به گزارش خبرنگار مهر، عبدالطیف عباسینژاد بعد از ظهر جمعه در مراسم شروع لایروبی زهکشهای شبکه آبیاری رودخانه دالکی در بخش سعدآباد گفت: شبکه آبیاری و زهکشی دالکی از جمله قدیمی ترین شبکههای آبیاری کشور است که دارای قدمتی حدود ۳۵۰ سال دارد.
وی اظهار کرد: در سالیان گذشته این شبکه با بهسازی یا بازسازی توسعه یافته است و در حال حاضر به عنوان بزرگترین شبکه آبیاری نخیلات به وسعت ۸۴۰۰ هکتار و تحت پوشش قرار دادن یک میلیون و ۳۶۰ هزار اصله نخل در حال بهره برداری است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای بوشهر خاطرنشان کرد: این شبکه در حال حاضر دارای حدود ۱۴۰ کیلومتر کانال اصلی (شامل ۱۱۰ کیلومتر کانال بتنی و ۳۰ کیلومتر کانال خاکی) و ۲۵۰ کیلومتر زهکش روباز و ۵۰ کیلومتر زهکش زیر زمینی است.
عبدالطیف عباسینژاد عنوان کرد: در یک دهه اخیر اقداماتی به منظور بهبود شرایط تأمین و انتقال آب در این شبکه انجام شده است که از جمله آن میتوان به ساخت سد دالکی، احداث ایستگاه پمپاژ نخلستان و ایستگاه پمپاژ حاجمهدی و پوشش بتنی کانالهای درجه ۲ آن اشاره نمود.
وی با اشاره به خشکسالیهای دو دهه اخیر و کاهش آورد رودخانهها گفت: بخشی از مشکلات تأمین آب این شبکه تا زمان تکمیل عملیات اجرایی سد دالکی با احداث به ایستگاههای پمپاژ حاجمهدی و نخلستان از طریق پمپاژ آب رودخانه شاپور و سد رئیسعلی دلواری رفع شده و با تکمیل عملیات ساخت سد دالکی بهطور کامل رفع میشود.
عباسی نژاد افزود: همزمان با تأمین آب مورد نیاز این شبکه، مجموعه اقداماتی نیز جهت نگهداری و تعمیرات آن در حال انجام می است که از جمله آن میتوان به ساخت دریچههای آبگیر و تنظیم کننده جریان در کانالهای «سرقنات» و «بیبرای» اشاره کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای بوشهر اظهار کرد: با شروع عملیات اجرایی لایروبی ۳ زهکش اصلی «سرکویردان»، «سربست» و «بنه فارسی» به طول مجموعاً ۲۵ کیلومتر، در کنار ۵۵ کیلومتر زهکش لایروبی شده در منطقه آبپخش، کلل و زیارت، این میزان لایروبی (مجموعاً ۸۰ کیلومتر) بعد از حداقل دو دهه انجام و این درخواست دیرینه مردم پاسخ خواهد داده شد.
عباسی نژاد تصریح کرد: جهاد احیا شبکههای آبیاری و زهکشی در استان بوشهر ادامه دارد و در ادامه نیز سایر زهکشهای شهرستان دشتستان در دستور کار خواهد بود.
وی عنوان کرد: با اجرای عملیات لایروبی زهکش ها علاوه بر احیای شبکههای زهکشی و اراضی تحت پوشش نخیلات، ضمن افزایش عملکرد تولید محصول و بهبود فرآیند آبیاری، از سرمایه گذاریهای صورت گرفته در سنوات گذشته صیانت خواهد شد.