به گزارش خبرنگار مهر، در پی بروز مشکلات و تنشهای پیش آمده در شورای اسلامی شهر کرمانشاه که به دلیل عدم تشکیل جلسات و غیبتهای مکرر پای پرونده این شورا را به شورای حل اختلاف باز کرده بود و همچنین زمزمههایی که مبنی بر انحلال آن شنیده شد شامگاه دوشنبه جلسه استاندار کرمانشاه با اعضای شورای اسلامی شهر تشکیل شد.
هدف از برگزاری جلسه استاندار با اعضای شورای اسلامی شهر کرمانشاه پیرو طرح پرونده انحلال شورای شهر کرمانشاه در هیأت حل اختلاف مرکزی و وساطت هیأت مرکزی و نیز درخواست اعضای شورای شهر از استاندار کرمانشاه برای تشکیل این جلسه اعلام مهلت سه ماهه به شورا بود.
این جلسه تنها با غیبت موجه ۲ تن از اعضای شورای اسلامی شهر در حالی برگزار شد که صبح دوشنبه یکصد و شصت و سومین جلسه این شورا کنسل اعلام شد.
در ابتدای این جلسه شامگاهی استاندار کرمانشاه، فرماندار و معاون سیاسی و امنیتی استانداری سخنان اعضای شورای شهر و علت تنش و مخالفتهایی که ریشه در اختلافات با شهردار کرمانشاه بود را شنیدند و در این راستا در نهایت چهار نفر از این اعضا به بیان نکات و مشکلات موجود پرداختند.
بیان مشکلات و اختلافات با حضور شهردار کرمانشاه باید انجام گیرد
در ابتدای این جلسه که با هدف بررسی مسائل و مشکلات موجود و بررسی تنشهای حاکم بر این فضا تشکیل شد خسرو زر افشانی رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه عنوان کرد: با توجه به وقوع اتفاقاتی که ریشه در اختلافات قبلی دارد شورای شهر اکنون زیر سوال رفته تا جایی که بحث انحلال این شورا مطرح شد.
وی افزود: اکنون بروز اختلافات تا مرحله انحلال شورای شهر عاملی شد تا جلسه با حضور استاندار به منظور ساماندهی این اوضاع تشکیل شود اما نکته مهم ادامه دار بودن این جلسات بوده که با پرهیز از اختلافات هر یک از اعضا باید به وظایف ذاتی خود عمل کنند.
رئیس شورای شهر کرمانشاه با تاکید بر اختلافات بین شورای شهر و شهرداری کرمانشاه، تصریح کرد: به منظور پایان تنش بین این ۲ نهاد مسائل و دستورالعملهای مهم باید به صورت مکتوب در آمده و با حضور شهردار در چهارچوب قانون پاسخگویی لازم انجام گیرد.
زرافشانی در پایان نیز عنوان کرد: با توجه به مباحث مطرح شده و تأکیدات هیأت اختلافات مرکزی و جلسه تشکیل شده در وزارت کشور به منظور عمل به تعهدات این شورا با توقف مماشات با معیار قانونی پای کار انجام وظایف باشیم.
کشاندن اختلافات شورای اسلامی شهر کرمانشاه به شورای هیأت حل اختلاف کار درستی نبود
در ادامه رسول آزادی یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر کرمانشاه با اشاره به اختلافات موجود بین شورای شهر و شهردار، بیان کرد: کشاندن اختلافات این ۲ نهاد به هیأت اختلافات مرکزی کار درستی نبود و استاندار کرمانشاه باید نسبت به حل این اختلافات و تصمیمگیری برای آن ورود پیدا میکرد.
وی خاطرنشان کرد: شهردار کرمانشاه انتخاب مناسبی برای کرمانشاه نبوده و به دلیل ناکارآمدیهای وی امکان ادامه دار بودن این اختلافات همچنان وجود خواهد داشت.
