به گزارش خبرنگار مهر، میثم مرتضوی ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: علت اصلی معضل گردن پیامکی در دوران نوجوانی استفاده مکرر از تلفن همراه و درگیری شدید سیستم شناختی و حواس است.
وی بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده، به دلیل استفاده بی رویه از تلفن همراه، دو بیماری دیسک گردن و زانو درد از شایعترین بیماریهای اسکلتی عضلانی در کشور است.
مرتضوی تصریح کرد: به دلیل جذابیت استفاده از گوشی، فرد متوجه فشار و آسیبی که به دیسک و عضلات گردن وارد میگردد، نمیشود و فشار وزن سر بر گردن هنگام استفاده طولانی مدت از تلفن همراه سه برابر میشود به همین علت عضلات گردن و دیسک، وزن و فشار زیادی را تحمل میکنند که این تنش در صورت تکرار و در زمان طولانی باعث ایجاد عارضه میشود.
وی افزود: درد گردن، آرتریت، بیماری تخریبی استخوان و دیسک از جمله بیماریهای ناحیه گردن است و با توجه به نقش مهم مهرههای گردن در فعالیتهای روزانه و حساسبودن ناحیه نخاعی، عدم توجه به دردهای گردن و به تأخیر انداختن درمان آنها آسیبهای جبرانناپذیری را ایجاد میکند.
مرتضوی تصریح کرد: کمر درد شایعترین بیماری اسکلت عضلانی است که علل و عوامل مختلفی زمینه ساز بروز آن میشود و شرایط بیومکانیکی بدن در هنگام جابه جایی های غیراستاندارد بارهای سنگین که تا ده برابر وزن بار مورد حمل به دیسک بین مهرهای فشار وارد میشود همچنین وضعیتهای نامناسب بدن، تکرارهای بیش از حد حرکات، شرایط شغلی و کاری نامناسب و زندگی پراسترس از عوامل مهم آسیب به ساختار اسکلتی عضلانی است.
وی افزود: رفتارهای ناصحیح، استرس شغلی، استرس روحی روانی، استفاده از ابزارهای غیر استاندارد، عدم تناسب بین تکنولوژی و انسان و بی توجهی به نگرش و ایدههای نو در جهت استاندارد سازی ابزار مورد استفاده از دیگر عوامل ابتلاء به دیسک کمر هستند و مناسبترین روش برای اختلالات دیسک کمر، تقویت عضلات حمایتی، حرکات اصلاحی و کششی با تاکید بر رعایت اصول این مداخلات و استفاده از ریز مغذیها در سلامت مفاصل مکمل است.