خبرگزاری مهر، گروه استانها - محمد حسن مقدم نیا: دومین سفر هیأت دولت سیزدهم به استان سمنان طی روزهای آتی انجام خواهد شد و نشانه آن هم حضور معاون اجرایی رئیس جمهور و همچنین وزیر اقتصاد طی یک هفته در سمنان است سفرهایی که نوید حضور هیأت دولت به استان را میدهد.
هیأت دولت سیزدهم یک بار ۱۳ آبان ۱۴۰۰ به استان سمنان سفر کرد. سفری که توانست به لحاظ عمرانی بسیار شرایط خوبی را برای استان مهیا سازد اما همچنان صاحب نظران معتقد هستند که تکمیل نیمه تمامها، اشتغال و همچنین آب مهمترین موضوعاتی است که باید در دومین سفر نیز به آنها پرداخت.
مصوبات عمرانی
استاندار سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه استان آماده سفر دوم هیأت دولت است و این سفر امکان دارد در آینده نزدیک صورت گیرد، تاکید کرد: در سفر اول هیأت دولت به استان ۱۴۵ مصوبه گذرانده شد که خوشبختانه این مصوبات پراکندگی خوبی نیز به لحاظ موضوعات و شهرستانهای استان داشتند.
سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه برای این ۱۴۵ مصوبه ۱۱ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد، تاکید کرد: با تلاش مسؤولان و سازمان برنامه ۹ هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان اعتبار مصوبات سفر اول رئیس جمهور به استان پرداخت شد.
وی با بیان اینکه در حوزه عمرانی سه هزار و ۴۸۲ میلیارد تومان در سفر اول هیأت دولت و رئیس جمهور به استان سمنان مصوب شد، ابراز کرد: ۱۰۶ درصد از این اعتبارات محقق شده و به عبارت دیگر بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بخش عمرانی به استان از محل سفر اول رئیس جمهور پرداخت شد.
اعتبارات اقتصادی
استاندار سمنان با بیان اینکه سفر اول هیأت دولت به استان مصوبات اقتصادی خوبی نیز داشت که شامل طرحهای صنعتی و اقتصادی و… بود، ابراز کرد: در این شاخص نزدیک به هشت هزار میلیارد تومان در سفر اول هیأت دولت به استان مصوب شد.
هاشمی با بیان اینکه پنج هزار و ۷۶۴ میلیارد تومان اعتبارات اقتصادی مرتبط با سفر دور اول هیأت دولت به استان سمنان پرداخت شده است، گفت: در سفر اول که آبان ماه دو سال قبل صورت گرفت همچنین ۴۶۷ ریز پروژه نیز برای استان مصوب شد که نزدیک به نیمی از آنها به صورت کامل اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از طرحهای مهم و دانه درشت استان سمنان در حوزههای اقتصادی و عمرانی و نهضت ملی مسکن و… در دهه فجر افتتاح نشد تا این طرحها برای سفر رئیس جمهور کنار گذاشته شود، ابراز کرد: در بسیاری بخشها مانند نهضت ملی مسکن استان سمنان در تعهدات خود رتبه دوم کشور را داشته و این از اقدامات خوب صورت گرفته در دولت سیزدهم است.
نیمه تمامها و انتقاد مردم
برخی کارشناسان و صاحب نظران عقیده دارند که در سفر دوم رئیس جمهور به استان سمنان میبایست به پروژههای نیمه تمام که سالها است رها شدهاند، پرداخته شود.
بسیاری واحدهای صنعتی مانند سیمان بی ارجمند هستند که ۱۷ سال قبل ساخته و رها شدهاند و طرحهای راهسازی مانند دامغان به شمال، سمنان- فیروزکوه، شاهرود - آزاد شهر، شاهرود - طرود، میامی- جیلان و طرحهایی مانند حبله رود و سیمان دشت گرمسار و دهها مورد دیگر بارها از سوی مردم و موثران و رسانهها بیان شدهاند اما راهکاری برای تکمیل آنها پیدا نمیشود.
یکی از مهمترین مطالبات مردم استان سمنان در این سفر تکمیل طرحهایی است که اگر بتوان آنها را به اجرا رساند هم میتوان اشتغال خوبی شاهد بود و هم میتوان موجی از امید افزایی را در بین آحاد جامعه شاهد بود موضوعی که این روزها بسیار برای دولت هم اهمیت دارد.
