به گزارش خبرنگار مهر، محسن گلی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران از ارائه بستههای تشویقی مدیریت شهری برای کاهش رکود ساخت و ساز خبر داد و اظهار کرد: طی نشستهایی که با فعالان حوزه ساختمان داشتیم، مشخص شد که رکود قابلتوجهی در عرصه ساخت و ساز در شهر ایجاد شده است.
وی افزود: شهرداری اصفهان در راستای کمک به کاهش رکود و ایجاد رونق در عرصه ساخت و ساز، بسته تشویقی ویژهای را برای دریافت پروانه ساختمانی در نظر گرفته است.
مدیرکل درآمد شهرداری اصفهان ادامه داد: این بسته تشویقی شامل تخفیف، تقسیط و پرداخت بهصورت ملکی صورت خواهد گرفت.
وی گفت: برای استفاده از این بستههای تشویقی شهروندان میتوانند تا ۲۰ اسفندماه امسال با پرداخت ۵۰ درصد از عوارض صدور پروانه، از تخفیف ۲۰ درصدی بهرهمند شده و مابقی عوارض را تا خردادماه سال ۱۴۰۳ طی سه قسط پرداخت کنند.
گلی در ادامه در بیان تعیین اقساط چندماهه و بدون کارمزد برای دریافت پروانه ساختمانی گفت: برای استفاده از شرایط تخفیف بسته تشویقی عوارض پروانه ساختمانی به متقاضیان میتوانند با پرداخت ۵۰ درصد از عوارض صدور پروانه، مابقی مبلغ را طی ۱۲ قسط بهصورت ماهیانه و بدون کارمزد پرداخت کنند.
وی افزود: در بخش دیگر نیز شهروندان میتوانند ۴۰ درصد عوارض را پرداخت کرده و مابقی را طی ۸ قسط بهصورت ماهیانه و بدون کارمزد پرداخت کنند.
مدیرکل درآمد شهرداری اصفهان گفت: همچنین پرداخت ۳۰ درصد از عوارض پروانه ساختمانی و پرداخت مابقی طی ۶ قسط به صورت ماهیانه و بدون کارمزد نیز بخش دیگری از این بسته تشویقی است.
وی با اشاره به معافیت شهروندان از افزایش نرخ تراکم سال آینده، در صورت دریافت بسته تشویقی تصریح کرد: طبق قانون درآمدهای پایدار، در سال آینده امکان افزایش حدود ۵۰ درصدی در نرخ تراکم امکانپذیر بود که با مساعدت شورای اسلامی شهر اصفهان این رقم به ۳۳ درصد کاهش یافت.
گلی گفت: شهروندانی که امسال موفق به استفاده از بسته تشویقی دریافت پروانه ساختمانی شوند، ضمن دریافت تخفیف ۲۰ درصدی از افزایش ۳۳ درصدی نرخ تراکم سال آینده نیز معاف میشوند.
وی در خصوص تسهیل ساخت اقامتگاهها بیان کرد: شهرداری اصفهان بهدلیل توجه ویژهای که به صنعت گردشگری دارد، عوارض پروانه ساختمانی برای ساخت هتل را تقریباً به صفر رسانده و برای تغییر کاربری خانههای تاریخی به رستوران و… نیز حمایت ویژهای را در دستور کار قرار داده است.
مدیرکل درآمد شهرداری اصفهان در تشریح سهم یک پروانه ساختمانی از بهای کل ساختمان گفت: سهم یک پروانه ساختمانی از بهای تمامشده یک ساختمان در حال حاضر حدود ۳و نیم درصد است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عوارض و مالیات درآمدهای پایدار دولت هستند و افزایش نرخ تراکم بهعنوان یک منبع درآمد برای شهرداری شناخته شده است، نمیتوان آن را به صفر رساند.