در حالی که حامیان فلسطین از مرکز جشنواره ساندنس راهپیمایی خود را شروع خواهند کرد، نامه‌ای جدید به امضای چهره های سینما خواستار پایان اشغالگری و کمک های نظامی آمریکا به اسراییل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، تظاهراتی با عنوان «بگذارید غزه زنده بماند» روز یکشنبه در محکوم کردن جنگ اسراییل و حماس و در حمایت از فلسطینی ها فردا یکشنبه در خیابان اصلی پارک سیتی در یوتا برگزار می شود.

در حالی که جزییات کامل این تظاهرات اعلام نشده اما گفته می شود تظاهرکنندگان از طریق اتوبوس وارد می شوند و بین ساعت ۱۲ تا یک بعد از ظهر راهپیمایی خواهند کرد. این رویداد به جشنواره ساندنس، که دهکده لوکس پارک سیتی را در ۴۰ سال گذشته با نام خود معرفی کرده است، وابسته نیست.

سازمان دهندگان این تظاهرات گفته‌اند پارک سیتی میزبان بزرگترین جشنواره فیلم مستقل در آمریکا است و هر سال ده ها هزار نفر از سراسر جهان برای شرکت در این رویداد سفر می کنند و هدف آنها این است که به تماشاگران و خبرنگاران خبری بگویند یوتا در کنار فلسطین ایستاده است.

سخنگویان جشنواره فیلم ساندنس هم گفتند که از برگزاری این تظاهرات و تعهد آن به حفظ آرامش محیط آگاه هستند و در حالی که برگزارکنندگان به خود جشنواره وابسته نیستند، اما جشنواره امنیت تظاهرات و تماشاگران را می پذیرد و مراقب است تا این فضا به صورتی الهام بخش و ایمن برای شرکت کنندگان حفظ شود.

علاوه بر پلیس پارک سیتی، این تظاهرات حامی فلسطین توسط یک سازمان مسلح از یوتا اسکورت خواهد شد که از طریق رسانه‌های اجتماعی از برگزاری آن مطلع شده و تاکید کرده که متعهد به حمایت از سازمان دهندگان فلسطینی در مبارزه با صهیونیسم است.

اخبار برگزاری راهپیمایی دیروز جمعه در جشنواره پخش شد و با نامه‌ای سرگشاده از ستاره‌ها و فیلمسازان مطرح حاضر در جشنواره درخواست شد از تریبون‌های خود برای درخواست آتش‌بس در جنگ استفاده کنند.

علاوه بر این در نامه‌ای که با عنوان «کارکنان صنعت فیلم در حمایت از فلسطین» در همبستگی با مردم فلسطین منتشر شده گروهی از چهره های صاحب نام صنعت فیلم تاکید کرده اند: ما می دانیم روزی جامعه ما فیلم هایی را برای مستندسازی این نسل کشی وحشتناک خواهد ساخت و از آن حمایت خواهد کرد، با این حال بسیاری اکنون سکوت می کنند، در حالی که ما هنوز فرصت نجات جان ها را داریم. صنعت ما نمی‌تواند مانند همیشه به تجارت ادامه دهد.

این نامه توسط بسیاری از نام‌های شناخته شده از جمله سوزان ساراندون، میرا نیر، مایک لی، کن لوچ، جان کیوزاک، آکی کوریسماکی، رابرت گرین، محمد الکرد، عالیا شوکت و ملیسا باررا بازیگر اخراج شده فیلم «جیغ» امضا شده است.

متن کامل این بیانیه چنین است:

«به عنوان فیلمساز و کارکنان صنعت سینما، به ما گفته می شود که کلمات و تصاویر ما قدرت دارند و کار ما می تواند به پایان دادن به بی عدالتی کمک کند. بیش از ۱۰۰ روز است که تصاویر نسل کشی اسراییل در غزه به صفحه نمایش ما سرازیر شده است، اما این مانع ادامه جنایات نیست. همانطور که وکیل حقوق بشر بلینی نی گرالای در دیوان بین المللی دادگستری اظهار کرد، این «اولین نسل کشی در تاریخ است که تصاویر قربانیان آن به صورت مستقیم در حال پخش است و آنها در امیدی ناامید و بیهوده به سر می برند که شاید جهان کاری برایشان انجام دهد».

