به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، خودکارسازی، بهینهسازی و مغایرتگیری در فرایندهای کسبوکار از مهمترین دغدغههای مدیران سازمانها به شمار میرود. مجهز شدن به یک نرم افزار ERP کامل، سازمان را قادر میسازد با بهره بردن از یک مرکز دادهی یکپارچه، از تمام بخشها اطلاعات بهروز و حقیقی دریافت کند.
۱۰ ویژگی کلیدی نرم افزار ERP
در قدم اول، نرم افزار ERP به یکپارچهسازی عملکردهای کلیدی مالی و عملیاتی میپردازد، اما سیستمهای ERP مدرن، علاوهبر آن به مدیریت بخشهای دیگر مانند انبار، تدارکات، تولید و… نیز میپردازند.
۱. یکپارچگی
عدم استفاده از ERP و یکپارچه نبودن کسبوکار باعث میشود اطلاعات به سیلوهای سازمانی تقسیم شوند و تعادل میان آنها مختل شود. از بین رفتن هماهنگی میان بخشهای گوناگون سازمان، به ناکارآمدی، از دست دادن فرصتهای پیشآمده و ایجاد مغایرت در اولویتبندیهای واحدهای سازمان منجر خواهد شد.
۲. خودکارسازی
نرم افزار ERP این امکان را برای سازمان فراهم میکند تا فعالیتهای تکراری کسبوکار مانند فرایند پرداخت، ثبت سفارش، ثبت فاکتور، گزارشگیری و…خودکارسازی شوند. این کار زمان ورود دادهها به سیستم را کاهش میدهد و خطاهای دستی را حذف میکند. به همین دلیل، کارمندان فرصت بیشتری برای تمرکز بر فعالیتهای مهمتر خواهند داشت.
۳. پردازش داده
پردازش داده در نرم افزار ERP کارکنان را قادر میسازد به طیف گستردهای از اطلاعات دست پیدا کنند و براساس آن، فرصتهای کسبوکار را شناسایی و عملیاتهای جاری را بهینهسازی کنند. همچنین، این دادهها میتوانند به کاهش هزینهها و رسیدگی به نیاز مشتریها نیز کمک کنند.
۴. گزارشگیری
ERP اطلاعاتی دربارهی عملیاتهای کسبوکار را به گزارش تبدیل میکند که دید عمیقتری به سهامداران برای تصمیمگیریهای کارآمدتر بدهند و مشکلات را در سریعترین زمان شناسایی کنند.
۵. حسابداری و مدیریت مالی
ماژول حسابداری نرم افزار ERP این قابلیت را به کسبوکار میدهد تا اطلاعات مالی مانند حسابهای پرداختنی، دریافتنی، دفتر کل، بودجه و… را رهگیری و ذخیره کنند. با جمعآوری این اطلاعات، مدیران مالی میتوانند تصمیمات بهتری برای بودجهبندی، منابع مالی و... بگیرند.
۶. مدیریت روابط مشتری
یکپارچهسازی نرم افزار ERP و CRM میتواند دید عمیقتری از وضعیت کسبوکار ارائه کند. سیستمهای CRM فرایندهایی مانند ثبت سفارش و ارسال اعلان برای پیگیری وضعیت مشتریان راغب را خودکارسازی میکنند.
۷. فروش و بازاریابی
واحد فروش و بازاریابی با کمک اطلاعاتی که از طریق اتصال با CRM به دست میآورد، کمپینهای جدید اجرا میکند و به ایدههای جدید برای دستیابی به فرصتهای بیشتر دست پیدا خواهد کرد.
۸. سرمایههای انسانی
بخش سرمایههای انسانی در نرم افزار ERP، به مدیریت حقوق و دستمزد، استخدام و… میپردازد. همچنین فعالیتهای پیچیده مانند کسر حق بیمه و مالیات نیز بهصورت خودکار از طریق این زیرسیستم انجام میشود که به صرفهجویی در زمان و کاهش خطاهای دستی منجر خواهد شد.
