به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی ذبیحی دبیر جشنواره سرود روستایی رضوی درباره این جشنواره گفت: ایجاد این بخش به دلیل پتانسیل خوبی است که در زمینه سرود در روستاها داریم. به دلیل امکانات کم در روستاها و هزینه هایی که در سرودهای رسمی کشور می شود، بهتر دیدیم بخش روستایی را نیز به این جشنواره اضافه کنیم. بر این اساس، یک جشنواره مجزا و مختص خود روستاها تعیین شد تا بر مبنای آن، مدارس، مساجد و کانون های فرهنگی که ساکن روستا هستند، میتوانند در جشنواره به صورت مجزا شرکت کنند.
دبیر جشنواره سرود روستایی رضوی با بیان اینکه این جشنواره در ۶ رشته برگزار میشود، اظهار کرد: بخش های این رویداد نسبت به جشنواره اصلی سرود ملی کمتر است لذا در این چارچوب بخش رقابتی را در این جشنواره داریم که بین ۲ گروه سنی زیر ۱۵ سال و بالای ۱۵ سال و همچنین بین خانمها و آقایان به صورت جداگانه برگزار خواهد شد.
به گفته ذبیحی، فرق این بخش روستایی سرود با جشنواره رضوی این است که در بخش ملی جشنواره دانش آموزان مقطع اول و دوم میتوانند، شرکت کنند اما در بخش روستایی، زیر ۱۵ سال و بالای ۱۵ سال در جشنواره حضور دارند.
وی تاکید کرد: شرط مشارکت در این بخش جشنواره است که گروه های سرود باید در بوم روستا باشند.
ذبیحی با بیان اینکه بسیاری از ملودیهای ناب و مذهبی در همین روستاها پیدا میشود، تصریح کرد: بر همین اساس درصدد بودیم این ظرفیتها را شناسایی کرده و از آنها حمایت کنیم.
دبیر جشنواره سرود روستایی رضوی با بیان اینکه برای اطلاع رسانی به روستاها با کانونهای مساجد ارتباط گرفته اند، گفت: هفت هزار کانون فرهنگی تربیتی در روستاها داریم که قرار شده از طریق کارتابل و بخش نامه به آنها اطلاع رسانی کنند. علاوه بر این، به سراغ معاونت روستایی و عشایری وزارت آموزش و پرورش نیز رفتهایم که آنها هم به مدارس روستاها بخشنامه داده و ابلاغ میکنند.
وی با بیان اینکه در بخش سرود روستایی موضوعات با جشنواره اصلی تفاوتی ندارد، موضوعات امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت شاهچراغ (ع) را سه محور اصلی این بخش عنوان کرد.
بنا بر اعلام ذبیحی، قرار است برای مربیانی که اثر آنها به جشنواره دعوت نمیشود، کارگاه آموزشی مربیگری سرود گذاشته شود تا همزمان با برگزاری جشنواره مربیان حضور یافته و کارها را ببینند و در خلال آن نیز دوره آموزشی برگزار شود.
دبیر جشنواره سرود روستایی رضوی در پایان صحبتهای خود با بیان اینکه اثر تولیدی هم قرار است در بنیاد، تولید شود تا در اختیار جشنواره سرود و مورد استفاده قرار گیرد، یادآور شد: گروههای روستایی متقاضی تا ۳۰ بهمن مهلت ارسال فیلم دارند و ۱۶ تا ۱۸ اسفند نیز مرحله نهایی برگزار میشود.