تنها در سه ماه و نیم، ارتش اسراییل حداقل ۶۱۰۰۰ نفر را در غزه مجروح کرده و بیش از ۲۴۰۰۰ نفر را کشته است که حداقل ۹۶۰۰ نفر از آنها کودک هستند و این یکی از مرگبارترین تجاوزها در قرن بیست و یکم است. فلسطینی‌های غزه در حال حاضر راهی برای فرار از بمب‌هایی که ۷۰ درصد خانه‌هایشان را ویران کرده است، ندارند و به آب، غذا، سوخت و برق دسترسی ندارند. ما از مرگ روزنامه نگاران، شاعران و هنرمندان دیگری که هدف حملات هوایی قرار گرفته اند، شوکه شده ایم. ما عزادار این جان باختگان هستیم، همانطور که برای غیرنظامیانی که ۷ اکتبر توسط حماس کشته شدند عزادار هستیم، از آن زمان به بعد برای قربانیانی که توسط سربازان و شهرک نشینان اسراییلی در کرانه باختری کشته شدنده اند هم عزاداریم.

ما به جنبش همبستگی جهانی می‌پیوندیم تا خواستار آتش‌بس فوری در منطقه، پایان محاصره ۱۶ ساله غزه و آزادی همه گروگان‌ها و اسرای فلسطینی باشیم. ما درخواست های فلسطینی ها را برای رسیدگی به علل اصلی این خشونت از طریق پایان دادن به اشغالگری و کمک های نظامی آمریکا به اسراییل تکرار می کنیم. ما استاندارد دوگانه را رد می کنیم که فرض می کند فقط متحدان آمریکا حق دفاع از خود را دارند.

ما انتظار داریم که فضاهای فرهنگی مشترک ما امنیت فیلمسازان، هنرمندان و حامیانی را که مدافع فلسطین آزاد هستند، ارتقا دهد و با این حال، از برلین تا لس آنجلس، همکاران ما به دلیل ابراز مخالفت خود با یک کارزار نظامی که بارها توسط کارشناسان حقوق بشر نسل کشی تلقی می شود، مورد آزار، تهدید، آزار و اذیت، تنبیه، سانسور و اخراج قرار گرفته اند. ما ممنوعیت نهادهای فرهنگی آلمان بر کارگرانی را که از حق تعیین سرنوشت فلسطین حمایت کرده‌اند، رد می‌کنیم، همانطور که تلاش‌ها برای جرم‌انگاری سخنرانی‌های طرفدار فلسطین را که به سالن‌های کنگره آمریکا رسیده است، رد می‌کنیم. ما گزارش‌های جانبدارانه رسانه‌های جریان اصلی را که هر نوع هواداری از فلسطینیان را غیرانسانی می نامند، عمداً زمینه‌های تاریخی مهم را نادیده می‌گیرند و به توهین به جوامع عرب و مسلمان ادامه می‌دهند، رد می‌کنیم.

ما سلاح بدبینانه اتهامات یهودستیزی را که برای ساکت کردن و محکوم کردن کسانی که خواستار پایان دادن به خشونت نسل کشی و واقعیت آپارتاید هستند، استفاده شده است، رد می کنیم. با وجود این ارعاب، ما از سکوت خودداری می کنیم، زیرا صحبت کردن حداقل کاری است که می توانیم انجام دهیم. ما درخواست‌های مؤسسه فیلم فلسطین برای پاسخگویی به جشنواره‌های بین‌المللی فیلم را می‌شناسیم و در این لحظه فوری، درخواست آن‌ها را از فیلمسازان برای استفاده از تریبون‌های خود در طول پرسش و پاسخ، گفت‌وگوها، و میزگردها برای خواندن بیانیه‌هایی که مبارزات فلسطینی‌ها را برجسته می‌کنند، تکرار می‌کنیم. در فضاهایی که ایمنی و همبستگی وجود ندارد، آن را ایجاد و تضمین خواهیم کرد.

ما به عنوان فیلمساز، بازیگر، برگزار کننده نمایشگاه و جشنواره، منتقد فیلم و سایر کارمندان ضروری برای صنعت فیلم بین‌المللی، برای پایان دادن به نسل‌کشی، آپارتاید و سرکوب ایستاده‌ایم و از آزادی همه مردم دفاع می‌کنیم. ما می دانیم که روزی جامعه ما فیلم هایی برای مستندسازی این نسل کشی وحشتناک خواهد ساخت و قهرمان خواهد شد، با این حال بسیاری اکنون سکوت می کنند، در حالی که ما هنوز فرصت نجات جان ها را داریم. صنعت ما نمی تواند مثل همیشه به تجارت ادامه دهد. ما باید بیشتر از تماشا کردن انجام دهیم. ما باید با وجدان عمل کنیم و همچنان اصرار داشته باشیم که زندگی فلسطینی ها با دیگران برابر است. ما با کسی که در غیر این صورت عمل می کند همدست نخواهیم بود.»

برچسب‌ها