درگذشت گرشا رئوفی، مصالحه ارشاد و حوزه هنری و افتتاح جشنواره فیلم دبی عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز دوشنبه 19 آذرماه 86 هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون می پردازد به پایان تدوین فیلم "خانه ویران اورامان" رضا ایرانمنش، کلید خوردن فیلم "سه روز و چهار شب" حجت قاسم زاده و گزارش پشت صحنه مجموعه "آرزوهای شیرین" سیدوحید حسینی. مطلبی درباره فیلم "ترور جسی جیمز به دست رابرت فورد ترسو" و "قطب‌نمای طلایی" در ستون پیشنهاد در صفحه سینما جهان و افتتاح جشنواره فیلم دبی، معرفی گروههای حاضر در جشنواره موسیقی فجر و اجرای نمایش محمد رحمانیان خارج از جشنواره فجر در صفحه پایانی آمده است.

* در معرفی فیلم "قطب نمای طلایی" آمده: "صرفنظر از حضور ستاره هایی مانند نیکول کیدمن و دانیل کریگ در این فیلم آنچه باعث شده "قطب نمای طلایی" از مدت ها پیش از اکران جنجالی جلوه کند، دستمایه فیلم و کتابی است که با اقتباس از آن ساخته شده است. پولمن، نویسنده سه گانه "نیروی اهریمنی او" اساساً نسبت به مذهب نگاهی توأم با تردید دارد. او که از اعضا انجمن ملی سکولار بریتانیاست، آشکارا خود را ملحد و منکر وجود خدا می داند و ..."

"ایران" در صفحه اول فرهنگ و هنر می پردازد به گفتگو با علی معلم درباره قیصر امین پور و مطلبی درباره فیلمبرداری دیجیتال در "اتوبوس شب". بزرگداشت چهلمین روز درگذشت قیصر امین پور، روزهای پرترافیک برای سینما، نمایش آتیلا پسیانی بر صحنه، ساخت "عصر روز دهم" در سال آینده، معرفی گروههای مختلف بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر و اخبار کوتاه از ترانه علیدوستی، علیرضا رئیسیان و ... در صفحه پایانی کار را تمام می کند.

* درباره فیلمبرداری "اتوبوس شب" آمده: "بینش و نگاه فیلمسازان مستقل و جریان اصلی در سینمای دنیا خصوصاً کیارستمی این ویژگی و مولفه های روشن شناسانه را به دنیای سینما در ایران شناساند. ناگهان موج انبوهی از فیلم های کوتاه و مستند با تلفیقی از رویکردهای دگما (دوربین روی دست، نابازیگر، مستندگونه بودن در نور و ...) سینمای ایران را مشحون خود کرد. به شکلی که اثر این نوع سینما فیلمسازانی را که آثارشان به لحاظ سبکی هیچ تناسبی به کار این چنینی نداشت، به سوی خود کشاند."

"همشهری" در صفحه موسیقی نگاهی دارد به جشنواره موسیقی کلاسیک تا مدرن و یادداشتی در این خصوص. سینمای مستقل چشم انداز اسکار و نگاهی به فیلم "گنگستر آمریکایی" در صفحه سینما و درباره جشنواره موسیقی فجر، طراحی اولین سینمای سه بعدی خاورمیانه، برگزیده شدن انیمیشن "لابیرنت" امید خوش نظر در جشنواره دبی، "صد سال به این سالها" سامان مقدم در جشنواره فیلم فجر و اخبار کوتاهی از آتیلا پسیانی، محمدرضا اصلانی و ... در صفحه ادب و هنر منعکس شده است.

* در نقدی بر "گنگستر آمریکایی" آمده: "این فیلم واقعیت مهم و تأثیرگذاری را در تاریخ نیویورک روایت می کند که می توانست اساس شاهکارهای سیدنی لومت باشد. فیلم با وجود آنکه از همه لحاظ با تبحر و مهارت تمام عیار کارگردان ساخته شده، سیاست واقعی را بازگو نمی کند و بدون آنکه اوج بگیرد پیامش را می رساند."

