یک تحلیلگر ارشد عرب‌زبان شرایط منطقه رفح را متفاوت با دیگر مناطق غزه خواند و از محاسبات خطرناک فراروی رژیم صهیونیستی برای آغاز جنگ در این منطقه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبری الجزیره، تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم به دنبال همکاری با مصر برای ترسیم خطوط کلی عملیات نظامی زمینی رفح واقع در جنوب نوار غزه است. ارتش اسراییل نیز در این زمینه یک هفته برای کنترل کامل خان یونس زمان خواسته است.

فایز الدویری تحلیلگر مسائل نظامی و راهبردی تلویزیون الجزیره گفت که عملیات نظامی صهیونیست‌ها در خان یونس دچار محدودیت‌های زیادی شده و تعداد تیپ‌های مبارزاتی آن به ۵ تیپ کاهش پیدا کرده که در مناطق شرقی مبارزه می‌کنند.

این تحلیلگر نظامی افزد که بعد از شکست تلاش‌های ارتش در شرق خان‌یونس، آنها تعدادی از تیپ‌های خود را به خارج از نوار مرزی منتقل کرده‌اند.

وی ابراز داشت که اسراییل قصد گسترش عملیات در رفح را داد، اما در آنجا با محاسبات خطرناکی مواجه است، چرا که این استان ویژگی‌های خاص و شرایط متفاوت با دیگر مناطق غزه دارد و مرزهای سیاسی با مصر دارد و انجام عملیات نظامی بدون هماهنگی و توافق با مصر در آنجا غیر ممکن است.

الدویری افزود که محور صلاح الدین که گذرگاه مرزی بین رفح و مصر به شمار می‌رود، به طور متوسط عرض حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر و طول ۱۴ کیلومتر دارد و در حال حاضر ۱.۳ میلیون نفر از آوارگان غزه در آنجا مستقر هستند.

این کارشناس عرب می‌افزاید که آغاز این مرحله نیازمند پایان دادن به درگیری‌های خان یونس است و برای پایان دادن به این درگیری‌ها نیز ارتش باید بتواند بر گروه‌های مقاومت در آنجا پیروز شود.

رژیم صهیونیستی با اعلام آغاز احتمالی عملیات خود در رفح تلاش دارد جنگ غزه را با بیشترین زمان ممکن طولانی تر کند.

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پنجشنبه هفته گذشته مدعی شد که نیروهای اسراییلی پس از تصرف شهر جنوبی خان‌یونس که ده‌ها هزار نفر از آن گریخته‌اند، به سمت رفح حرکت خواهد کرد.

جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز دیروز با اشاره به اینکه تنها در صورت برقراری آتش‌بس بین اسراییل و حماس، احتمال گسترش جنگ در منطقه از بین می‌رود، درباره گزارش‌ها مبنی بر تمایل ارتش اسراییل جهت کشاندن جنگ به شهر رفح در مرز غزه و مصر ابراز نگرانی کرد.

بورل گفت: حدود یک میلیون فلسطینی به‌تدریج به سمت مرز مصر کوچانده شده‌اند. آنها مدعی هستند که این مناطق امن است اما در واقع آنچه ما می‌بینیم، از این حکایت دارد که بمباران همچنان جمعیت غیرنظامی را تحت‌تاثیر قرار داده است و شرایط بسیار بغرنجی ایجاد می‌کند.