خبرگزاری مهر- گروه استانها: چهاردهمین جشنواره فیلم فجر اصفهان در حالی به کار خود پایان داد که منتقدان و اهالی سینما «استقبال» را پرشورتر از سال گذشته ارزیابی کردند و گفتند که استقبال هنرمندان و مردم با توجه به شیوه اجرای این دوره از جشنواره در اصفهان مورد رضایت بود.
مجید صدیقی فیلمساز و مدرس سینما با تاکید بر اینکه این دوره از جشنواره با گرما و رونق بسیار مطلوبی برگزار شد، به خبرنگار مهر گفت: اتفاق خوش یمنی است که این جشنواره با این کیفیت در اصفهان برگزار میشود و ستاد اجرایی بر اساس دستهبندیها و نظم خاصی در اکرانها، جشنواره چهاردهم فیلم فجر اصفهان را برگزار کردند.
وی در خصوص کیفیت فیلمها تصریح کرد: نوسان، تغییرات، تنوع ژانرها و حضور فیلمسازان جریان سازان در این دوره از جشنواره نحیفتر بوده است و بر اساس این تولیدات میتوان ارزیابی شرایط تولید و اکران را برای دورههای آینده پیشبینی کرد و مهمترین بحث در صنعت سینما ساخت فیلمی است که بازه گستردهتری از مخاطب را در سینما به دنبال داشته باشد.
کفه سنگین ترازوی استقبال از چهاردهمین جشنواره فیلم جشنواره
بهروز باقری نویسنده و کارگردانی بود که فیلمش جزو ۱۰۶ اثر برگزیده جشنواره فیلم فجر بود و در خصوص مردمی بودن سینما به خبرنگار مهر گفت: برای مخاطب پذیری فیلمها باید ساخت فیلم اختصاص به یک سازمان و نهاد نداشته باشد و فیلمهای اختصاصی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی با انتقاد از اینکه فیلم استخواندار در اکران فیلمها کمتر به چشم میخورد اما استقبال از سالهای گذشته بیشتر بود و کفه ترازو استقبال سنگین بود.
حضور فیلمسازان جوان در کنار پیشکسوتان
سیف اله نامداری از بازیگران و هنرمندان اصفهان است که از میزان استقبال و کیفیت فیلمها گفت: امسال کیفیت فیلمها بهتر از سال گذشته بود و فیلمهایی مانند «احمد» و «شهسوار» را پسندیدم که حرفی برای گفتن داشت.
وی با اشاره به اینکه انتظار میرفت از کارگردانان بزرگ هم فیلمهایی در این دوره از جشنواره شاهد باشیم، بیان کرد: اکثر فیلمها کارگردانان جوانی دارند که این یک مزیت است اما باید در کنار بزرگان عرصه فیلم و سینما قرار گیرند تا از تجربه آنها استفاده کنند و حتماً باید دنباله رو پیشکسوتان باشند. در واقع فیلمساز و هنرمند همیشه باید در حال یادگیری باشد.
عدم رضایت تهیهکنندگان در اکران فیلمهای خاص
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم فجر اصفهان نیز در پاسخ به انتقادها در خصوص عدم اکران برخی از فیلمها اظهار کرد: انتخاب فیلمهای اکران شده در جشنواره فجر استانها به عهده ستاد مرکزی جشنواره است و علت عدم اکران برخی از آنها این بود که تهیهکنندگان آنها رضایت ندادند.
وی ادامه داد: ۱۸ فیلم در اصفهان اکران شد که به لحاظ کیفیت و کمیت بهتر از سالهای گذشته بود و فیلمهای ظاهر، احمد، آغوش باز، شکار حلزون، پرویزخان و … به خوبی درخشیدند. فیلم مطرح در واقع با تبلیغات رسانهای مطرح میشود و البته تلاش استان را برای اکران چنین فیلمهایی نفی نمیکنم اما اکران فیلمها پروتکل خاصی دارد.
رضا دهقانی خاطر نشان کرد: حتی بر اساس اکران فیلمها در جدول استانها، امکان تغییر و جا به جایی بین سینماها نیز وجود ندارد. حتی متولیان سازمان برای اختصاص دادن یک سینما به اهالی فرهنگ و هنر و سینما تا آخرین روز تلاش کردند که سامانه سینما فلسطین برای فروش قرار نگیرد تا اهالی هنر به صورت رایگان و با آرامش تمام به تماشای فیلمها در فضای خودمانی بنشینند.
وی گفت: اکران فیلمها البته به تأمین اعتبار وابسته است و پس از آن بر اساس ارزیابی استقبال برای فیلمهای قابلیت دیده شدن دارند، سرمایهگذاری میشود.
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم فجر اصفهان با بیان اینکه اصفهان معتقد است که بسیاری از فیلمها با وجود اینکه مخاطب کمی دارد ممکن است که ساختار و پایانبندی خوبی داشته باشد مانند فیلم «ظاهر» که فیلم به خوبی تمام شد و مخاطب خود را سردرگم نکرد.
دهقانی در خصوص میزان استقبال طبق آمارهای روزانه گفت که نسبت به سال گذشته مناسب بود و روزانه بالای هزار نفر مخاطب داشته است.