به گزارش خبرگزاری مهر علی فولیان در هفتمین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان قزوین که با حضور اعضای ستاد امنیت انتخابات استان در استانداری قزوین برگزار شد ضمن اشاره به اینکه مجلس، محورِ بسیاری از تصمیمگیریها، قانونگذاریها و برنامهریزیها است؛ بر اهمیت و حساسیت انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی تاکید و عنوان کرد: مردم با مشارکت و حضور در انتخابات، در مدیریت کلان کشور نقش آفرینی میکنند. بنابراین باید اهمیت و حساسیت انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی با استفاده از تمام ظرفیتهای قانونی برای مردم و مسئولان تبیین شود.
دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان قزوین در ادامه افزود: آحاد جامعه میبایست دقت نظر داشته باشند که برای رفع مشکلات اقتصادی در جامعه نیازمند مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و به تبع آن تشکیل مجلس مقتدر و متخصص میباشیم.
وی اضافه کرد: دشمن با ابزار رسانه همه تلاش خود را برای تأثیرگذاری بر مردم به کار میبندد و ما موظفیم در عرصه عمل با خدمت شایسته؛ رضایتمندی و اعتماد در بین مردم را ایجاد کنیم.
وی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل کمیته رصد نارضایتیهای عمومی در سطح فرمانداریها افزود: همه مسئولان به وعدههای خود عمل کنند و با احصاء مطالبات اولویتدار مردم در مناطق مختلف استان نسبت به گرهگشایی و حل مشکلات مردم اقدام نمایند.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید با همافزایی بین دستگاهی و زمانبندی مشخص؛ تحقق اقدامات تأثیرگذار جهت حل مشکلاتی که باعث ایجاد نارضایتی عمومی شده را در دستور کار خود قرار دهیم، ادامه داد: از مدیران انتظار میرود به منظور برپایی هرچه باشکوهتر انتخابات در سال جاری، ضمن پرهیز از هرگونه نگاه فردی، بخشی و صنفی، همه همگام و یکصدا در خدمت انتخابات باشند.
این مقام قضائی در تصریح مفاد ماده ۷۵ قانون انتخابات بر لزوم رعایت اصل بیطرفی مدیران و مجریان انتخابات تاکید کرد و افزود: طبق این ماده قانونی هیچ مدیری حق ندارد در ساعات اداری و غیر اداری در برنامههای انتخاباتی کاندیدا حضور داشته باشد و همراهی و حضور مدیران در جلسات نامزدهای انتخاباتی جرم بوده و مجازات به همراه دارد.
فولیان ضمن هشدار به مدیران و مسئولان مبنی بر عدم سوءگیری و و ایجاد شبهه حمایت و گرایش به نفع کاندیدای انتخاباتی خاص تاکید کرد: ضرورت دارد که همه دست به دست هم دهیم و با یک تدبیر و تلاش جمعی، شاهد انتخاباتی امن، سالم و با مشارکت حداکثری در استان باشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با بیان اینکه رفتارهای انتخاباتی کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی رصد میشود؛ ادامه داد: تبلیغات زود هنگام به عنوان مهمترین جرم از جرایم انتخاباتی در این دوره از انتخابات تعیین شده است.
وی تصریح کرد: تبلیغات زود هنگام توسط داوطلبان انتخابات مجلس ممنوع است و این موضوع موجب خدشه دار شدن اصل رقابتی بودن انتخابات و سلامت انتخابات میشود و تداوم این قبیل جرایم انتخاباتی و عدم واکنش مناسب توسط نهادهای مسئول نسبت به این دسته از تخلفات موجب ایجاد شائبه در اذهان عمومی و سایر داوطلبان انتخاباتی میشود.
این مقام مسئول همچنین به کاندیداهای احتمالی مجلس شورای اسلامی هشدار داد که مراقب تبلیغات زود هنگام انتخاباتی خود باشند چرا که تمامی اخبار و گزارشات مربوط به فعالیتها و تخلفات مورد رصد قرار گرفته و در ارزیابی صلاحیت آنها در آینده مد نظر قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: اخبار و گزارشات مربوط به تخلفات تبلیغات زودهنگام انتخاباتی از طریق سامانههای هوشمند از جمله سامانه جامع اطلاعاتی مردمی (سجام) و سایر مکانیزهای طراحی شده دریافت خواهند شد.
این مقام قضائی برگزاری انتخابات سالم، امن، ایجاد فضای رقابتی سالم و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی از جمله اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دستگاه قضائی استان با همکاری ضابطان خود مصمم است تا با نظارت مستمر بر رفتارهای انتخاباتی کاندیدها؛ ضمن پیشگیری از جرایم و تخلفات در این حوزه، در صورت تداوم آن با افراد خاطی در هر سطحی برخورد نماید.
این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: توجیه، ارشاد و انذار تشکلها، احزاب، گروهها، ستادهای تبلیغاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی و تشریح مفاد قانونی و جرایم و مجازاتهای قانونی از طریق رسانههای جمعی با هدف اطلاعرسانی و ارتقای آگاهیهای عمومی؛ مهمترین راهبردهای پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی میباشد.
دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان قزوین همچنین اظهار کرد: داوطلبانی که رد صلاحیت شدهاند در چارچوب قانون میتوانند اعتراض خود را به شورای نگهبان ارسال کنند و باید از هرگونه حاشیهسازی اجتناب کنند.