۹. مدیریت زنجیرهی تامین (SCM)
سیستم ERP با در نظر داشتن تقاضا، موجودی، فرایندهای تولید، لجستیک و عرضه، دادههایی ارائه میدهد که برای مدیریت زنجیرهی تامین ارزشمند خواهد بود. یک زنجیرهی تامین یکپارچه و خودکار میتواند با پیشنهاد دستورهای خرید، دستور کار و جابهجایی دستورها به مکانهای گوناگون، عملیاتها را بهینهسازی کند.
۱۰. تولید
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای نرم افزار ERP، قابلیت مدیریت فرایند تولید است. سیستمهای مدرن با برنامهریزی محصول، تامین مواد خام، پیشبینی و نظارت تولید و… کارآمدی این فرایند را افزایش میدهند. یکپارچهسازی نرمافزار تولید با سایر بخشها مانند حسابداری، فروش و… به کسبوکار این امکان را میدهد تا از مرحلهی ثبت سفارش تا ارسال کالا برای مشتری بهشکلی بهینه، مدیریت شود.
۴ روش استقرار نرم افزار ERP
برای تجهیز به نرم افزار ERP ۴ رویکرد متفاوت وجود دارد. هرکدام از این رویکردها باید با توجه به اندازهی کسبوکار، حجم یکپارچهسازی، بودجهی سازمان و معیارهای دیگر انتخاب شوند.
مستقر در محل (On Premise ERP)
قدیمیترین روش برای استقرار نرم افزار ERP این است که نرمافزار بر مرکز دادهی سازمان شما نصب شود. در این شرایط، نصب و نگهداری سیستم، چه در بخش نرمافزار و چه در بخش سختافزار، برعهدهی شما و تیم IT سازمانتان خواهد بود.
ابری (Cloud ERP)
ERP ابری یک نوع "نرمافزار بهعنوان سرویس (SaaS)" به شمار میرود. ارائهدهندهی نرم افزار ERP، سیستم را در مرکز دادهی خود نصب کرده است و در یک فضای ابری، به تعداد کاربران دلخواه به سازمان شما دسترسی خواهد داد تا از آن نرمافزار استفاده کنید.
نکتهی مثبت این مدل استقرار این است که نیازی به نصب بر سختافزار شما یا نگهداری و حفظ امنیت از سوی شما ندارد؛ بلکه شرکت تامینکنندهی نرم افزار ERP، با دریافت مبلغی بهعنوان شارژ ماهانه، این کار را برای شما انجام خواهد داد.
ترکیبی (Hybrid ERP)
ترکیب رویکردهای مستقر در محل (On Premise) و ابری (Cloud) به ایجاد روشی ترکیبی منجر میشود. در این روش، سازمان شما همچنان از سیستم مستقر در محل استفاده خواهد کرد، اما دسترسی به سیستم ابری نیز برای برخی از عملکردها و بخشهای سازمان مانند CRM و… فعال خواهد بود تا در هر زمان و از هر مکان به اطلاعات مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید.
منبع باز (Open Source ERP)
در روش نرم افزار ERP منبع باز، کد سیستم در دسترس عموم قرار دارد. بنابراین میتوان بهراحتی و حتی بهصورت رایگان از آن استفاده کرد. با این وجود، چالش اصلی برای سازمانی که از ERP منبع باز استفاده میکند این است که دیگر به تیم پشتیبانی نرم افزار ERP دسترسی ندارد و از سوی دیگر، در صورت نیاز به سفارشیسازی سیستم، تیم IT و برنامهنویسان باید زبان آن کد را بدانند و زمان زیادی را صرف کدنویسی کنند.
نرم افزار ERP سیاق
شرکت راهکار نوین سیاق، موفق به طراحی و پیادهسازی یک نرم افزار ERP قدرتمند با بیش از ۵۰ ماژول تخصصی شده است. این سیستم مدیران سازمان را قادر میسازد تمام بخشهای سازمان خود را بهشکلی یکپارچه و بهدور از هر نوع خطا مدیریت کنند. مهمترین مزیت سیاق، انعطاف بالای آن است؛ بهطوری که قادر است هر نوع نیاز منحصربهفرد سازمان شما را برطرف کند.
برای دریافت مشاوره و دمو، با متخصصان ما تماس بگیرید:
۰۲۱-۵۸۹۲۱
۰۲۱-۸۸۱۰۹۴۷۱
۰۲۱-۸۸۵۵۲۴۱۵
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.