خبرگزاری مهر - گروه استانها-سمیه نوری: استان کرمانشاه با جمعیت قریب به ۲ میلیون نفر و مساحتی بالغ بر ۲۵ هزار کیلومتر مربع، هفدهمین استان ایران از نظر وسعت به شمار میرود، که مرکز آن کلانشهر کرمانشاه نهمین شهر پرجمعیت کشور و مرکزیت غرب کشور است.
کرمانشاه از شمال به استان کردستان، از جنوب به استان لرستان و ایلام، از شرق به استان همدان و از غرب به کشور عراق محدود شده و بهدلیل همسایگی با کشور عراق و واقع شدن در مسیر شهرهای زیارتی کربلا و بغداد و داشتن مرز با دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
استان کرمانشاه از نظر تقسیمات کشوری در طول ۴۳ سال گذشته دچار تغییرات قابل توجهی شده است، در سال ۱۳۵۷ تنها پنج شهرستان در استان کرمانشاه وجود داشت که این تعداد با اضافه شدن ۹ شهرستان و جدیداً به ۱۴ شهرستان افزایش یافت، این امر در افزایش سرعت خدمات رسانی، ارتقای وضعیت اقتصادی و عمرانی و توسعه سیاسی و اجتماعی شهرستانهای استان نقش مهمی داشته است.
کرمانشاه در سایه حمایتهای انقلاب اسلامی در زمینههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نقش بهسزا و رشد چشمگیری در کشور داشته است، لذا خبرگزاری مهر قصد دارد طی ایام الله دهه مبارکه فجر به ارائه گوشهای از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف در استان کرمانشاه بپردازد.
قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات مشتمل بر سیزده ماده و شش تبصره در تاریخ پنجم آبان سال ۸۹ به منظور دستیابی به اقتصاد دانشبنیان به تصویب مجلس رسید و پس از تأیید شورای نگهبان در تاریخ ۳۰ آبان ماه همان سال برای اجرا به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد.
با تصویب این قانون و آینده روشنی که با فعالیت شرکت و واحدهای دانش بنیان پیش روی انقلاب اسلامی و ایران ترسیم میشد به منظور تقویت این دانش نو ظهور و همچنین توجه به فضای نخبگانی جامعه مقام معظم رهبری نیز تأکیدات لازم را برای بکارگیری این دانش با محوریت اقتصاد دانش بنیان مورد توجه قرار داد.
تولیدات علمی معیار پیشرفت یک کشور
تولیدات علمی معیاری است که نشان میدهد یک کشور در حال پیشرفت است یا خیر که بر همین اساس با شکلگیری یک زیستبوم از علم، فناوری و برنامهریزی پیشرفت و توسعه جامعه را رقم خواهند زد بنابر این اگرچه ایران در زمان پیش از انقلاب از رشد علمی خاصی برخوردار نبوده اما امروز بر اساس تحلیل وضعیت علمی کشورها از طریق «ساینس متریکس» نرخ رشد علمی در ایران یازده برابر بیشتر از سرعت تولید علم جهانی اعلام شده که همین امر در مقیاس جهانی ایران را به سریعترین کشور در حال رشد در علم تبدیل میکند.
دهه سوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، برای دنیای علم و فناوری، دوره تشکیل و توسعه زیستبوم فناوری و یا اکوسیستم فناوری در کشور است و بر همین اساس، رهبر انقلاب برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ به گفتمانسازی اقتصاد دانشبنیان برای پیوند بهتر و بیشتر دانشگاه و صنعت پرداختند.
دهه سوم انقلاب که از سوی رهبر انقلاب دهه پیشرفت و عدالت نامیده شده بود با گفتمانی مواجه شد تا در ذیل آن جریان علمی کشور که توسط نخبگان به افتخارآفرینیهای بزرگی منجر شده بود در سطح کلانتر یعنی اقتصاد کشور نقشآفرینی کند و در این راستا افق تأمین ۲۰ درصد از درآمد کشور از صنایع دانشبنیان به عنوان یک هدف اقتصاد دانشبنیان از سوی رهبری مطرح شد.
در راستای حمایتهای مقام معظم رهبری و نامگذاری و انتخاب شعارهای هر سال با محتواهای اقتصاد مقاومتی و پیشتازی اقتصاد دانش بنیانها در دیدارهای متعددی با کار آفرینان و تولید کنندگان محصولات فناورانه نیز بر ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی به عنوان ارزش اسلامی و ملی با بهره گیری از نظام آموزشی و تبلیغی کشور و همچنین مهارت افزایی و کارآمدی نسل جوان مورد تأکیدات بسیاری انجام گرفت.
