به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین فراخوان عمومی دورههای آموزشی معارف انقلاب اسلامی در راستای تبیین و ترویج معارف انقلاب اسلامی بهتازگی توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای) منتشر شده است. اینفراخوان با استفاده از «ظرفیتهای آموزشی نوین و روزآمدِ علمی»، اقدام به طراحی، تولید و برگزاری دورههای آموزشی متنوع با هدف ارتقای نظام دانایی عموم علاقه مندانِ معارف انقلاب اسلامی و شکلدهی نهضتی معرفتی و تبیینی به صورت فراگیر میکند.
«استفاده از جایگاه استادی حضرت آیتالله العظمی خامنهای»، «بهرهگیری از الگوهای آموزشی بدیع و روزآمد» و همچنین «استفاده از ظرفیت آموزش مجازی»، از ویژگیهای طراحی و برگزاری دورههای آموزشی اینمؤسسه است.
دورههای آموزشی این مؤسسه در زمستان ۱۴۰۲ شامل: دورهها در بستر «سامانه آموزش مجازی معارف انقلاب اسلامی» اجرا میشود؛ «استفاده از جایگاه استادی حضرت آیتالله خامنهای»، «بهرهگیری از الگوهای آموزشی بدیع و روزآمد» همچنین «استفاده از ظرفیت آموزش مجازی»، «اقدامات ابتکاری در آموزش مجازی»، «به خدمت گرفتن هنر و رسانه در امر آموزش»، «مسئله محوری»، «توجه به اقتضائات گروههای سنی، تفاوتهای جنسیتی و نقشهای اجتماعی مخاطبین»، «تعاملی بودن» و «استفاده از رهیاران آموزشی و همراهی ایشان با فراگیران در طی مسیر آموزش» از ویژگیهای طراحی و اجرای دورههای این مؤسسه است.
مخاطبین اصلی این دورهها، گروههای «دانشجویان و طلاب»، «بانوان» و «نوجوانان» هستند.
همچنین فراخوان دورههای آموزشی عمومی عبارتند از:
۱) دوره آموزش مجازی «حق من»
این دوره آموزشی با تمرکز بر موضوع انتخابات، به اهمیت حضور مردم در حکومت اسلامی، نقش مردم در انتخابات، چگونگی انتخاب درست، پاسخ به مسائل پیرامون سلامت، امنیت و صیانت از رأی مردم در انتخابات، از اندیشه حضرت آیتالله العظمی خامنهای میپردازد.
۲) دوره آموزش مجازی «نجوای حریم»
دورهای است برای بانوان که در آن به پرسشهای آنان درباره چرایی حجاب، ارتباط بین دو جنس، سیر تطور عفاف و حجاب در طول تاریخ، رویکرد و سیاستهای تمدن غربی درباره زنان، چگونگی گسترش این سیاستها در جهان و آثار اجرای آن، دستاوردهای حجاب برای زنان و جامعه، نسبت حجاب با پیشرفت، راهبردهای ترویج حجاب و وظایف حاکمیت و مردم در این زمینه، بر اساس منظومه فکری حضرت آیتالله العظمی خامنهای پاسخ میدهد.
عناوین مسیرهای آموزشی که در این دوره به آن پرداخته شده، شامل: «حریم؛ هویت حقیقی زن چیست و چه نسبتی با عفاف و حجاب دارد؟»، «تاجی که افتاد؛ روند عفاف و حجاب در طول تاریخ و در دوران معاصر چگونه بوده و رویکرد تمدن غربی به این مقوله چیست؟»، «عظمت نهفته، دستاوردهای حجاب برای زنان و جامعه چیست؟»، «فصل رویش، راهبردهای ترویج حجاب چیست و حاکمیت و مردم در این زمینه چه مسئولیتی دارند؟» میشود.
۳) دوره آموزش مجازی «عصرجدیدعالم»
دورهای ویژه دانشجویان و طلاب برادر و خواهر میباشد، که در آن سعی شده فرصتی را برای پرداختن به مسئلههای پردامنه پیرامون مبانی، ماهیت، مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم و تحلیل و تفسیر آنها از منظومه فکری حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظله العالی بوجودآورد.
عناوین مسیرهای آموزشی این دوره نیز شامل: «پیرامون انقلاب اسلامی؛ آیا جمهوری اسلامی همان انقلاب اسلامی است؟ آیا انقلاب تمام شده است؟ چرا انقلاب کردیم؟»، «نظریه تحول؛ آیا انقلاب اسلامی میتواند پیشرفت مادی و معنوی ملت ایران را تضمین کند؟»، «کارآمدی؛ انقلاب اسلامی تا چه اندازه به اهداف خود دست پیدا کرده است؟ آیا وضع کنونی همان است که برای آن انقلاب شد؟»، «پیشگامان گام دوم؛ دانشجو و طلبه جوان و انقلابی چگونه میتواند در گام دوم انقلاب اسلامی نقش آفرینی کند؟» میشود.
۴) دوره آموزش مجازی «روایت مادری»
دورهای ویژه بانوان میباشد، که با تمرکز بر مسئلههای زنان در موضوع مادری از جمله: نقش و جایگاه زن در نظام خلقت، چرایی مسئولیت مادری برای زن، چگونگی موفقیت در این نقش، الگوی یک زن مسلمان و … فرصتی را برای یافتن پاسخ این مسائل و آشنایی با مجموعهای از مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی در موضوع زن و مادری، از منظومه فکری حضرت آیتالله العظمی خامنهای ایجاد میکند.