آزادی به عدم سکونت شهردار کرمانشاه در این شهر و استان اشاره کرد و گفت: علاوه بر عدم سکونت شهردار در این شهر کفایت و مهارت لازم برای انجام و پیشبرد کارهای شهر در این شخص مشاهده نشده در حالی که عمل به وظایف بر همه ما بوده و در صورت قدم برداشتن در این مسیر حمایت لازم را خواهیم داشت.
دستهای پشت پرده و از مجوعه بر تصمیمگیری و انتصابات شهرداری اثر گذاشته است
همچنین در ادامه جلسه هاشم درویشی عضوی دیگر از شورا اسلامی شهر کرمانشاه، گفت: با توجه به اینکه استان کرمانشاه یک استان پرتنش و دارای انباشتی از مشکلات به جا مانده از گذشته است و در عین حال قابلیتهای بسیاری به عنوان کوریدور غرب کشور دارد اما امروز شاهد انباشتی از مشکلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستیم.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از مصوبات مجلس به خوبی برخوردار نشده است، یادآور شد: استان کرمانشاه یکی از استانهایی است که نسبت به سایر استانها و حتی کشورها از همدلی بهرهای نداشته و اکنون گله مندی ما از عدم دعوت استاندار طی ۱۱ ماه گذشته برای حل مشکلات خواهد بود.
درویشی با تاکید بر جایگاه و پیشرفت شهرداری کرمانشاه نسبت به گذشته و ادوار آن، اضافه کرد: این مجموعه مبتنی بر درآمد و بودجه و نیز نیروی انسانی است و شهر کرمانشاه با جمعیت بالای یک میلیون و تراکم بالا شاهد انباشت مشکلات است.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب شهردار از بین ۳۹ نفر با رأی ۱۱ نفره نشان دهنده برجستگی وی برای این جایگاه است و بر همین اساس میتوان ثابت کرد که شهردار از حیث مسئولیت و عمل به وظایف برتر از افراد دیگر است.
این عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه با تاکید بر دخالت افراد خارج از مجموعه در انجام امورات شهر، گفت: دستهایی از بیرون در داخل مجموعه وجود دارد که بر تصمیمات شورای اسلامی شهر کرمانشاه اثر میگذارد و دستهای وارد شده در شهرداری بر انتصابات و تصمیمات مؤثر است.
درویشی با بیان اینکه کلید حل مشکلات کنار هم بودن مجموعه شورای شهر و شهرداری است، افزود: اگرچه برخی از اقدامات و عملکرد این ۲ مجموع قابل دفاع نیست اما با ۴ و ۵ مورد موفق از اقدامات این اعضا میتوان نسبت به آن امیدوار بود و در صورت حمایت، همفکری و همکاری مشکلات در راستای اثر بخشی بیشتر قابل حل است.
اختلافات شورای شهر و شهرداری آثار مخربی در پی داشته است
در پایان سخنان اعضای شورای اسلامی شهر کرمانشاه سالار احمدزاده با تاکید بر اختلافات از نوع اختلاف سلیقه بین این مجموعه و شورای شهر، مطرح کرد: وجود اختلافات منجر به انجام تصمیماتی برای کارهای شهری خواهد شد.
وی ادامه داد: در واقع اگر اختلافات نظر نباشد نه تنها شاهد سیر صعودی شورای اسلامی شهر نخواهیم بود بلکه دچار روزمرگی و تنزل بیشتر خواهیم بود و تنها از شهردار به عنوان مدیر منتخب اعضای این شورا که ۵۰ درصد مردمی و ۵۰ درصد دولتی است نسبت به انجام وظایف خود درست عمل کند.
احمدزاده با اشاره به اینکه وجود اختلافات به صورت مخرب باعث دوری شورای شهر و شهرداری کرمانشاه شده، عنوان کرد: علت اصلی این اختلافات ریشه شخصی داشته و هم اکنون بسیاری از افراد با سابقه و توانمند شهرداری به دلیل اختلافات شخصی در منزل به سر میبرند.
