به گزارش خبرنگار مهر، رضا یعقوبی مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در برنامه رادیویی سعادت آباد که صبح امروز دوشنبه 25 دی از رادیو تهران پخش شد، گفت: شورای فرهنگ عمومی زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و وظیفه تصویب و نامگذاری مناسبتهای تقویم کشور را بر عهده دارد. در این شورا کمیسیون نامگذاری وجود دارد که متشکل از تعدادی از نخبگان و مدیران دستگاههای فرهنگی کشور است.
وی با اشاره به اینکه روند نامگذاری برای مناسبتها طولانی است، گفت: در طول سال توسط افراد و دستگاههای مختلف حدود ۱۰۰ مناسبت برای ثبت در تقویم ارائه میشود، از این تعداد شاید ۱۰ مناسبت بررسی و در تقویم به ثبت میرسد.
مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: سه مناسبت «روز جهانی حماسه فلسطین _ طوفان الاقصی» ۱۵ مهر، «روز نسلکشی کودکان و زنان فلسطینی» ۲۵ مهر و «روز علوم انسانی اسلامی - بزرگداشت علامه مصباح یزدی» ۱۲ دی برای درج در متن تقویم به تصویب رسیده رسید. همچنین پنجم آوریل «روز جهانی کودک فلسطینی» برای ثبت در ضمیمه تقویم رسمی کشور مصوب شده است.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۱ خود علاوه بر این سه مناسبت، هشت مناسبت دیگر با عنوانهای «روز گندم و نان، ۲۵ فروردین»، «روز گل محمدی و گلاب، ۲۰ اردیبهشت»، «روز عسل، ۳۱ مرداد»، «روز خرما، ۲۵ شهریور»، «روز زعفران، ۵ آبان»، «روز انار، ۷ آبان»، «روز زیتون، ۴ آذر» و «روز جهانی کودک فلسطینی، ۵ آوریل» را تصویب و برای درج در ضمیمه تقویم تصویب کرد.
یعقوبی گفت: اعضای شورای فرهنگ عمومی کشور در نشست اخیر پیشنهاد ثبت روز پسر در ۱۰ رجب مصادف با سالروز میلاد حضرت امام جواد (ع) به تقویم عمومی کشور مطرح ولی به تصویب نرسید، کلیات طرح نامگذاری روز پسر در تقویم کشور مورد تأیید شورا است ولی روز آن در تقویم هنوز مشخص نشده است.