وزیر جهاد کشاورزی خبرهای مهمی از بخش کشاورزی در آستانه اعلام وصول استیضاح خود از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا اسکندری امروز در یک نشست مطبوعاتی گفت: لایحه پرداخت یارانه به نهاده های تولید امروز یا سه شنبه به مجلس ارائه می شود و درصورت تصویب در خصوص قیمتها تصمیم گیری خواهد شد.

وی افزود: افزایش قیمت نفت خیلی به نفع بخش کشاورزی نیست؛ لذا اگریارانه به نهاده های تولید داده نشود افزایش قیمتها گریبانگیرمردم می شود.

اسکندری با اعلام اینکه خودکفایی درتولید جو محقق شد، افزود: درسال جاری علی رغم تولید بالغ بر4 میلیون تن جو درکشور به دلیل گرانی این محصول تحقق درخودکفایی آن اعلام نشد.

رفع ممنوعیت صادرات میگوی پرورشی

وی با اعلام اینکه داستان میگو حل شد، اظهارداشت: ممنوعیت صادرات میگوی پرورشی ایران به اتحادیه اروپا مرتفع شد و از یک هفته دیگر به طور رسمی صادرات این محصول آغازمی شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تجهیز آزمایشگاه باقی مانده ها درایران، بیان کرد: به دلیل عدم تجهیزآزمایشگاه باقی مانده ها درمیگوی پرورشی صادرات آن به اتحادیه اروپا ازسال گذشته ممنوع اعلام شد که با تشکیل کمیته ویژه میان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امورخارجه طرح ملی پایش باقی مانده ها تهیه و به اتحادیه اروپا ارائه شد که به دنبال برگزاری جلسات متعدد این کمیته با اتحادیه اروپا در29 آبان ماه امسال ایران مجدد وارد لیست کشورهای صادرکننده میگو شد.

تولید واکسن ایریوا درایران

وی با اشاره به تولید انبوه واکسن بروسلوز( تب مالت) درگاو و گوسفند با همکاری سازمان دامپزشکی و موسسه رازی ازروز گذشته درایران،عنوان کرد: این واکسن خاص ایران و به نام "ایریوا" نامگذاری شده و به غیرازایران تنها یک کشورتوان تولید آن را بدست آورده است.

اسکندری نیاز سالانه دامداریها به واکسن بروسلوزرا نیم میلیون دز اعلام کرد و افزود: ورود هر یک دز این واکسن بالغ بر 1.2 یورو هزینه در بردارد که هم اکنون با تولید این واکسن در داخل قیمت تمام شده آن هر روزبه 100 تومان می رسد.

عدم تغییر سطح زیرکشت گندم در سال زراعی جاری

وی اظهارداشت: درسال زراعی جاری بالغ بر حدود 11 میلیون و527 هزارتن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شده که ازاین میزان 11 میلیون تن توسط  شرکت بازرگانی دولتی و527 هزارتن نیز توسط کارخانجات آرد ازکشاورزان خریداری شده است.

اسکندری با اشاره به خرید گندم درسال زراعی گذشته به میزان 11 میلیون و 384 هزارتن بیان کرد: در سال زراعی جاری خرید گندم با افزایش180 تا 190 هزار تنی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده است.

وی با اشاره به کشت گندم در5 میلیون و620 هزارهکتاردرسال زراعی گذشته افزود: تا کنون در5 میلیون و 360 هزارهکتار گندم کشت شده که 2 میلیون و 150 هزار هکتار گندم آبی و 3 میلیون و 210 هزار هکتار گندم دیم بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه امسال کسری سطح زیر کشت گندم جبران می شود بیان کرد: در سال جاری به دلیل بارندگی دربرخی از مناطق با اختلاف در سطح زیر کشت روبرو بوده ایم که این امر درتا پایان سال جبران می شود.

وی اعلام کرد: تا هفته گذشته در تولید جو آبی 14 درصد و در تولید جو دیم 9 درصد رشد نسبت به مدت سال قبل سطح زیرکشت افزایش یافته است.

تولید 107 میلیون تنی محصولات کشاورزی درسال 87

وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال بالغ بر92 میلیون و 990 هزارتن محصولات باغی و زراعی در کشور تولید می شود افزود: پیش بینی می شود درسال آینده حدود 100 میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در سطح کشور تولید شود که این میزان با احتساب تولیدات دامی به 107 میلیون تن افزایش می یابد.

موفقیت طرح ساماندهی بازار گوشت مرغ و تخم مرغ

وی اعلام کرد: تا پایان سال جاری بالغ بر865 هزارتن گوشت قرمز، 8 میلیون و 300 هزار تن شیرخام، یک میلیون و 415 هزار تن گوشت مرغ و 680 هزارتن تخم مرغ درکشورتولید خواهد شد.

به گفته اسکندری ممکن است رقم پیش بینی شده دررابطه با تخم مرغ درسال جاری محقق نشود.

