راحله صالحی در گفت وگو با خبرنگار مهر در رابطه با ویژگیهای داوطلبان اصلح انتخابات توضیح داد: در این زمینه با اقتباس از فرمایشات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر میتوان به مواردی از جمله تدین و تقوا در امور، تنفر از فساد و فساد ستیزی و توان مدیریتی در حیطه مورد نظر با توجه به سوابق قبلی اشاره کرد.
وی حفظ اقتدار و عزت ملت ایران در تصمیمات اخذ شده، مرزبندی روشن، شفاف و قاطع با دشمنان، ساده زیستی و پرهیز از اشرافی گری، بصیرت و صبر در انجام امور و پاسخگویی به موقع و چاره اندیشی مدبرانه برای حل مشکلات مردم (مربوط به حیطه کاری خود) را از دیگر ویژگیهای کاندیدای اصلح که باید مورد توجه قرار گیرد عنوان کرد.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: معیارهای انتخاب اصلح ممکن است در مورد همه افراد یکسان نباشد اما باید با تحقیق و بررسی حاصل شده و در صورت نیاز، برای انتخاب از افراد معتمد کمک گرفته شود. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در تحقیقات و بررسیها ممکن است برخی افراد صالح یا اصلح باشند اما بعضی صالحتر و اصلحتر.
صالحی با بیان اینکه برای این انتخاب باید دقت و بررسی بسیار صورت گیرد تا بتوانیم در پیشگاه خداوند نیز پاسخی برای آن داشته باشیم، اظهار کرد: به طور کلی در نظر گرفتن مواردی میتواند به انتخاب اصلح کمک کند؛ در انتخاب نامزد انتخاباتی، موارد فامیلی، دوستی، قومی و … بر انتخاب اصلح ترجیح داده نشود.
وی مطرح کرد: نامزد انتخاباتی اعتقاد عملی به اسلام و انقلاب اسلامی را در امور و سوابق کاری و اجتماعی داشته باشد که این موضوع از طریق رسانهها و روزنامهها و سایتها و … که افراد در رابطه با امور مختلف اظهار نظر کردهاند قابل تحقیق است. حمایت فرد از مستضعفان و ضعفا و میزان تجربه، کارآمدی و شجاعت وی نیز باید بررسی شود.
میزان خنثی سازی حملات دشمن برای مردم تبیین شود
این مدرس دانشگاه بیان کرد: فردی که فرزندان و خانواده او در خارج از کشور زندگی یا تحصیل میکنند هیچگاه نمیتواند معضلات و مشکلاتی که مردم با آنها مواجه هستند را درک کند. عدم وابستگی به بیگانگان و ساده لوحی در انجام امور و تصمیمات و میزان خلاقیت و مردم مداری نیز در سوابق نامزد انتخاباتی باید بررسی شود.
صالحی اعتقاد به خودباوری و توانمندی استعدادها در داخل کشور برای حل مشکلات و افزایش نقاط قوت را از دیگر موارد قابل توجه دانست و اظهار کرد: در شرایطی که دشمن تلاش میکند مشارکت مردم را در انتخابات کاهش دهد، یکی از مهمترین وظایف ما تبیین و روشنگری در رابطه با فریب و خدعه های دشمن و ایجاد شور و امیدآفرینی است.
وی با تاکید بر ضرورت تبیین دستاوردها و نقاط قوت کشور و نظام برای مردم خاطرنشان کرد: میزان خنثی سازی حملات همه جانبه دشمنان و سیاستهای نظام در رابطه با مسائل منطقهای و کشور باید به صورت کامل و شفاف برای مردم تبیین شود تا احساس اقتدار و عزت مردم روز به روز افزایش یابد.
این مدرس دانشگاه در رابطه با راهکارهای افزایش مشارکت مردم توضیح داد: افراد بسیاری میتوانند در این زمینه نقش آفرینی کنند اما گروه اولی که میتوانند تأثیرگذار باشند و موجبات ایجاد شور و نشاط و افزایش مشارکت را فراهم کنند، نامزدهای انتخاباتی آن هم با رقابت سالم و انجام مناظرات با رعایت احترام و عدم ترور شخصیت دیگران هستند.
صالحی عنوان کرد: پرهیز از دو قطبی سازی، اختلاف و شبهه افکنی و ایجاد مسائلی از این دست که موجب اختلاف بین مردم و دلسردی افراد به ویژه جوانان از نظام مقدس جمهوری اسلامی میشود نیز در این زمینه حائز اهمیت است. در موارد مطروحه توسط نامزدهای انتخاباتی تأکید و تبلیغ بر روی برنامهها و راهکارهای اجرایی و تشریح نحوه حل مسائل و مشکلات باید صورت گیرد.
تبیین اقدامات شاخص دولت و مجلس بستری برای افزایش امیدواری در جامعه
وی مطرح کرد: افراد تأثیرگذار از جمله نخبگان، اساتید حوزه و دانشگاه، معلمان، رؤسا و کارکنان سازمانها و شرکتها و … که در طول روز با مراجعه کنندگان بسیاری روبرو هستند میتوانند در ایجاد شور و نشاط و افزایش مشارکت مردم تأثیرگذار باشند.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: آنها همچنین میتوانند در محافل، جلسات، سمینارها و کلاسهای درس به رفع شبهات، بیان نقاط قوت، تشریح مردم سالاری دینی، کمک به شناخت نامزد اصلح و ایجاد رغبت در مخاطبان خود کرده و با رسانهای کردن دستاوردهای مجلس مردم را به نتیجه بخش بودن انتخاب اصلح امیدوار کنند.
به گفته صالحی، افراد تأثیرگذار و دارای نفوذ کلام که مسلط به امور و مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هستند نیز میتوانند از طریق تریبونها و ظرفیتهایی که در اختیار دارند، مانند صداوسیما، مساجد، محلهها، خویشاوندان و اقوام و … به آگاهی بخشی و گفت وگو در این زمینه بپردازند و در افزایش مشارکت مردم نقش آفرینی کنند.
وی با تاکید بر ضرورت تبیین اقدامات شاخص مجلس و دولت در زمینههایی از جمله کاهش نرخ تورم، رشد اقتصادی، تجارت خارجی و توسعه و بهبود روابط خارجی با جهان افزود: این شاخصها بیانگر رشد و حرکت توسعهای کشور و این تحول بستری برای افزایش سرمایه اجتماعی و امیدواری در جامعه است که با حضور در پای صندوقهای رأی، انتخاباتی با مشارکت بالا را تحقق میبخشند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه به ویژه در حوزههای علوم سیاسی، جامعه شناسی و حقوق و نیز دستاوردهای علمی و پژوهشی آنها در اداره هر استان گفت: مدرسان با کمک به دانشگاهها برای برگزاری تریبونهای آزاد دانشجویی، حمایت از تشکلهای دانشجویی برای برگزاری برنامههای افزایش مشارکت حداکثری و حضور پررنگ در فضای مجازی میتوانند در این مهم تأثیرگذار باشند.