به گزارش خبرنگار مهر، با سرد شدن هوا، موارد سکته قلبی نیز تا حدودی افزایش مییابد که پزشکان قلب و عروق، علت این اتفاق را ناشی از فعل و انفعالات بدنی بیماران قلبی میدانند.
افزایش فشارخون و افزایش سطح فیبرینوژن خون که تشکیل لخته در عروق کرونر را تسهیل میکند به عنوان مکانیسمهای دخیل در افزایش حملات قلبی در روزهای سرد سال، مطرح شده است. زیرا هوای سرد، رگهای قلبی را تنگ و منقبض کرده، جریان فشارخون به اعضای بدن کاهش مییابد و در نتیجه خطر سکته قلبی بالا میرود اما علت این اتفاق فقط مربوط به رگهای قلبی نیست بلکه هوای سرد میتواند باعث گرفتگی رگهای خونی شود، آنها را تنگ کند و باعث میشود که بدن تلاش کند تا بتواند دمای مرکزی را متناسب نگه دارد و همین امر فشار به رگهای خونی را افزایش میدهد و باعث گرفتگی و تنگی آنها نیز خواهد شد.
دلیل دیگری که سکته قلبی در فصل زمستان رایجتر است، این است که عفونتهای تنفسی فوقانی افزایش پیدا میکند، التهابات بدن بالا میرود و رگها دیگر تعادل و استقامت قبلی را ندارند و وضعیت بدتر میگردد و همین امر عاملی برای افزایش حمله و سکته قلبی خواهد شد.
در همین حال، خطر سکته قلبی در روزهای سرد سال برای افرادی که بیماری قلبی دارند یا در معرض مشکلات قلبی قرار دارند، بیشتر است. علاوه بر این، اکسیژن مورد نیاز بدن افراد در فصل زمستان کاهش پیدا میکند، در این صورت خطر سکته قلبی افزایش پیدا میکند.
نتایج بررسیهای انجام شده در طول سالها نشان میدهد که آلودگی هوا مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را به میزان ۶۹ درصد افزایش میدهد. عوامل ذکر شده به همراه خطرات ژنتیکی و توجه نکردن به سلامتی بدن، میتواند خطر بروز حمله قلبی در زمستان را به یک نگرانی جدی تبدیل کند.
منوچهر قارونی فوق تخصص قلب و عروق، در خصوص اینکه آیا افراد در فصل سرما بیشتر دچار سکته قلبی میشوند یا خیر، گفت: در زمستان تعداد سکتههای قلبی بیشتر میشود چون هوای سرد باعث میشود مقاومت محیطی بالا برود و رگها تنگ میشود و لذا کار قلب بیشتر میشود.
وی افزود: افرادی که عارضه قلبی دارند در فصل سرما باید خود را کامل بپوشانند، ماسک بزنند، سر و بینی را به خصوص بپوشانند با شال گردن جلوی دهان و بینی را بپوشانند تا هوای سرد به داخل دهان و بینی آنها نرود.
این فوق تخصص قلب و عروق تاکید کرد: در روزهایی که هوا خیلی سرد است، بهتر است افرادی که دچار عارضه قلبی هستند، در خانه بمانند.