قائمشهر- ایجاد محدودیت و تعطیلی نوبت عصر خونگیری در بیمارستان قائمشهر بیماران تالاسمی منطقه را با چالش هایی روبرو کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تعطیلی نوبت عصر بیمارستان رازی قائمشهر برای خونگیری بیماران تالاسمی این گروه را در دریافت خدمات با مشکل مواجه کرده و به اعتقاد جمعی از آنان، اکنون فقط خدمات به بیماران تالاسمی در نوبت صبح ارائه می‌شود.

این عده شاغل بودن در ادارات دولتی و غیردولتی، خانه دار بودن و عدم امکان حضور در نوبت صبح برای خونگیری را سبب بروز مشکلاتی دانستند و از مسؤولان علوم پزشکی و بیمارستان رازی خواستند تا به این مشکل توجه کنند.

یک بیمار قائمشهر با اظهار اینکه طی چند ماه گذشته بیماران تالاسمی نسبت به تعدیلی نوبت عصر بخش دیالیز پس از ۴۵ سال انتقاد و گلایه کردند، افزود: با توجه به عدم تزریق دو تا سه واحد در یک نوبت و مراجعه مکرر به مراکز درمانی، تعدد رگ گیری، افزایش سن، اشتغال و غیره مشکلاتی برای بیماران ایجاد شده است.

این بیمار با عنوان اینکه استرس ناشی از سرعت تزریق خون در زمان تعیین شده که ساعت ۱۴ و ۳۰ اعلام شده، افزایش میزان نارسایی قلبی و فشار ریوی، عواقب جبران ناپذیری را برای بیماران ایجاد می‌کند.

درخواست از مسؤولان برای حل مشکلات

بیماران تالاسمی قائمشهری از مسؤولان مازندران درخواست کردند که تا نسبت به راه اندازی نوبت صبح خونگیری و خدمات دهی به بیماران تالاسمی در بیمارستان رازی قائمشهر اقدام تا مشکلات فراروی این قشر برطرف شود.

بیمار دیگری با اظهار اینکه بیمارستان رازی مدتی است به دلایلی شیفت عصر خونگیری از بیماران تالاسمی را حذف کرده است، افزود: در حال حاضر فقط در ساعت اداری اقدام به خونگیری می‌شود که شمار زیاد بیماران تالاسمی، دریافت خدمات در نوبت عصر را سخت کرده است.

وی افزود: از مسؤولان منطقه درخواست داریم تا روال کاری این مرکز برای خدمات دهی به بیماران تالاسمی به رویه قبل برگردد.

محمد علیزاده رئیس انجمن تالاسمی قائمشهر نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پس از جابه جایی بخش تالاسمی به ساختمان تازه تأسیس بیمارستان جایگزین رازی به بهانه کمبود پرستار با تعطیلی شیفت عصر خونگیری مواجه شدیم و همین مساله مشکلات زیادی را برای بیماران تالاسمی پدید آورد.

پس از جابجایی بخش تالاسمی به ساختمان تازه تأسیس بیمارستان جایگزین رازی به بهانه کمبود پرستار با تعطیلی شیفت عصر خونگیری مواجه شدیم

مدیرعامل انجمن تالاسمی قائمشهر گفت: بارها مخالفت خود را شفاهی به ریاست، مدیریت بیمارستان و سرپرستار بخش اعلام و نهایت با جمع آوری امضا و مکاتبه با دانشگاه خواستار رفع مشکل شدیم ولی به نتیجه نرسیدیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از بیماران تالاسمی بزرگسال به دلیل سال‌ها مواجه با مشکلات داروی و عوارض ناشی از کمبود دارو به عارضه قلبی مواجه شده اند، گفت: این افراد در روز خونگیری باید دو واحد را به آهستگی و در مدت زمان حدود ۶ ساعت تزریق کنند که به دلیل تعطیلی شیفت عصر به اجبار یا تک واحد تزریق می‌کردند یا سرعت خونگیری را افزایش می‌دانند و این باعث ایجاد عوارض جبران ناپذیری در بیماران تالاسمی می‌شد.

رئیس هیأت مدیره انجمن تالاسمی ایران ادامه داد: سلامت بیمار در تمام بیمارستان‌ها اولویت اول پزشک و پرستاران باید باشد و علی رغم همه هشدارها ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان، مدیر درمان دانشگاه، ریاست بیمارستان رازی و سرپرستار بخش تالاسمی به این مورد بی توجه بودند و به عنوان نماینده بیماران تالاسمی خواستار ورود دستگاه قضا به پرونده هستم.

علیزاده ادامه داد: با افزایش اعتراضات و جمع آوری امضای معترضان مراتب را طی نامه‌ای به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام و خواستار برگرداندن شیفت عصر به چرخه درمان و خونگیری عزیزان تالاسمی شدیم که تا کنون بی حاصل بود.

رئیس هیأت مدیره انجمن تالاسمی کشور تاکید کرد: در صورت عدم رسیدگی و اصلاح وضعیت موجود، مراتب را از طریق وزارت بهداشت و درمان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری خواهیم کرد.

مازندران ۱۴ هزار بیمار خاص دارد

بیش از ۱۴ هزار بیمار خاص و تالاسمی در استان مازندران وجود دارد و بخش زیادی از فرآورده‌های خونی استان توسط این بیماران مصرف می‌شود. به اعتقاد کارشناسان بیماری تالاسمی یک کم خونی شدید ارثی بوده که درمان آن فقط با تزریق خون مداوم ممکن است.

تالاسمی یک بیماری ارثی است که به دلیل اختلال در ساختار هموگلوبین ایجاد می‌شود و برای جبران کمبود یا فقدان هموگلوبین، بیماران مبتلا به تالاسمی مکرر خون تزریق می‌کند و در اثر تزریق خون‌های مداوم، آهن در بدن این بیماران تجمع نموده و موجب تخریب بافت‌ها می‌شود.

مادام العمر بودن بیماری و هزینه سنگین درمان، لزوم حمایت اجتماعی از این بیماران را موجب شده است. شهرستان قائمشهر ۲۵۰ بیمار تالاسمی دار که ۲۰۰ عضو دارای پرنده درمانی فعال هستند.