وی با اشاه به روند طرح ساماندهی بازار گوشت مرغ و تخم مرغ بیان کرد: ماهانه بالغ بر80 میلیون قطعه جوجه ریزی در سطح کشور انجام می شود که این میزان جوجه ریزی تولید را به یک میلیون و 415 هزار تن افزایش می دهد ضمن اینکه اجرای طرح ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ سبب شد تا در 4 ماهه اخیر بالغ بر 47 هزار تن گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور ذخیره سازی شود.

اسکندری با اشاره به طرح ساماندهی گوشت قرمزگفت: شرکت پشتیبانی اموردام آمادگی دارد در قبال تحویل علوفه گوشت قرمز را به هر میزان از دامداران خریداری کند.

وی اعلام کرد: در7 ماهه سال جاری بالغ بر یک میلیون راس دام زنده صادر شده این در حالیست که واردات گوشت قرمز در راستای حمایت از مصرف کننده درتضاد با برنامه خودکفایی دراین محصول قرار ندارد.

سهم 18 درصدی صادرات محصولات کشاورزی درصادرات غیر نفتی  

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: حدود 18 درصد ازارزش ریالی و 11 درصد ارزش وزنی  صادرات غیرنفتی مربوط به بخش کشاورزی بوده است.

وی بیان کرد: در7 ماهه سال جاری صادرات محصولات کشاورزی به یک میلیارد و 522 میلیون دلار رسیدکه در مقایسه با سال کذشته 8 درصد به لحاظ ارزشی و 19 درصد به لحاظ وزنی افزایش یافته است.

کشاورزی در کشورهوشمند می شود

اسکندری با بیان اینکه سیستم کشاورزی بدون رادار بوده است، افزود: با تدوین سیستم هوشمند در برنامه پنجم توسعه بالای 70 تا 80 درصد از تولیدات بخش کشاورزی درچارچوب این سیستم تولید خواهد شد.

تشکیل شرکتهای فنی و مهندسی در بخش کشاورزی

وی بیان کرد: برای جذب فارغ التحصیلان بخش کشاورزی از اوایل شهریورماه سال جاری شرکتهای مشاوره فنی و مهندسی تشکیل شد که پس ازسازماندهی این شرکتها تشکیل آنها در سراسر کشور به استانها ابلاغ خواهد شد.

وزیرجهاد کشاورزی با اشاره به تشکیل هزارو917 شرکت مشاوره ای فنی و مهندسی در سال جاری در بخش کشاورزی عنوان کرد: تاکنون بالغ بر 13 هزار و 46 نفر فارغ التحصیل در این شرکتها جذب شده اند ضمن اینکه بالغ بر 283 روستا تحت پوشش این شرکتها قرار خواهند گرفت.

محکم برجای خود ایستاده ام

اسکندری در رابطه با استیضاح خود از سوی نمایندگان مجلس اعلام کرد: استیضاح هنوز اتفاق نیفتاده و بنده نیز رای اعتماد خود را از مجلس اخذ کرده ام، این در حالی است که نمایندگان ازحق قانونی نظارت و استیضاح وزیران برخوردارند؛ لذا در صورت اعلام موضوع استیضاح در مجلس پاسخگوی سئوالات نمایندگان خواهم بود ضمن اینکه آنان قانع خواهند شد.

استفاده از 35 تا 40 درصد ظرفیت بخش کشاورزی

وی با بیان اینکه هم اکنون از حدود 40 درصد ظرفیت موجود در بخش کشاورزی بهره گیری می شود افزود: با پتانسیل فعلی ناچار به تولید 300 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی هستیم ضمن اینکه با این وضعیت باید تولیدات را در سال جاری به 107 میلیون تن افزایش دهیم در صورتی که افزایش ظرفیت به افزایش بهره وری منتهی خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: در حال حاضر 2 درصد سطح زیر کشت گندم تحت پوشش طرح آرمانی قرار گرفته است.

وی اظهارداشت: هم اکنون 26 درصد از کل اعتبارات بنگاههای زودبازده از طریق بخش کشاورزی جذب می شود.

افزایش تراز بازرگانی بخش کشاورزی به 2.5 میلیارد دلار

اسکندری تراز بازرگانی بخش را در سال گذشته معادل 2.1 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 8 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش صادرات داشته ایم و پیش بینی می شود امسال تراز بازرگانی به 2.5 میلیارد دلار افزایش یابد که این میزان هم اکنون بالغ بر 1 میلیارد و 522 دلار است.

حل 100 درصدی مشکل چایکاران

وی با اشاره به افزایش تولید چای در 2 سال اخیر بیان کرد: در سال گذشته بالغ بر 164 هزار تن برگ سبز چای از کشاورزان خریداری شد که این میزان امسال به 171 هزار تن افزایش یافته است ضمن اینکه در این مدت علاوه بر افزایش کفیت بخشی از چای سنواتی صادر شده است.

به گفته وی در 7 ماهه سال جاری بالغ بر 46 هزار تن چای خشک صادر شده ضمن اینکه چایکاران کشوررقمی معادل 300 میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکارهستند.

وی با اشاره به خرید تضمینی 120 هزار تن برنج در سال زراعی گذشته افزود: در سال جاری خرید تضمینی برنج به 10 هزار تن هم نرسیده است.