معاون صنایع دستی کشور گفت: برای ۵ داوطلب مجوز حراج صنایع دستی صادر کردم اما نتوانستند برگزار کنند. امیدوارم در مرحله بعدی حراج تهران بخشی به صنایع دستی اختصاص پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در نشست هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان سرو سیمین ۸ که پیش از ظهر امروز در برج آزادی برگزار شد گفت: سیاست تقویت توجه و تغییر رویکرد را در پیش گرفته‌ایم.

وی افزود: جشنواره رخداد نیست که تمام شود بلکه نشانه همکاری هاست. به همین دلیل همکاران من در استان‌ها این تقویت توجه را همراهی کردند و در این زمینه پیروز بودند چون در ادبیات توسعه جا پیدا کردیم. همچنین اکنون وزیر کشور و کار و شخص ریاست جمهوری نگاه ویژه ای به صنایع دستی داشتند.

وی افزود: نظام نامه‌ای برای جشنواره تدوین شد. در جشنواره هشتم، گام دوم ما برای بزرگ کردن بازار صنایع دستی است. شورای سیاست گذاری ما از ۲۳ نهاد تشکیل شده است نهادهایی که هر کدام در حوزه فرهنگ نقش زیادی دارند. اکنون همه نهادها موظف شده‌اند که خرید عیدشان از صنایع دستی باشد. به همین دلیل اسفندماه در نهادها، نمایشگاه‌های صنایع دستی برپا می‌کنیم.

جلالی بیان کرد: حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان‌ها به بالندگی رسیده است. طبق مصوبه هیأت دولت، مبادی ورودی شهرها باید بازارچه صنایع دستی داشته باشند ولی ما نقطه‌ای نمی‌بینیم بلکه یک سیر ممتد است که باید همه آن را در ساحت‌های مختلف ارزیابی کرد.

وی افزود: در جشنواره هشتم که ۲۶ بهمن در برج آزادی افتتاح می‌شود؛ نزدیک به سه هزار اثر در سایت جشنواره ثبت نام کردند. همچنین از ۱۶ کشور اعلام مشارکت داشتیم و ۵ هزار اثر از دو هزار هنرمند نیز ثبت نام شد. ۱۶ شهر جهانی در ایام جشنواره نقش آفرینی دارند و هر کدام نمادهایی که باید شهرها داشته باشند را معرفی می‌کنند. بوم گردی‌ها و هتل‌ها و مناطق گردشگری در جشنواره فجر صنایع دستی سهم دارند چون صنایع دستی ظرفیت غیر قابل انکار در حوزه گردشگری است و گردشگری هنری و تجربه محور را در حوزه صنایع دستی داریم.

وی گفت: صنایع دستی از نمایشگاه گردشگری حذف نشد. امسال قرار شد برای اینکه زمان بندی بهتری داشته باشیم نمایشگاه‌های صنایع دستی را در کشور پخش کنیم و نمایشگاه‌های ملی را در شهرهایی مانند سیرجان برگزار خواهیم کرد. حضور هنرمندان و آثار فاخر در غرفه‌های گردشگری و نمود ظرفیت‌های صنایع دستی همچنان در نمایشگاه گردشگری وجود دارد.

جلالی ادامه داد: ما در نمایشگاه قرآن نزدیک به دو هزار متر فضا داشتیم هر جا بحث فروش و ارتباط بین تولید کننده و هنرمند هست را در نظر داریم. در موقعیت‌های بهتر و زمینه سازی های بهتری که مشتریان هستند باید حضور داشته باشیم. به عنوان مثال برج آزادی محلی برای عرضه و فروش آثار استانی خواهد بود.

جلالی با بیان اینکه برنامه ریزی های زیادی درباره گالری‌های صنایع دستی انجام داده‌ایم گفت: باید ارزیابی همه جانبه داشته باشیم. یکی از مصوباتی که دنبال شد و به پیگیری دقیق رسید مصوبه بیمه بود که تمام کارهای آن انجام شده است. دو سالی که تأخیر افتاده بود ولی اکنون بیمه برای ده هزار نفر دوباره انجام خواهد شد.

معاون صنایع دستی گفت: شورای عالی صنایع دستی و میراث فرهنگی مصوب کرده که فرودگاه‌ها، پیوست صنایع دستی داشته باشند اینها اقداماتی است که باید رضایتمندی را در سه حوزه سرمایه گذار و سیاست گذاران و هنرمندان به دنبال داشته باشد.

وی با اعلام اینکه در خیابان ۳۰ تیر پایگاه‌های صنایع دستی طراحی خواهد شد گفت: درگاه‌های جدیدی برای فروش صنایع دستی قشر آسیب پذیر صنایع دستی ایجاد می‌کنیم در جشنواره فجر باید ریشه‌ها را شناسایی و در میزهای تخصصی بازار فروش پیدا کرد. فروش هم متغیرهای مختلفی دارد. فروش فقط به معنای مغازه فروش کالا نیست. ما سعی می‌کنیم برای تمام متغیرهایی که منجر به درآمد زایی قشر ضعیف هست کار انجام دهیم. ما تلاش کردیم تعاونی‌های تأمین نیاز تشکیل دهیم چون هنرمند قرار نیست خودش به تنهایی اثرش را بفروشد. الان درگاه‌های فروش آنلاین راه افتاده است.

معاون صنایع دستی گفت: در فیتور اسپانیا نمایشگاهی برگزار شده که قسمت اعظم آن صنایع دستی است. نمایشگاه خوبی در ترکیه داشته‌ایم اینها اقداماتی است که برای فروش در نظر گرفته شده است. در جهان همچنان اقلام صنایع دستی مشتری دارد تلاش می‌کنیم موانع صادرات را برداریم. ما از حوزه موزه‌ای باید خارج شویم.

وی گفت: در مدتی که در معاونت صنایع دستی هستم ۵ مجوز حراج صنایع دستی برای ۵ داوطلب صادر کردیم اما نتوانستند برگزار کنند. یکی از مجموعه‌ها حتی تا مرحله چاپ کتاب هم رفت. تلاش شد حراج صنایع دستی را برگزار کنیم و از همه سرمایه گذاران در زمینه برگزاری آن استقبال می‌کنیم اما برای فروش آثار فاخر، کاری را با مسئولان حراج تهران انجام می‌دهیم تا بتوانیم در مرحله بعدی حراج تهران، بخشی به صنایع دستی اختصاص پیدا کند. قول می‌دهم در جشنواره نهم سرو سیمین حتماً یک حراج داشته باشیم ولی این حراج، وابسته به سرمایه گذاران است تا بتواند مؤلفه‌های شفافیت آن را احصا کنند.