عناوین مسیرهای آموزشی این دوره شامل: «عظمت مادری؛ چرا من باید مادر باشم؟ مادری برای من چه رشدی خواهد داشت؟»، «نقش مادری؛ نسبت میان مادری و نقش آفرینی اجتماعی چیست؟ مادری مهمتر است یا نقش آفرینی اجتماعی؟»، «هنر مادری؛ با توجه به شرایط زمانه چگونه میتوانم فرزندی مؤمن و انقلابی تربیت کنم؟» میشود.
۵) دوره آموزش مجازی «قهرمان من» (ویژه پسران و دختران)
دورهای ویژه نوجوانان دختر و پسر میباشد، که تلاش میکند نوجوانان عزیز و آینده ساز کشور را با ابعاد مسئله پیشرفت کشور، راز پیشرفت و چگونگی گام برداشتن در این مسیر آشنا کند و به پرسشهای پر تکراری که در فضای فکری نوجوانان امروز پیرامون این موضوع مهم وجود دارد، از بیان حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظله العالی پاسخ گوید.
عناوین مسیرهای آموزشی این دوره عبارتند از: «در جست و جوی آینده؛ دوست داری کشورت پیشرفته باشه؟ آیا کشورمون کشور پیشرفتهایه یا میتونه باشه؟ اصلاً معنای پیشرفت چیه؟»، «چشمههای استعداد؛ چرا برخی از نخبههای ایرانی دنبال مهاجرت به کشورهای خارجی هستن؟ باید مبارزه کرد یا میدون رو برای همیشه ترک کرد؟»
آیندهسازان
من بهعنوان یه نوجوان برای پیشرفت کشورم چه وظیفهای دارم؟ این مسیر رو چگونه باید طی کنم؟
۶) دوره آموزش مجازی «ایده آلی برای زن»
ایندوره آموزشی با تمرکز بر مسائل زنان، از جمله اهمیت هویت زن، نوع نگاه شرقی و غربی به زن، چیستی نقشه جامع هویت زن و چگونگی دستیابی به آن، الگوی مطلوبی را برای زن مسلمان ایرانی از اندیشه حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظله العالی معرفی مینماید.
عناوین مسیرهای آموزشی که در این دوره به آن پرداخته شده است عبارتند از: «چرا زن؟؛ اهمیت و ضرورت شناخت هویت حقیقی زن و راهبرد آن چیست؟»، «زن در غرب و شرق؛ جایگاه زن در غرب و شرق و گفتمان آنان درباره زن چه بوده و اکنون چیست؟»، «نقشه جامع هویت زن؛ نقشه جامع هویت زن در منطق اسلام (الگوی سوم) چیست؟»؛ «به سوی تحقق نقشه جامع هویت زن؛ بایستهها و راهکارهای تحقق الگوی سوم چیست؟»
۷) دوره آموزش مجازی «اکسیر مقاومت»
دورهای ویژه دانشجویان و طلاب برادر و خواهر میباشد، که در آن سعی شده فرصتی را برای پرداختن به مسائل مهم و کاربردی پیرامون مبانی و مفاهیم اساسی نظریه مقاومت، چرایی و تحلیل آن از منظومه فکری حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظله العالی بوجود آورد.
عناوین مسیرهای آموزشی این دوره نیز عبارتند از: «چرا مقاومت؟!؛ چرا معتقد به مقاومت هستیم؟! نظریه مقاومت چیست و در چه عرصههایی ظهور و بروز پیدا میکند؟»، «استکبار جهانی؛ چرا با آمریکا (و به طور کلی با سران استکبار) دشمن هستیم و نسبت به مذاکره و رابطه با آنها بدبین و مخالفیم؟»، «جبهه مقاوم؛ چرا جمهوری اسلامی در منطقه حضور دارد؟! چرا از ملتهایی مثل فلسطین، عراق، سوریه و… حمایت و پشتیبانی میکنیم؟»، «ما میتوانیم!؛ چشم انداز، عاقبت، نتیجه و دستاورد مقاومت چه خواهد بود و برای رسیدن به آن چه باید کرد؟ دورهها در بستر «سامانه آموزش مجازی معارف انقلاب اسلامی» اجرا میشود؛ «استفاده از جایگاه استادی حضرت آیتالله خامنهای»، «بهرهگیری از الگوهای آموزشی بدیع و روزآمد» همچنین «استفاده از ظرفیت آموزش مجازی»، «اقدامات ابتکاری در آموزش مجازی»، «به خدمت گرفتن هنر و رسانه در امر آموزش»، «مسئله محوری»، «توجه به اقتضائات گروههای سنی، تفاوتهای جنسیتی و نقشهای اجتماعی مخاطبین»، «تعاملی بودن» و «استفاده از رهیاران آموزشی و همراهی ایشان با فراگیران در طی مسیر آموزش» از ویژگیهای طراحی و اجرای دورههای این مؤسسه است.
علاقه مندان به شرکت در این دورهها میتوانند از ۱۸ تا ۳۰ دی نسبت به ثبت نام در آنها اقدام کنند. دورههای آموزشی این رویداد از یکم بهمن ماه آغاز میشود.