امیرحسین رهبر در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای صنعتی شدن استان همدان نیازمند مطالعه و فیصله بخش به منظور تعیین دقیق اولویتهای توسعهی صنعتی استان و سپس همکاری همه جانبه ی ارکان حاکمیتی و بخش خصوصی برای داریم افزود: جهت صنعتی شدن اولویت ما به صورت شفاف مورد اتفاق دستگاههای مختلف تعیین نشده است.
وی یادآور شد: اسناد مختلفی داریم که هر یک دلالتهای گوناگونی برای توسعهی استان دارند و در این فضای مبهم، موضوع به سلایق کنشگران واگذار شده است یعنی هر نماینده مجلس، مدیر کل و هر شخصیتی که میخواهد خدمتی به استان داشته باشد، وفق علاقه و سلیقه خود در سرمایه گذاری صنعتی مداخله میکند و باعث ناهمگون شدن صنایع و در نهایت باعث دشوار شدن مسیر توسعهی استان خواهد شد.
استاد مدیریت دانشگاه بوعلی سینا ادامه داد: در اسناد بالا دستی صدها صنعت مختلف و متمایز برای همدان پیش بینی شده است و ما نیازمند ساز و کاری هستیم که ذیل استانداری همدان از بین این اسناد بالادستی که در دستگاههای مختلف وجود دارد، تعداد دقیق و محدودی از فرصتهای سرمایه گذاری مشخص گردد.
رهبر تصریح کرد: بعد از اینکه این اولویتها مشخص شد باید توسط کنشگران مهم استان که شامل دادستانی، صنعت معدن تجارت، معاونت اقتصادی استانداری، تعاون و … اتفاق نظر و همسویی ایجاد شود که در درجه اول با اولویتها آشنا شوند بعد همه باهم بر آن اولویتها تمرکز کنند و پراکنده کاری نکنند و در این زمینه مطالعات خوبی در دانشگاه بوعلی سینا صورت پذیرفته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع مهم دیگر این است برای اولویتها مطالعه خوب، جامع و دوزبانه وجود داشته باشد که قابل ارائه به سرمایه گذاران ایرانی و خارجی باشد افزود: لازم است هنگامی که یک سرمایه گذار میآید با یک گزارش امکانسنجی مدون و موجه روبرو شود و از قبل تمام مجوزهای لازم از دستگاههای ذیربط اخذ شده باشد و سرمایه گذار روی فرش قرمزی قرار گیرد که به تأسیس کارخانه اش منتهی میشود که خوشبختانه در این زمینه برنامه ریزی خوبی در استان شده است.
وی خاطرنشان کرد: نکتهی مهم دیگر این است که بگردیم و کننده ی کار را پیدا کنیم و کسی را برای سرمایه گذاری به استان دعوت کنیم که قبلاً مشابه همین کار را در جای دیگری انجام داده و موفق بوده است و سرمایه را فقط ملاک قرار ندهیم و سرمایه را در کنار تجربه کار قرار دهیم که سرمایه گذار فرصتهای ما را سوخت نکند و استان را معطل نکند.
استاد اقتصاد دانشگاه بوعلی سینا بیان کرد: بهبود فضای کسب و کار استان هم مهم است. تورم یک شاخص ملی است که فضای کسب و کار را آشفته میکند و کاری از دست ما برنمیآید ولی از دیگر سو با تسهیلگری های که در شهرکهای صنعتی اتفاق خواهد افتاد مانند قطع نشدن برق، گاز، آب و … باید فضای زیست صنعتی را فراهم کنیم ولازم نیست کارهای عجیبی انجام دهیم همین که دولت تسویه حساب به موقع با پیمانکاران مختلفش و فروشندگان به دولت داشته باشد یک اقدام تسهیلگر است.
رهبر در ادامه بابیان اینکه درگاه ملی مجوزها یک اقدام تسهیل گر است وسوت زنی و مقابله با فساد در ادارات استان تسهیل گر است خاطرنشان کرد: اگر ما میخواهیم صنعت ما پیشرفت کند این منطق ندارد که بگوییم در سطح خانگی هرچقدر میخواهیم گاز مصرف کنیم اما در صنعت از سهمیه طبیعی محروم کنیم چون جرأت نداریم به مشترک خانگی بگوییم کمتر استفاده کنیم واین با شعار سال رهبر انقلاب اسلامی سازگار نیست.
استاد مدیریت دانشگاه بوعلی سینا در پایان گفت: با این وضعیت اسفناک شدت انرژی درکشور ما حتی اگر صنعت رشد کند، به قیمت نابودی محیط زیست خواهد بود و باید با قیمتگذاری عاقلانه ی حاملهای انرژی و نیز حمایت از شرکتهای عرضه کننده فناوریهای صرفه جویی در مصرف سوخت بر این مشکل غلبه کنیم.