به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، نشست هم اندیشی دکتر هاشم داداشپور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان و دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار شد.
داداشپور در این نشست با اشاره به همکاری دو سازمان از تعریف ۳ نوع بورس در این زمینه خبر داد و گفت: اعطای بورسهای تحصیلی یکی از راهکارهای کارآمد برای بکارگیری دانشجویان در دستگاهها است.
وی اعطای بورسیه را از زمینههای مناسب تعامل این سازمان با سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در زمینه تأمین نیروی انسانی دانست و گفت: پیش از این بورسهای تحصیلی عموماً برای تأمین اعضای هیأت علمی دانشگاهها طراحی شده بود اما با هدف امیدآفرینی و افزایش انگیزه نخبگان برای ماندگاری و خدمت به کشور پایههای حدید بورس تحصیلی برای تأمین نیروی انسانی شرکتها و سازمانها را طرح ریزی کرده ایم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه در این زمینه ۳ بورس جدید تحصیلی را فعال کرده ایم، بیان داشت: تفاهمنامهای که با سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در حال انعقاد است در چهارچوب آئین نامه جامع اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی بوده است که شیوه نامههای مرتبط با آن نیز تدوین شده و مراحل نهایی قرار دارد.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه یکی از بورسهای تحصیلی جدید بورس صنعت و مشاغل است بیان کرد: در این قالب صنایعی که با سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور همکاری دارند، میتوانند از ظرفیتهای این بورس تحصیلی برای تأمین نیروی انسانی کارآمد استفاده کنند و از سوی دیگر با کمک این شرکتها فرصتهای شغلی برای متخصصان تضمین خواهد شد و نتایج امیدوار کنندهای در پی خواهد داشت.
داداشپور ادامه داد: همچنین بورسهای تحصیلی برای بکارگیری نیروی انسانی در دستگاههای اجرایی نیز پیش بینی شده و سازمان میتواند از ظرفیت آن استفاده کند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تشریح بورس بنگاههای اقتصادی افزود: با کمک بورس بنگاه اقتصادی به سازمان زمین شناسی کمک میکند که از ظرفیت پایان نامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام طرحهای تحقیقاتی خود استفاده کند و این طرحهای تحقیقاتی با همکاری دانشگاه و البته در سازمان مقصد یعنی سازمان زمین شناسی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تخصصهای مورد نیاز در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و با اشاره به وجود ۸۰ رشته مرتبط در حوزههای زمینشناسی در دانشگاهها خاطر نشان کرد: با بررسیهایی که انجام شده، فارغالتحصیلان رشتههایی چون ژیئومورفولوژی، عمران، جغرافیا، هیدرولوژی و اقلیمشناسی میتوانند در خدمت این سازمان باشند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: بهتر است این دسته از متخصصان از زمان دانشجویی به خدمت گرفته شوند و این مساله برای انتخاب مسیر بهتر شغلی به دانشجویان کمک میکند. همچنین آئیننامه جامع و شیوهنامه بورس صنعت و مشاغل (شهید محمدعلی رجایی) نیز تدوین شده و قرار است در فاز اول ۲۰۰ نفر در قالب این بورس در سازمان زمینشناسی جذب شود.
پیرو مذاکرات انجام شده بهزودی تفاهمنامهای میان سازمان امور دانشجویان و سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در زمینه اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی منعقد خواهد شد.