اشتغال و آب دو مساله استان سمنان
موضوع آب و اشتغال در کنار نیمه تمامها تا جایی اهمیت پیدا کرده که نماینده ولی فقیه در استان سمنان نیز در دیدار با معاون اجرایی رئیس جمهور به آن تاکید کرد. حجت الاسلام مرتضی مطیعی با بیان اینکه مشکل آب در نقاط مختلف استان سمنان به یکی از موانع توسعه استان تبدیل شده است، گفت: امروز حتی برای تأمین آب شرب نیز با مشکل مواجه هستیم.
مطیعی همچنین با بیان اینکه پروژه انتقال آب خزر به استان سمنان با وجود ارزانتر بودن آن نسبت به پروژه انتقال آب از خلیج فارس متأسفانه وضعیت مشخصی ندارد در حالی که اجرای این پروژه میتواند مشکل آب در استانهای گلستان، مازندران و گیلان را نیز رفع کند، تاکید کرد: امیدواریم در سفر رئیس جمهور خبر خوش انتقال آب خزر شنیده شود.
وی با هشدار در خصوص پیامدهای خشکسالی در استان تصریح کرد: اگر روند فعلی کمآبی ادامه یابد، طی سالهای آینده بخشهایی از استان سمنان خالی از سَکَنه خواهند شد چراکه منابع آب درون استان برای رفع نیازهای آبی استان کفایت نمیکند! از سوی دیگر متأسفانه مشکل آب در برخی از نقاط شهرستان گرمسار مانند شهر جدید ایوانکی بگونهای که است که گاهی عملیات آبرسانی توسط تانکر انجام میشود.
سفر استانی بهترین فرصت
یک کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه سفرهای استانی بهترین فرصت هستند تا بتوان جمعی از طرحهایی که سالها است نیمه تمام رها شده را گرد هم آورد و با اعتباراتی که برای آنها در نظر گرفته میشود، آنان را تکمیل کرد، گفت: متأسفانه در دولتهای قبل پروژهها به صورت فلهای کلنگ زنی شدند بدون اینکه مشخص شود چطور باید آنها را تکمیل کرد و لذا دولت سیزدهم نباید این اشتباه را انجام دهد.
رضا طباطبایی با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعاتی که در سفر استانی هیأت دولت باید به آن توجه شود تکمیل طرحهای حوزه راه، مسکن و ورزش و جوانان است، تاکید کرد: تکمیل این طرحها به امید افزایی در بین مردم منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه مصلاهای سمنان و شاهرود، ورزشگاههای شاهرود و دامغان و گرمسار، جاده نظامی و سمنان - فیروزکوه، آبرسانی به گرمسار، کریدور شمال به جنوب در دامغان، مسیر طرود و دهها طرح نیمه تمام دیگر در استان سمنان وجود دارد که برخی نزدیک به ۲۰ سال رها شدهاند و روزگاری میشد با ۱۰۰ میلیارد تومان نیمی از آنها را کامل کرد و حالا برای تکمیل آنها هزاران میلیارد تومان اعتبار نیاز است، برای مثال اگر ورزشگاه شاهرود همین امروز افتتاح شد در روز بهره برداری ۲۰ سال از عمر مفید آن گذشته است!
نیمه تمامها در دستور کار قرار دارد
معاون اقتصادی استاندار سمنان اما در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه تکمیل نیمه تمامها در زمره اولویتهای دولت است، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون در سراسر استان سمنان ۲۵۰ پروژه نیمه تمام تکمیل شده است.
محمد رضا صادقی با بیان اینکه در زمینه اشتغال به خصوص فارغالتحصیلان نیز توجه به دانش بنیانها و رونق تولید در کنار احیای واحدهای راکد در دستور کار قرار داشته است، بیان کرد: در دولت سیزدهم شاهد رشد ۱۰۰ درصدی شرکتهای دانش بنیان در استان بودهایم.
علیرغم تلاشهای مسؤولان استانداری سمنان همچنان در برخی نقاط کمبودهایی وجود دارد که مردم امیدوار هستند در سفر هیأت دولت به استان سمنان برای بار دوم این کمبودها برطرف شود البته در این گزارش تنها به موضوع پروژههای نیمه تمام، اهمیت آب و اشتغال پرداخته شد و در گزارشهای بعد به سراغ دسته بندیهای دیگر مطالبات نیز خواهیم رفت چرا که این استان دارای مطالبات بسیاری در سفر دوم هیأت دولت است.