تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲

ترس از شبحی به نام ترامپ اروپا را فراگرفته است و لندن، پاریس، برلین و هر پایتخت مهم اروپایی از اینکه یک بار دیگر ترامپ را در مسند ریاست جمهوری آمریکا ببیند بر خود میلرزد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه گاردین در یادداشتی به قلم «اندرو راونزلی» به احتمال انتخاب مجدد دونالد ترامپ و بازگشت او به قدرت در ایالات متحده پرداخته است و او را برای اروپا و کشورهای مهم اروپایی به شبحی تشبیه کرده است که بعد از چهار سال بار دیگر بر اروپا و جهان سایه می‌افکند.

نویسنده در این یادداشت معتقد است که سیاستمداران بریتانیایی و همتایانشان در سایر نقاط اروپا که سه سال گذشته را فارغ از تهدید ترامپ مبنی بر بازپس‌گیری کاخ سفید گذرانده‌اند، دیگر نمی‌توانند انکار کنند که بازگشت ترامپ به طرز وحشتناکی ممکن است جایگاه اروپا و سردمداران اروپایی را به خطر بیاندارد. شکست او از جو بایدن در سال ۲۰۲۰ با استقبال شدیدی روبه‌رو شد چرا که ایالات متحده تحت رهبری یک آتلانتیستی که ظاهراً به اتحادهای سنتی ایالات متحده پایبند بود و با سایر دموکراسی‌ها پیوند داشت و وجود بحران آب و هوا را انکار نمی‌کرد بار دیگر به قدرت رسیده بود.

به گفته راونزلی در میان رهبران اروپا به ذهن کسی خطور نمی‌کرد که تمام پیروزی بایدن یک تنفس چهار ساله باشد و نه تضمینی برای اینکه دیگر هرگز شاهد قدرت گرفتن ترامپیسم نباشند.

نویسنده معتقد است ترامپ در صورت پیروزی یک محافظه‌کار تهاجمی خواهد بود که برای کشوری مانند بریتانیا که به تجارت آزاد وابسته است اقدامات خوبی در پیش نخواهد گرفت.

راونزلی می‌گوید افرادی که سعی می‌کنند خوشبین بمانند، می‌گویند که بازگشت ترامپ به کاخ سفید قطعی نیست. درست است. محاکمه‌هایی که ترامپ با آن مواجه است، از جمله تلاش و تحریک برای شورش و ورود به ساختمان کنگره، ممکن است باعث افزایش آرای بایدن و میزان محبوبیت او شود. اما هیچکدام از این موارد نمی‌تواند از نگرانی اروپا در رابطه با انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا جلوگیری کند.

به گفته راونزلی یکی از دغدغه‌های اصلی سیاستمداران اروپایی و بریتانیایی این است که سیاستمداران بریتانیایی نمی‌توانستند ترامپ را از زیر پا گذاشتن تعهدات آمریکا برای مبارزه با بحران آب‌وهوایی منصرف کنند و اگر فرصتی دوباره به او دست بدهد، دوباره شکست خواهند خورد.

برای اروپایی‌ها بزرگترین هشدار این است که پیوند ناگسستنی با واشنگتن ستون فقرات سیاست خارجی بریتانیا تحت دولت‌های محافظه‌کار و کارگر پس از جنگ جهانی دوم بوده است حال اینکه ترامپ نسبت به تعهدات ایالات متحده نسبت به چنین پیوندهایی از جمله ناتو نیز چندان تعهد نشان نداده است.

به گفته نویسنده ترامپ در صورت پیروزی مجدد در انتخابات ایالات متحده حتی اگر تا آنجا پیش نرود که رسماً اتحاد و سازمان ناتو را کنار بگذارد، می‌تواند ارزش آن را با ایجاد تردید جدی در مورد اینکه آیا آمریکا از اروپا دفاع خواهد کرد یا خیر، زیر سوال ببرد.

اما به اعتقاد نویسنده مهم‌ترین پیامد انتخاب ترامپ توسط اوکراینی‌های درگیر جنگ احساس خواهد شد چرا که وی تلاش خواهد کرد کمک‌های مالی ایالات متحده به اوکراین را متوقف کند.