ازبکستانی و گذراندن دوره پسادکتری استادان ازبکستان در ایران را فراهم کند.

در ادامه مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تاکید بر گسترش ارتباط دانشگاه علامه‌طباطبایی با دانشگاه‌های مختلف ازبکستان، پیشنهاد کرد: گروه آموزشی زبان ازبکستانی در دانشگاه علامه‌طباطبائی راه‌اندازی شود.

رییس دانشگاه ترمذ نیز ضمن دعوت از رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی برای حضور در جشن هفتاد سالگی دانشگاه، گفت: دو دانشگاه می‌توانند در زمینه تبادل دانشجو، برگزاری وبینارهای علمی و حوزه افغانستان همکاری نزدیک داشته باشند.

داود حسین‌پور نیز در این برنامه گفت: همکاری دوجانبه شرکت‌های دانش‌بنیان دو کشور، ایجاد زمینه‌های چاپ کتاب و مقالات مشترک، تبادل استاد و دانشجو از جمله زمینه‌های همکاری مشترک است.

در این مراسم از محسن حبیبی، رییس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه‌طباطبایی خواسته شد در حوزه راه‌اندازی دوره‌های جدید زبان فارسی در ازبکستان با دانشگاه تزمز همکاری کنند.