به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شریعتی با اشاره به حوادث گاز گرفتگی در فصل سرما اظهار داشت: با توجه به استفاده از وسایل گازسوز بهصورت پیوسته و چندجانبه بیشتر شاهد رخداد حوادث هستیم.
وی با تاکید بر اینکه هنگام استفاده از وسایل گازسوز باید سیستم تهویه و دودکش کنترل شود، افزود: گاز حاصل از احتراق باید از طریق دودکشها خارج شود، بنابراین لازم است پیش از استفاده از وسایل گازسوز بهوسیله وزنه و طناب، درون محفظه و لولههای خروجی کنترل شود.
سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه مونوکسید کربن (CO) گازی بیبو، بیرنگ و بیمزه است و هیچ علائم خاصی ندارد، گفت: چنانچه این گاز در محیط بستهای منتشر شود، همچون اکسیژن بهصورت ناخودآگاه تنفس میشود، البته میل ترکیبی مونوکسید کربن ۲۷۰ برابر از اکسیژن بیشتر است، بنابراین هنگام تنفس افراد در محیط گاز مونوکسید کربن بیشتر جذب میشود.
شریعتی با اشاره به علائم اثر مونوکسید کربن (CO) تصریح کرد: علامت اولیه با سردرد، سرگیجه و حالت تهوع آغاز میشود، در واقع شبیه به علائم سرماخوردگی است و ممکن است شخص متوجه استنشاق گاز مونوکسید کربن نشود، بنابراین در مرحله اول شخص حالت بیهوشی پیدا میکند و سپس منجر به فوت میشود.
وی با بیان اینکه شهروندان علاوه بر کنترل لولههای خروجی باید از وسایل گازسوز استاندارد استفاده کنند، ادامه داد: سازمان آتشنشانی از مراکزی که بهصورت تجمعی است، بازدیدهای پیوسته انجام میدهد، اما در منازل باید شهروندان بر این موارد دقت داشته باشند، همچنین اتصالات مربوط به تهویه گاز مونوکسید کربن، تا جایی که امکان دارد باید بهصورت مستقیم خارج شود و در انتهای پشتبام از کلاهک H استفاده شود.
سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: بهرغم توصیههایی که انجام میشود، سال جاری تاکنون ۶ حادثه گازگرفتگی اعلام که منجر به فوت چهار نفر از شهروندان شده است، البته آتشنشانان در ایستگاههای بیست و هفتگانه موفق به نجات جان ۱۸ نفر شدند.