به گزارش خبرنگار مهر، روح الله رازینی صبح امروز شنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲ در نشست خبری که با حضور رییس سازمان ملی بهره وری در محل وزارت علوم تشکیل شد با اشاره به برگزاری اولین اجلاس بهره وری در آموزش عالی گفت: در دور جدید مدیریتی وزارت علوم، بهره وری در راستای سیاست های دولت مورد تأکید قرار گرفته و رییس جمهور هم روی این موضوع تاکید دارد.
وی ادامه داد: بنابراین مجموعه ای از اقدامات مشترک با سازمان ملی بهره وری در این زمینه برنامهریزی شده است تا اهداف این حوزه را محقق کنیم. برای اینکه اینحرکت به لحاظ گفتمان سازی در جامعه نهادینه شود، اولین اجلاس بهره وری در آموزش عالی روزهای ۲۶ و ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه علامه طباطبایی با شعار «دانشگاه نقش آفرین ایران بهره ور» و با حضور مدیران بخش بهره وری موسسات آموزش عالی و مدیران کشور برگزار می شود.
رونمایی از سند نظام ارتقای بهره وری در وزارت علوم
رییس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم با اشاره به سه هدف از اهداف برگزاری این اجلاس افزود: اولین هدف، تقویت گفتمان بهره وری در نظام آموزش عالی کشور و موسسات، هدف دوم توجه به نقش وزارت علوم در بهره وری کشور و هدف سوم نیز توانمندسازی همکاران در شبکه بهره وری آموزش عالی است. در راستای هدف اول بحث «سند نظام ارتقای بهره وری عتف» و یا «ناب» تدوین شده است، سندی که تلاش می کند نقشه راه بهره وری را مورد توجه قراردهد و روز اجلاس رونمایی می شود.
وی ادامه داد: برای هدف دوم با توجه به اینکه الزام قانونی نیز دارد، انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه معین را داریم که به صورت نمادین ۵ دانشگاه اصلی کشور با ۵ دستگاه تفاهمنامه معین بهره وری امضا می کنند و از نظر بهرهوری دستگاهها را پوشش می دهند.
دانشگاههای معین با ۹ استان تفاهم نامه همکاری منعقد می کنند
رازینی افزود: در سطح استان ها هم دانشگاه های معین در ۹ استان تفاهم نامه همکاری با استان ها دارند و در دستگاه های اجرایی نیز در روز اجلاس اعلام می شود.
وی ادامه داد: برای هدف سوم نیز مجموعه کارگاه های تخصصی پیش بینی شده که از اساتید مجرب سازمان ملی بهره وری استفاده می شود.
رازینی همچنین افزود: تعدادی از مسائل بهرهوری کشور و آموزش عالی در روز اجلاس در سامانه نان «نظام ایدهها و نیازهای کشور» رونمایی میشود تا اگر متخصصان نظام علوم و تحقیقات امکان حل مساله را دارند ورود کنند.
همکاری دانشگاهها با دستگاههای اجرایی
وی همچنین در مورد دانشگاه هایی که با دستگاه های اجرایی برای ارتقای بهره وری آن دستگاه تفاهم نامه همکاری امضا میکنند، گفت: قرار است دانشگاه تهران با وزارت تعاون، دانشگاه علم و صنعت با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبائی با وزارت اقتصاد و دارایی، دانشگاه شهید بهشتی با وزارت نیرو، دانشگاه تربیت مدرس با وزارت جهادکشاورزی تفاهم نامه امضا کنند.
وی درباره نظارت بر اجرای تفاهم نامه های منعقد شده نیز گفت: این نظارت توسط سازمان ملی بهره وری و وزارت علوم صورت می گیرد و مجموعه های مذکور ملزم هستند هر ۶ ماه یکبار گزارش ارائه دهند.
رازینی همچنین از احصاء ۱۰۰ مساله در حوزه بهره وری آموزش عالی خبر داد که کارشناسی شده و تعداد آن کاهش یافته است و تعدادی از آن در سند نظام ارتقای بهره وری در عتف قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: وزارت علوم در حوزه بهره وری از سال گذشته اقداماتی را انجام داده و این حوزه مورد توجه وزارت علوم بوده است به طوریکه فرایند جذب اعضای هیات علمی یک فرایند زمان بر بود اما در یک سال گذشته اصلاحات فرایندی دراین زمینه صورت گرفت.
وی ادامه داد: همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه ها در سال جاری شاخص بهره وری لحاظ شد و در ارزیابی روسای دانشگاه ها برای سال آینده تحصیلی هم لحاظ می شود.