"جام جم" در صفحه رسانه می پردازد به تقدیر از برنامه های غیرنمایشی ماه رمضان، درگذشت گرشا رئوفی، جلسه نقد و بررسی "اتوبوس شب"، تقلیل سیمرغ‌های بخش صدا جشنواره فیلم فجر، گپی با احمد رفیع‌زاده فیلمنامه‌نویس "ساعت شنی". نگاهی به اثر گیزلا وارگا سینایی در نمایشگاه "سفرنامه" در صفحه تجسمی، گفتگو با مهدی حسینی وند تدوینگر "حلقه سبز" و درباره مجموعه "نشان سرخ" در صفحه رادیو و تلویزیون مورد توجه قرار گرفته است.

* تدوینگر "حلقه سبز" گفته: "10 ماه با حاتمی کیا برای مونتاژ وقت صرف کردیم، با تمام حساسیت هایی که هر دو نفرمان داشتیم، اتفاقی که افتاد برای خودم خیلی جالب بود. تدوینگر کسی است که در جهت تکمیل ایده ها و نظرات کارگردان وارد گود می شود. تصورم این است که در مجموعه "حلقه سبز" این اتفاق به وقوع پیوست. یعنی احساس می کنم برای این کار مکمل خوبی شدم. تلاش می کردم تا به ذهنیت کارگردان نزدیک شوم و در مسیر ایده ها و تفکرات او گام بردارم."

"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر می پردازد به مطلبی درباره جشنواره فیلم دبی، تقدیر از فرامرز پایور در کنسرت موسیقی آوین، کنسرت گروه دستان و همایون شجریان در تهران، یادداشتی به بهانه بستری شدن ژازه طباطبایی، نمایش جدید آتیلا پسیانی، اعلام تازه ترین جزئیات جشنواره موسیقی، انتشار کتاب "پرشین کارتون ـ 1"، برگزاری نخستین مسابقه عکس خبری، تجلیل از هنرمندان هنرهای سنتی و روزانه ها.

* درباره جشنواره فیلم دبی آمده: "این جشنواره امسال در حالی آغاز به کار کرده که هر سال فعالیت های خود را توسعه داده و هم اکنون به عنوان رقیب اصلی جشنواره بین المللی فیلم فجر در منطقه شناخته می شود. مراسم افتتاح این جشنواره امسال با حضور شیخ احمد بن سعید آل مخدوم آغاز شد و از ایران هم دو فیلم "حافظ" ابوالفضل جلیلی و "آن سه" نقی نعمتی در بخش مسابقه به نمایش درمی آیند."

"اعتماد" در صفحه سینما می پردازد به نگاهی به فیلم "پاریس دوستت دارم"، مروری بر فیلم "بی عیب و نقص" مایکل رادفورد و چند خبر کوتاه از سینمای جهان. رکوردزنی جشنواره بین المللی فیلم برلین، معرفی گروههای رقابتی کلاسیک، سنتی و پاپ جشنواره موسیقی فجر، بی نتیجه ماندن مذاکرات نویسندگان و تهیه کنندگان آمریکایی، مصالحه ارشاد و حوزه هنری و مطلبی درباره مرحوم گرشا رئوفی در ستون چهره روز در صفحه پایانی کار را تمام می کند.

"جوان" در صفحه پایانی می پردازد به تولید برنامه "سینمای ایران" برای شبکه جهانی سحر، جایزه اول جهانی برای عکاس ایرانی، تقلیل جایزه بخش صدا در جشنواره فیلم فجر، حضور مدیران حوزه هنری در شوراهای نظارتی ارشاد، درگذشت گرشا رئوفی و انتخاب "لابیرنت" به عنوان بهترین انیمیشن مینی فیلم جشنواره دبی.

"سرمایه" در صفحه هنر می پردازد به انتشار اثر تازه پرویز مشکاتیان، نگاه هنرمندان تجسمی به بازار مبهم آثار هنری، گیشه نامناسب "قطب نمای طلایی"، نمایش تازه ترین طنزهای سیاه داود شهیدی و آغاز جشنواره فیلم دبی.