به گزارش خبرنگار مهر، اکبر محمدی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی تأمین اعتبار مطالعات اجرای طرح توسعه زنجیرههای راهبردی در استان اظهار کرد: راهبرد نوین وزارت کشور در توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی در سطح کشور میتواند علاوه بر پیشرفت و آبادانی کشور با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای منطقهای، گام نوینی در مردمی سازی اقتصاد کشور باشد.
وی تکیه بر ظرفیتها و پتانسیلهای استانی در راستای اجرای این طرح را زمینهساز موفقیت توسعه زنجیرههای راهبردی در کردستان دانست و گفت: استان کردستان به عنوان استانی مجری در ایجاد و توسعه زنجیرههای راهبردی در زمینههای گیاهان دارویی، فرش و دام سبک انتخاب شده است که این امر خود موید نگاه کارشناسی به ظرفیتهای استان است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه کردستان با دارا بودن ظرفیتهای خدادادی اعم از آب، خاک حاصلخیز، مرزی بودن، نیروی انسانی کارآمد و غیره میتواند در زمینههای مختلفی مانند آبزیپروری نیز به خوبی عمل نماید که باید زمینههای مختلف توانمندی استان در اجرای این طرح که یقیناً گامی جدی به سوی ایجاد ارزش افزوده و اشتغال پایدار است از طریق مطالعات اصولی و فراهم کردن سازوکار لازم برای تحقق و انتفاع استان از این طرح فراهم شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود دستیابی به فهم مشترک از زنجیرههای ارزش، مبانی طرح و بررسی مدلهای موفق کشور را گامی دیگر در راستای اجرای موفق این طرح در سطح استان دانست.
محمدی خاطر نشان کرد: لازم است تمامی دستگاههای اجرایی برای شناسایی، انجام مطالعات اصولی، بستر سازی و اجرای طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی در استان تلاش و همگرایی لازم ایجاد شود.
وی توجه به مزیتهای رقابتی مانند مرزی بودن استان را از دیگر شاخصههای مهم کردستان در اجرای این طرح برشمرد و بیان داشت: با توجه به اینکه کردستان به عنوان یک استان مرزی کشور دارای مراودات تجاری خوبی با کشور عراق و بویژه اقلیم کردستان عراق است، این مزیت میتواند نسبت به ایجاد بازار فروش محصولات با برنامهریزیهای مدون به عنوان یک مزیت نسبی مد نظر قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان ابراز امیدواری کرد تا با همکاری کلیه دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی شاهد توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی در استان باشیم.