به گزارش خبرنگار مهر، هاشم امینی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه صنعت آب در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: با وجود تحریمهای موجود و شرایط دشواری که در بازار وجود دارد ۱۲۵ تولید کننده داخلی آخرین دستاوردهای خود را در معرض عموم قرار دادند.
وی ادامه داد: بیشترین بهرهوری را چه در حوزه منابع آب سطحی و چه در منابع زیر زمینی در پیش گرفتیم و دو موضوعی که این سالها کمتر به آن توجه شده استفاده از پساب برای به گردش درآوردن صنعت بوده که اکثر شرکتهای تولید کننده تجهیزات خود را به این سمت و سو بردند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در چهارمین سال خشکسالی هستیم و منابع آبی سطحی وزیر زمینی دچار مخاطره شدند مدیریت مصرف آب مسأله است که باید به آن توجه ویژهای داشت.
امینی خاطر نشان کرد: وزارت نیرو از تمامی ظرفیتهای خود برای رفع تنش استفاده میکند و تمامی شهرها مورد پایش و رصد قرار گرفتهاند و تقریباً پروژههای اضطراری تابستان احصا شده و در تلاش هستیم پروژهها را به اتمام برسانیم.
به گفته این مقام مسؤول ۳۳۹ شهر دارای تنش آبی است که نسبت به سال گذشته تعداد شهرهای دارای تنش افزایش داشته است. شرایط ۲۶ استان زیرنرمال، ۴ استان نرمال و یک استان فرانرمال است.
مدیر عامل شرکت آبفای کشور گفت: ۴ استان تهران، سیستان و بلوچستان و گلستان و مشهد همانند سال گذشته همچنان شرایط خوبی ندارند. شرایط تأمین آب در ۱۶ استان و ۲۸ شهر کشور به صورت خاص و اضطراری تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور خاطر نشان کرد: در شرایطی که با کاهش باران مواجه هستیم باید شرایطی اتخاذ شود تا بتوانیم بیشترین بهرهوری را از منابع آبی کشور داشته باشیم. استفاده از پساب به عنوان یک منبع غیرمتعارف برای به چرخش درآوردن موتور صنعت کشور مورد توجه قرار گرفته و روی این مساله نیز اقداماتی انجام دادهایم.
وی اضافه کرد: موضوع بعدی بحث مدیریت مصرف آب است با توجه به اینکه ما در چهارمین سال سنوات خشکسالی قرار داریم و در ۵۵ سال گذشته رتبه ۵۱ را داریم، لازم است که به منابع آبی توجه بیشتری شود.
امینی با بیان اینکه منابع آب زیرزمینی به دلیل عدم تغذیه دچار ناترازی شده است، گفت: ضمن اینکه باید یک مدیریت درست در حوزه منابع آبی داشته باشیم باید در حوزه مصرف نیز مدیریت صورت گیرد که بخشی از این مدیریت به سامانههای تلهمتری مربوط میشود. در واقع شاهبیت بحث ما توجه به کاهش بارشها و پیشبینی سازمان هواشناسی در این راستا است که توجه به منابع آبی را بیش از هر زمان نشان میدهد.
وی با تاکید بر اینکه از مهرماه سال جاری که سال آبی جدید شروع شد کلیه طرحهای کشور را مورد رصد و پایش قرار دادیم و با توجه به حجم بارشها میزان ناترازی همه شهرها را رصد کردیم، گفت: تاکنون همه پروژههای اضطراری و رفع تنش آبی برای تابستان سال ۱۴۰۳ احصا شده و مجموعه وزارت نیرو در تلاش است این پروژهها را به ثمر برساند تا با کمترین تنش تابستان را پشت سر بگذاریم اما برای این موضوع نیازمند همکاری مشترکان هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به آخرین وضعیت تامین آب شرب و بهداشت در کشور اظهار کرد: در حال حاضر در سطح کشور در حوزه شهری ۹۹.۹ درصد و در حوزه روستایی ۸۷ درصد مشترکان تحت پوشش آب شرب هستند که قصد داریم تا پایان این دولت جمعیت تحت پوشش روستایی را به ۹۲ درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه ۱۶۹ تصفیهخانه آب در دستور کار داریم که حدود ۲۱.۶ میلیون مترمکعب در کنار این تصفیهخانهها مخازن داریم و حجم خطوط انتقال نیز ۱۴۶ کیلومتر است. در بخش فاضلاب نیز جمعیت تحت پوشش ۵۴ درصد است، حجم خروجی پساب از این تصفیهخانهها یک میلیارد و ۶۴۰ میلیون مترمکعب تخمین زده میشود. براساس آخرین آمار ۲۲۶ تصفیهخانه احداث شده و طول خطوط انتقال شبکه فاضلاب نیز ۳۸۰۰ کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور ادامه داد: براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته ۶۴ درصد پروژهها در دولت سیزدهم در بخش آب و ۵۱ درصد پروژهها در بخش فاضلاب محقق شده است. در حوزه آب شیرینکنها نیز اقدامات متعددی صورت گرفته به طوری که از ۱۰۵ سامانه آب شیرینکن که قرار بود، اجرایی شود تاکنون ۸۴ سامانه با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ثانیه احداث شده است.
امینی با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت پروژههای آبرسانی اظهار کرد: تاکنون ۳۶۴۰ روستا را آبرسانی کردهایم و با تامین اعتباری که اخیرا از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شد پروژهها مجدد استارت خورده است.
وی خاطر نشان کرد: پروژههای اضطراری که در حوزه آب تدوین شده است و ۱۹۸۴ پروژه را طراحی کردهایم که به واسطه آنها تابآوری شبکه افزایش یابد که تاکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با اجرای آنها میزان تنش آبی در شهرها کاهش پیدا می کند