خبرگزاری مهر، گروه استانها: آموزش و پرورش در ابتدای هر سال تحصیلی برای جبران کمبود معلم از روشهای مختلفی بهره میگیرد که هر کدام از این روشها از خرید خدمات آموزشی تا قراردادی و حقالتدریس مشکلات خاص خود را دارند.
معلمان خرید خدمات آموزشی بیشتر در مناطق محروم و مرزی کشور مشغول تدریس هستند و ۵۵۷ نفر از این نیروها در نقاط مختلف خراسان جنوبی توسط هفت شرکت به کا ر گرفته شدهاند.
یکی از این افراد که سه سالی است در این خصوص با آموزش و پرورش همکاری میکند، به مهر گفت: ۲۴ ساعت در هفته و در یکی از روستاهای بیرجند مشغول خدمت هستم.
معلمانی که از ابتدای سال حقوق نگرفتهاند
مهدی سبزه کار با اشاره به اینکه متأهل است، افزود: با گذشت چهار ماه از سال تحصیلی هنوز حقوقی دریافت نکرده و با کمک خانواده و با کار در تاکسی اینترنتی به سختی زندگی میکنم.
به گفته وی در شرایط فعلی هیچ امتیازی برای نیروهای خرید خدمات آموزشی در آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش در نظر گرفته نشده است.
رئیس یکی از شرکتهای به کار گیری نیروهای خرید خدمات آموزشی در بیرجند نیز با اشاره به اینکه حدود هفت سال است که در این خصوص با آموزش و پرورش همکاری میکنیم، گفت: در سالهای گذشته با گذشت دو تا سه ماه حقوق این نیروها پرداخت میشد اما در سال جاری با وجود اینکه وارد ماه پنجم از سال تحصیلی شدهایم، هنوز حقوق این نیروها پرداخت نشده است.
علی محسن نژاد افزود: افراد دارای مدرک لیسانس و مدارک مرتبط مانند آموزش ابتدایی و علوم تربیتی بعد از شرکت در آزمون و طی مراحل گزینش توسط آموزش و پرورش به شرکتهای مورد نظر معرفی میشوند و این شرکتها در قالب قرار داد پیمانکاری از این نیروها در مدارس روستایی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه در سال تحصیلی جدید مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان برای بیمه این نیروها پرداخت کردهایم، افزود: با توجه به توان مالی خود قادر نیستیم که حقوق ۱۱۰ نیروی به کار رفته شده با حداقل مدرک لیسانس را هم پرداخت کنیم.
به گفته وی برای این نیروها در آزمونهای آموزش و پرورش امتیاز خاصی در نظر گرفته نشده است و با توجه به مشکلاتی که دارند باید فکری اساسی برای پرداخت حقوق آنها شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به تأخیر در پرداخت حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی، این نیروها با مشکلات بسیاری مواجه اند به عنوان مثال خانمی با مدرک دکترای ریاضی در یکی روستاها مشغول تدریس است و پرداخت نشدن حقوق در ماههای گذشته سبب اختلاف خانوادگی برای وی شده است.
وی تصریح کرد: بعضی از این نیروها به دلیل اینکه در روستاهای دور دست تدریس میکنند باید کرایه رفتن به آنجا را هم در این شرایط سخت پرداخت کنند.
محسن نژاد گفت: بعضی از این افراد با وجود ۱۰ تا ۱۲ سال سابقه کار باید مانند بقیه افراد در آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند.
۵۵۷ معلم خرید خدمات در استان
مدیر منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: اجرای این طرح کشوری از سال ۹۳ در استان آغاز شده است و قبل از آن در قالب طرحی دیگر این نیروها با آموزش و پرورش همکاری می کردهاند.
حسین لاری با بیان اینکه هفت شرکت در این خصوص در استان با آموزش و پرورش همکاری میکنند، افزود: بر اساس دستور العمل اولیه سهمیهها به شکل مدرسهای مشخص میشد و از سه سال پیش شیوه نامه اجرای این طرح از مدرسهای به نفر ساعت تغییر کرد و مدارس خرید خدمات آموزشی غیر دولتی هستند.
به گفته وی شرکتهای همکار آموزش و پرورش در اجرای این طرح براساس قانون کار حقوق به نیروهای مورد نظر پرداخت میکنند که این موضوع سبب استقبال افراد بسیاری در این زمینه شد.
وی خاطر نشان کرد: هر سال آزمونی در این خصوص توسط آموزش و پرورش برگزار و بعد از انجام گزینش، افراد مورد نظر در دورههای آموزشی دانشگاه فرهنگیان شرکت و در صورت موفقیت گواهینامه مربوط را دریافت میکنند.
وی تصریح کرد: در استان ۵۵۷ نفر با شرکتهای مجری این طرح همکاری میکنند و از زمان تغییر شیوه نامه مربوط میزان پرداختی به این نیروها افزایش یافته است.
مدیر منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: مکاتبههایی برای تبدیل وضعیت این نیروها با ارگانهای مختلف از جمله استانداری انجام شده است و نمایندگان استان هم پیگیریهایی برای انجام این کار انجام دادهاند تا لااقل به ازای هر سال خدمت در آزمون استخدامی امتیازی برای آنها در نظر گرفته شود.
به گفته وی بعضی از این نیروها از نیروهای رسمی موفق تر هستند با این وجود در سال تحصیلی جاری هنور حقوقی دریافت نکردهاند.