با انتخاب هوشمندانه شعار سالهای گذشته در حوزه اشتغالزایی زمینه و توجهات لازم برای حمایتها رفته رفته افزایش یافت تا اینکه در نهایت با شعار «تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین» دانش بنیانهای به طور رسمی با تقویت و قوای بیشتر به سمت تولیدات فناورانه و اقتصاد محور حرکت کردند و در همین وادی استان کرمانشاه نیز در این عرصه نام آوازه شد تا جایی که امروز به دستاوردها و تولیدات انحصاری خاصه خود دست یافتند.
ورود به عرصه اقتصاد دیجیتال با اشتغالزایی ۲ هزار نفری گام بعدی فعالیت دانش بنیانهای کرمانشاه
سیامک آزادی رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار نگار مهر در راستای تبیین پیشرفتها و دستاوردهای انقلاب اسلامی، اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان کرمانشاه از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرد که تا به امروز از بیش از ۷۵۰ واحد فناور و دانش بنیان حمایت انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۵۰ واحد فناور مورد حمایت پارک علم و فناوری استان کرمانشاه قرار داند، افزود: این در حالی است که پیش از انقلاب اسلامی مفهومی با عنوان پارکهای علم و فناوری وجود نداشت و حمایتی از ایدههای فناورانه صورت نمیگرفت.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه ظهور دانش بنیانها و واحدهای پارک علم و فناوری در دهه چهارم عمرم انقلاب اسلامی را نقطه عطفی در کارنامه ۴۵ ساله انقلاب دانست و گفت: هر آنچه که در حوزه اقتصاد دانش بنیان به دست آمده همگی از دستاوردهای انقلاب جمهوری اسلامی ایران بوده که محقق شده است.
آزادی به پیشرفتهای چشمگیر استان کرمانشاه در حوزه اقتصاد دانشبنیان تاکید و خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ محصول تا به امروز از این طریق تجاری سازی شده که هم اکنون حداقل ۲۰ محصول توسط شرکت و واحدهای فناور در حال تولید بوده که به طور انحصاری در کشور تنها در این استان تولید میشود.
وی با تاکید بر پتانسیل بسیار بالای نخبگان و جوانان در عرصه دانش بنیان، ادامه داد: محصولات انحصاری تولید شده کرمانشاه در حوزه صنایع شیمیایی، تولیدات ماشین آلات، کشاورزی و… فعالیت داشته که با برنامهریزیهای انجام شده قرار است توزیع اقتصاد دیجیتال ورود شود چرا که این حوزه طی سالهای آتی قابلیت ایجاد اشتغالزایی ۲ هزار شغل را به همراه خواهد داشت.
روحیه خود باوری و اتکا به خود بزرگترین دستاورد انقلاب است
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه گفت: روحیه خود باوری، امید و اتکا به ظرفیتهای داخلی مهمترین دستاوردی است که با وقوع انقلاب اسلامی به آن دست یافتیم و با استفاده و اتکا به آن شاهد تولد ظرفیتهای موجود در داخلی باشیم.
آزادی حمایت از نخبگان و افراد تحصیل کرده را راهبرد اساسی کشور در مسیر توسعه دانست و اضافه کرد: آنچه که ما امروز در حوزه اقتصاد دانش بنیان به آن دست پیدا کردیم همگی دستاوردهای انقلاب بوده و سبب شده تا امروز حدود ۹ هزار شرکت دانش بنیان و بیش از ۵ پارک علم و فناوری شکل بگیرد که همین امر در نقش آفرینی کشور در اقتصاد منطقه و کشور اثر گذار خواهد بود.
وی با تاکید بر برنامهها ترسیم افق پیش روی استان مبنی بر دانش بنیانها، یادآور شد: سرعت بخشی به روند فعالیت شرکت و واحدهای دانش بنیان و ارسال محصولات تولید شده به کشورهای بیشتر در دستور کار است.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه افزود: با توجه به اینکه استان کرمانشاه در حال حاضر دارای بزرگترین برج فناوری با ۱۶ طبقه و ظرفیت ۱۱۰ واحد و شرکت دانشبنیان بوده به دنبال آن هستیم که فضای بیشتری برای متقاضیان این عرصه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: برنامه داریم که طی سه سال آینده برنامههای ترسیم شده برای افق پیش روی استان را با افزایش میزان کیفی و ارتقا سطح فناور بالا برده شوند تا علاوه بر تبدیل شدن به هاب توسعه منطقه افزایش صادرات دستاوردها به کشورهای بیشتری انجام گیرد.
آزادی عنوان کرد: هم اکنون دستاوردها و تولیدات شرکتهای دانش بنیان به بیش از ۱۰ کشور صادر میشود و این تازه ابتدای راه است و بر اساس قابلیتهای موجود در خواستهای متعددی از کشورهای همسایه برای راه اندازی خط تولید این محصولات را داریم.