در پایان جلسه محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه به منظور اتمام حجت با اعضای شورای شهر و نیز مهلت نهایی برای حل مشکلات موجود در شورای اسلامی شهر کرمانشاه اظهار کرد: تشکیل جلسات باید به گونهای باشد که در نهایت امر نتیجه از آن استخراج شود.
وی با تاکید بر اینکه هدفدار بودن تشکیل جلسات با اعضای شورا شهر، افزود: اگر قرار بر برقراری گفتگو باشد باید بدانیم هدف تنها حرف زدن نیست بلکه نتیجه داشتن هدف اصلی جلسه خواهد بود و در صورتی که شاهد اینچنین بازدهی باشیم یعنی جلسات اثر بخش عمل کردهاند.
وی کرمانشاه افزود: زمانی که خود را در معرض رأی قرار میدهیم مقصود تنها شریک شدن در پیروزیها نیست بلکه باید در ابتدا بپذیریم که در این مسیر ممکن است مخالفانی داشته باشیم و با این آگاهی و شرایط پا در میدان و عرصه مدیریت بگذاریم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه وجود موافق و مخالف جزئی از حکومت مردم سالاری است، تصریح کرد: بنابراین در صورتی که جلسات شورای شهر تشکیل شود و عملکرد نتیجه بخش داشته باشد میتوانیم بگوییم که شورای شهر اثربخش عمل کرده اما باید بدانیم که در فردای این شهر و استان همه ما با هم و در کنار هم قضاوت خواهیم شد.
شورای شهر کرمانشاه در حال رکورد زدن در غیبت و عدم تشکیل جلسات است
صحرایی عنوان کرد: فضای شهری کرمانشاه نیازمند نگاه مثبت و اقدام راسخ است و اگر نمیتوانیم با این شرایط کنار بیاییم باید خداحافظی کرده زیرا این شهر نیازمند دلسوز برای حل مشکلات است.
وی همچنین غیبتهای مکرر برخی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمانشاه اشاره و بیان کرد: زمانی که اعضای شورای شهر ۱۸ جلسه و یا بیشتر را غیبت کرده چطور میتواند مشکلی را حل کرده در حالی که رفع مشکلات نیازمند همت شبانه روزی است.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: غیبتهای شورای اسلامی شهر کرمانشاه در حال رکورد زدن است و عدم تشکیل جلسات همچنین عدم تعامل با اعضای شورا غیر قابل تحمل خواهد بود.
صحرایی علت تشکیل جلسه با اعضای شورای اسلامی شهر را وساطت هیأت مرکزی و نیز درخواست این اعضا دانست و اتمام حجت کرد: بنا به درخواست هیئت مرکزی فرصتی سه ماهه در اختیار این شورا برای عمل به تعهدات و رسیدگی به امور مربوطه داده خواهد شد که با همکاری یک دیگر بدون اختلاف برای آن تلاش شود.
وی ادامه داد: اگر این شورا توسط اعضای خود در این مدت به تعهدات خود عمل کرد ادامه فعالیت و همکاری ادامه دار خواهد بود در غیر این صورت بدون بهانه و رودر بایستی نسبت به انحلال این شورا اقدام خواهد شد چرا که اثر گذاری کافی و لازم برای شهر را نخواهند داشت.
صحرایی در پایان مصوبات و دستورالعمل جلسه با اعضای شورای اسلامی شهر کرمانشاه را بدین گونه عنوان کرد: برگزاری جلسات به طور منظم و با خروجی مشخص، رسیدگی به لوایح زمین مانده شهر با سرعت، رسیدگی به مهمترین مطالبات و نیازهای ضروری شهر و کنار گذاشتن منفعت طلبی و دخالت در امور شهرداری چهار مسئله مهمی است که باید در دستور کار این شورا قرار گیرد
وی در پایان خواست جمع آوری سگهای خیابانی، ساماندهی نخالههای ساختمانی و ساماندهی ضایعاتیها به عنوان مطالبه عمومی با جدیت دنبال شود.