به گزارش خبرگزاری مهر، صدور گواهی تمکن مالی که تا خرداد ماه امسال به صورت حضوری با مراجعه متقاضیان به سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه صورت میگرفت در تحولی دیجیتال با هدف تسهیل ارائه خدمات به سهامداران در حاشیه نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رسماً مورد بهرهبرداری قرار گرفت و این سرویس الکترونیکی شد.
آمار صدور گواهی تمکن مالی در ۱۰ ماه
در همین حال، بررسی آمار منتشر شده حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری تا پایان هفته ابتدایی دی ماه ۱۴۰۲ تعداد ۱۳۴۸۳ گواهی تمکن مالی به صورت الکترونیک و حضوری صادر شده در حالی که در سال ۱۴۰۱ فقط ۳۰۳۴ گواهی به صورت حضوری صادر شده بود.
مزیتها
بر پایه این گزارش، صدور گواهی تمکن مالی برای «دریافت خدمات کنسولی جهت اقامت در سایر کشورها و اثبات توان مالی دانشجویان برای پرداخت شهریه دانشگاههای بینالمللی» از جمله مزیتهای الکترونیکی شدن این خدمت است.
روش دریافت گواهی تمکن مالی
بر اساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، سهامداران سجامی شده میتوانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه(سامانه DDN)، بخش میز خدمت الکترونیک، با انتخاب نوع گواهی مورد نیاز خود، درخواست خود را ثبت کرده و نسخه الکترونیکی و مورد تأیید صورت وضعیت دارایی خود را دریافت کنند.
افزون بر این، با توجه به آنکه این درخواست در درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه(DDN) ثبت میشود، نیازمند ارائه هیچ مدرکی نیست و شخص میتواند نامه صورت وضعیت دارایی را برای یک تاریخ مشخص در گذشته، درخواست کند. همچنین تعیین بازه زمانی خلاصه گردش معاملات، انتخابی و به انتخاب شخص است. مبلغ قید شده در صورت وضعیت دارایی شامل ارزش کلیه سهام متعلق به شخص، با کسر سهام وثیقه یا سهام مسدود(فریز) شده شخص است.
همچنین، در صورتی که متقاضیان از وثیقه یا مسدود بودن سهام خود یا دلایل آن اطلاع نداشته باشند، میتوانند از طریق کارگزار ناظر خود استعلام و اقدام به رفع آن کنند. برای صدور صورت وضعیت دارایی، حداقل دارایی اشخاص در نظر گرفته نمیشود. با توجه به آنکه در حال حاضر اپراتور صحت نام انگلیسی اظهار شده توسط متقاضی را بررسی و تأیید میکند، صدور نامه تمکن مالی حداقل یک روز کاری زمان میبرد و اشخاص میتوانند نسخه الکترونیکی آن را در قالب فایل PDF دریافت و در صورت تمایل و نیاز پرینت بگیرند.