نخستین جشنواره انتخاب برترین های پژوهش در حوزه مدیریت شهری امروز در مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جشنواره انتخاب برترین های پژوهش در حوزه مدیریت شهری امروز با حضور دکتر هادی ایازی مشاور عالی شهردار و رئیس گروه مشاوران شهردار تهران، مهندس امانپور رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران و جمع کثیری از مدیران و مسئولان شهرداری و نیز پژوهشگران، دانشگاهیان و اهل فرهنگ و اندیشه در مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم مهندس امانپور رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران طی سخنانی اظهار داشت: نمایشگاه و جشنواره انتخاب برترین های پژوهش در حوزه مدیریت شهری در واقع مکانی برای نمایش دستاوردهای شهرداری تهران در زمینه توسعه شهری است.

وی توضیح داد: امیدوارم که حرکت شهرداری تهران یک گام بزرگ در زمینه گرامیداشت هفته پژوهش باشد.

امانپور با اشاره به اینکه شهرداری تهران برای اولین بار است که در این عرصه حضور پیدا کرده است، افزود: این حضور در وهله نخست در راستای توصیه های دینی ماست که انجام می شود.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران ادامه داد: بسیاری از مردم تصور می کنند خدماتی که در شهرداری تهران ارئه می شود خدماتی ساده است که نیازی به پشتوانه علمی ندارد، در حالی که این نمایشگاه نشان می دهد، فعالیت های شهرداری تهران تا چه حد نیازمند پشتوانه علمی است و تا چه میزان در شهرداری به مقوله دانش محوری توجه شده است.

امانپور با اشاره به حمایت های دکتر قالیباف از عرصه علم پژوهی در شهرداری تهران اظهار داشت: رویکرد شهردار تهران در مدت کوتاهی که سکان مدیریت این سازمان را بر عهده دارد نشان از حمایت از خدمات برتر شهری دارد. چرا که هر روز گوشه ای از مشکلات کلان شهر تهران را که از لحاظ جمعیت و گستردگی با برخی از کشورهای جهان برابری می کند را رفع کرده اند. شهری که اداره درست آن بیش از هر چیز نیازمند یک رویکرد علمی است.

وی با اشاره به حرکت عظیمی که در شهرداری تهران صورت گرفته است ، گفت: به تعبیر دکتر قالیباف در حال حاضر یک جهاد علمی در حوزه مدیریت شهری در حال انجام است و همه عناصر لازم را یک جا دارد؛ جهادی که فرهنگ و مدیریت جهادی را در خدمت دارد و خستگی ناپذیر است و شهرداری تهران به این حرکت به عنوان یک حرکت مقدس می نگرد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر اختصاص 3 درصد تولید ناخالص ملی برای بودجه تحقیقات،گفت: در همین راستا دکتر محمد باقر قالیباف بنا بر توصیه مقام معظم رهبری و بنا بر نیازهای موجود تصمیم گرفته اند تا 3 درصد از اعتبارات جاری شهر تهران را به پژوهش و مطالعه اختصاص دهند . به این ترتیب می توان به پشتوانه علمی لازم رسید.

مهندس امانپور با اشاره به فعالیت های گسترده خانواده علمی شهرداری در هفته پژوهش،گفت: ظرف 2 یا 3 ماه اخیر تدابیر بسیاری برای حضور پرشور خانواده شهرداری در هفته پژوهش برنامه های داشتند؛ اما هرگز فرصتی نبوده است که با تمام قامت در هفته پژوهش ظاهر شوند اما امسال این اتفاق رخ داد .

محمد تقی امانپور در ادامه افزود: چیزی که در هفته پژوهش تدارک دیده شده، نمایشگاهی به منظور عرضه دستاوردهای پژوهشی تدارک پژوهشی در حوزه مدیریت شهری است و امیدواریم که در سال آتی این نمایشگاه تنها محدود به فعالیت های شهرداری نباشد و سازمانها و نهادهای دیگر را هم با خود همراه کند. با این حال امسال ناچار بودیم با توجه به محدودیت زمانی، فعالیت های این نمایشگاه را به خود شهرداری خلاصه کنیم.

سپس دکتر محمد هادی ایازی مشاور عالی امور برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران به نیابت از محمد باقر قالیباف شهردار تهران که به دلیل کسالت امکان حضور در مراسم افتتاحیه جشنواره را پیدا نکرد به ایراد سخن پرداخت و بر انجام فعالیت های پژوهشی برای حل مشکلات کلان شهر تهران تاکید کرد.

ایازی گفت: شهر تهران به واسطه وسعت، عمق و پیچیدگی مشکلات شهری نیاز به کارهای مطالعاتی عمیق و راهبردی دارد.بر این اساس ما تمام فرهیختگان، اندیشمندان و مراکز پژوهشی را به همکاری فرا می خوانیم تا ما را یاری دهند که برنامه های شهرداری تهران را با پشتوانه علمی به سرانجام برسانیم.

وی همچنین اعلام کرد: شورای مطالعات راهبردی از تمام پایان نامه های مربوط به حوزه مدیریت شهری حمایت می کند.