سردار سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا صبح امروز در دیدار با وینست کاسارد رییس دفتر کمیته بین الملل صلیب سرخ گفت: مساله امروز منطقه غرب آسیا نسل کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه است. از شما دو درخواست مشخص داریم. فقط به محکوم کردن رژیم صهیونیستی و آمریکاییها در کشتار بیش از ۲۵ هزار نفراز مردم مظلوم، فقط به بیانیه دادن اکتفا نکنید.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به عمق جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و سکوت دولتهای مدعی حقوق بشر غربی تأکید کرد: صلیب سرخ باید در عمل در ایجاد آتش بس و ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم بسیار مظلوم فلسطین کمک کند، آنها حتی از آب آشامیدنی و غذا محروم هستند.
رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: وضعیت امروز غزه، یک ظلم بزرگ است، آیا انسانی ست در کشورهای غربی وجود ندارد؟ ملاک سنجش ما بیانیههای سیاسی نیست، اقدامات علمی دولتها و سازمانها را ارزیابی میکنیم.
وی با اشاره به عزم و اراده افکار عمومی جهان برای ارسال کمکهای مردمی به مردم فلسطین تصریح کرد: متأسفانه رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای همسایه فلسطین، مانع ارسال کمکهای ایران و سایر کشورها به مردم فلسطین میشوند.
صفوی با اشاره به تعداد بالای مفقودین جنگ رژیم صهیونیستی خاطرنشان ساخت: همچنان هزاران نفر از مردم مظلوم غزه در زیر آوار هستند صلیب سرخ باید برای جستجوی این مفقودین انجام دهد.
سرلشکر صفوی تأکید کرد: از نظر من ریشه مخاصمات ۲۰ سال گذشته در منطقه غرب آسیا به طور خاص در افغانستان، عراق، یمن و هم اکنون در فلسطین، سیاستهای آمریکا و انگلیس و جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان آن بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور چند میلیون افغانی در ایران اشاره کرد و گفت: از حمله ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۹ به افغانستان و خروج آنها در سال ۱۹۸۹ و همچنین حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱، بیش از ۵ میلیون نفر مهاجر افغانی به ایران آمدهاند.
سرلشکر صفوی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس نگاه انسانی و آموزههای اسلامی، به این مهاجریان خدمات پزشکی و آموزشی میدهد، به اینها نان، غذا و شغل میدهد. ما بعضاً در معرض مشکلات ناشی از حضور آنها نیز هستیم و ما از شما میخواهیم در این زمینه هر نوع کمکی که لازم است به هلال احمر ایران انجام دهید.
وی خاطرنشان ساخت: بیش از ۵ میلیون افغانی اگر برای هر وعده غذا، فقط یک نان مصرف کنند، روزانه ۱۵ میلیون نان مصرف میشود در حالی که نان در ایران از یارانه دولت برخوردار است.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: وقتی که اینها بیمار میشوند، دستگاههای بهداشتی ما به آنها خدمات میدهند و این برای کشور هزینه میبرد.
سرلشکر صفوی با اشاره به نقش صلیب سرخ در بلایای طبیعی گفت: شما میدانید کشور ما روی کمربند زلزله قرار دارد، در زلزلههای ایران، قبلاً کمکهای بیشتری میکردید، مثلاً در زلزله بم در همان هفته اول کمک کردید اما در زلزلههای بعد، حضور و کمکهای صلیب سرخ کاهش پیدا کرد.
سرلشکر صفوی در پایان بر افزایش کمکهای صلیب سرخ جهانی در حوزه جستجوی مفقودین جنگ عراق علیه ایران تأکید کرد.
رییس دفتر کمیته بین الملل صلیب سرخ در ایران با اظهار خرسندی از این دیدار گفت: شما به عنوان یک فرمانده نظامی اینجا حضور دارید و مطالب بشردوستانه را بیان کردید در حالی که من به عنوان یک امدادگر باید مسائل بشردوستانه را مطرح میکردم و این نگاه شما جای خرسندی دارد.
وی افزود: ما از تلاشهای ایران در کمک به مهاجران افغانی مطلع هستیم و ایران در این زمینه نمونه است و ایران یکی از بزرگترین جوامع مهاجران در جهان به شمار میرود.
وینست کاسارد گفت: ما در این خصوص بودجهای را تخصیص دادیم و آن را از اولویتهای کاری خودمان با هلال احمر ایران میدانیم و نسبت به حفظ و توسعه این کمکها متعهد هستیم. چون از تلاشها و نیازهای ایران در این زمینه آگاه هستیم.
وینست کاسارد رییس دفتر کمیته بین الملل صلیب سرخ با اشاره به وضعیت وخیم انسانی در غزه گفت: از دغدغه و تأکید شما در موضوع عزه تشکر میکنم و این موجب افزایش انگیزه ما در این خصوص میشود. شخصاً این موضوع برای من خاص هست چون سابقهای هم در حضور در این سرزمینها پس از انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۸ در قدس، غزه و کرانه باختری و لبنان داشتم.
وینست کاسارد شرایط امروز برای امدادرسانی در غزه را سخت دانست و گفت: در حال حاضر ما به بیمارستان اروپایی در جنوب نوار غزه در خان یونس کمکهای دارویی انجام میدهیم اما این کمکها نسبت به نیازمندیها بسیار کم است و بخاطر افزایش خشونتها، امنیتی برای نیروهای درمانی وجود ندارد.
وی افزود: مشکلی هم در آوردن کمک داریم چون منطقه محصور است و مردم در آنجا در وضعیت قحطی و گرسنگی بسر میبرند و بخشی از کمکهایی که فرستادیم هنوز به غزه نرسیده است.
وی تأکید کرد: شریک اصلی ما در ایران، جمعیت هلال احمر ایران است و ما برنامههای مشترک خوبی در زمینههای بشردوستانه داریم. جمعیت هلال احمر یکی از قویترین جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ در جهان است.
وی گفت: ما در دوران جنگ عراق و ایران فعالیتهای گستردهای داشتیم و بعد از جنگ هم در خصوص جستجوی مفقودین فعالیتهای خودمان را تاکنون ادامه دادیم.
این دیدار به درخواست دفتر کمیته بین الملل صلیب سرخ در ایران از هلال احمر و وزارت امور خارجه انجام شد.