به گزارش خبرنگار مهر، علی صدقی امروز در نشستی با خبرنگاران عملکرد بانک ملی را تشریح کرد و گفت: اجرای طرحهای زودبازده در کشور با دو هدف اشتغالزایی و کاهش تورم دنبال می شود.
مدیر عامل بانک ملی تعداد طرحهای ارائه شده به این بانک از ابتدای دی ماه سال 85 تا پایان آبان ماه سال جاری برای دریافت تسهیلات را 123 هزار و 235 طرح اعلام و تصریح کرد: مبلغ مورد نیاز برای این طرحها بالغ بر 80 هزار میلیارد ریال است که 93 درصد طرحها به مبلغ 46 هزار میلیارد ریال بررسی و تایید شده و مبلغ پرداختی به این طرحها را تاکنون 25 هزار میلیارد ریال است که حدود 34 درصد از طرحها را دربر می گیرد.
به گفته وی تا پایان شهریور ماه جاری 357 هزار و 568 شغل جدید توسط این اعتبارات ایجاد شده است.
وی یکی از سیاستهای دولت را طرح تعویض خودروهای فرسوده ذکر کرد و افزود: در شش ماه اول سالجاری 9 هزار میلیارد ریال بابت تعویض این خودروها به متقاضیان پرداخت شده است.
صدقی میزان ارائه تسهیلات در بخش قرض الحسنه بانک برای کمک هزینه ازدواج، درمان، جهیزیه، کمک هزینه عمره دانشجویی و غیره را 13 هزار و 500 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی از پیگیری استقرار بانکداری خرد با کمک سازمان بهزیستی کشور با هدف ارائه خدمات بانکی به کارآفرینی فقیر خبر داد و افزود: تمام مراحل اجرای کار به اتمام رسیده و به صورت پایلوت عملیاتی شده است.
مدیر عامل بانکی ملی ایران گفت: تعداد شعب ارزی بانک از 120 شعبه به 900 شعبه افزایش یافته است.
صدقی از افتتاح اولین شعبه بانکی خارجی در عراق توسط بانک ملی ایران خبر داد و افزود: قصد داریم تا شعب نجف و کربلا را نیز راه اندازی کنیم و البته گسترش شعب یا بانک در خارج از کشور نیز از جمله سیاست هاست . به علاوه در پاکستان، چین، هند ، مالزی و کشورهای خاورمیانه شعبه ایجاد خواهد شد.
وی در مورد تحریمهای بانکی علیه بانکهای ایرانی گفت: پس از تحریم، اولین بانک ایرانی که بانک سپه بود، بانک ملی اقدامات لازم را برای جلوگیری از ضرر و زیان در این خصوص انجام داد و مذاکراتی را نیز با سایر نهادهای پولی و مالی دنیا به انجام رساند.
مدیر عامل بانکی ملی ایران در مورد تغییرات سبد ارزی گفت: در گذشته انجام معاملات و ارتباطات با دلار صورت می گرفت که از مدتها پیش بانکها کاهش دلار در سبد ارزی را مد نظر قرار دادند و هم اکنون نیز به دلیل تحریمها دلار از فعالیت های بانکها با دنیای خارج حذف و یورو جانشین آن شده است.
وی در مورد بازار ثانویه مسکن نیز گفت: با توجه به نیازهای کشور و مسائلی که در بخش سرمایه گذاری وجود دارد ، سرمایه گذاری در بخش مسکن مد نظر قرار گرفت که بر این اساس، این بانک اوراقی به میزان 5 هزار میلیارد ریال در بازار عرضه خواهد کرد. به عبارتی دیگر، در طرحهای وزارت مسکن برای اقشار کم درآمد مشارکت می کند.
صدقی افزود: این اوراق از طریق سازمان بورس خریداری خواهد شد و بازار ثانویه آن به محض اعلام این سازمان ، اجرایی می شود.
مدیر عامل بانک ملی ایران کاهش اموال مازاد بانکها را از سیاستهای ابلاغی دولت به آنها اعلام و تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفته شد تا 25 درصد سهام شرکت سرمایه گذاری بانک ملی عرضه شود تا بر این اساس، بانک بتواند بدهی خود را به بانک مرکزی بپردازد و با خیال راحت تر سایر امور خود را به انجام برساند.
وی فروش اموال تملیکی و مازاد را از جمله سیاستها اعلام کرد و گفت: 70 مورد از این اموال به مبلغ 243میلیارد ریال به فروش رفته است.
صدقی از بخشودگی 6 درصد جریمه افرادی که تا پایان سال بدهی خود را که بابت مسکن دریافت کرده اند، بر اساس مصوبه هیئت مدیره بانک خبر داد و گفت: تا پایان سال جاری نیز کلیه شعب بانک به سیستم سیبا مجهز می شوند.
وی با بیان اینکه بانک در دو ماه گذشته یک هزار و 900 میلیارد ریال از مطالبات خود را وصول کرده است، گفت: بدهی بانک ملی به بانک مرکزی متناسب با بدهی سال گذشته بود و البته در نوسان است.
صدقی افزود: بر اساس آخرین آمار13 هزار میلیارد ریال به بانک مرکزی بدهکار هستیم که البته در مقابل طلب هایی که از دولت داریم رقم بالایی نیست و با توجه به سیاست کاهش نقدینگی ، بدهی ها نیز در حال کاهش است.
مدیر عامل بانک ملی ایران تعداد شعب بانک 3240 شعبه اعلام کرد و افزود: تعداد شعب زیان ده بانک از کل شعبه تنها در حدود 4 درصد است که ادغام یا جمع آوری آنها در راستای کاهش هزینه ها پیگیری می شود.
وی از نارضایتی خود و سایر اعضای بانک ملی مبنی بر رفتن دو عضو باسابقه این بانک (بهمنی و پاشایی فام) به بانک مرکزی سخن گفت و افزود: اما باید مسائل کلان کشور و اولویتها را در نظر گرفت و چون بانک مرکزی درصدد ایجاد تغییراتی اساسی در خود بود، از نیروهای سیستم بانکی کمک جست.
صدقی خبر استعفا و برکناری خود را که طی روزهای اخیر مطرح می شود را تکذیب کرد و افزود: هم اکنون سیستم بانکی مورد هجمه دشمن قرار گرفته است.
مدیر عامل بانک ملی ایران میزان مطالبات معوق بانک را تا تاریخ 28 اسفند ماه سال گذشته، 28 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: این رقم در پایان شهریورماه سال جاری به 24 هزار میلیارد ریال تقلیل یافته است.
وی در مورد میزان بدهی دولت به بانک ملی گفت: میزان بدهی دولت به بانک ملی تا پایان سال 83 حدود 18 هزار میلیارد ریال است اما با احتساب 5 هزار و 100 میلیارد ریال اوراق مشارک بانک ملی نزدیک به 40 هزار میلیارد ریال از دولت طلب دارد.
صدقی گفت: دولت تصمیم گرفته که بدهی خود را به سیستم بانکی بپردازد و البته این موضوع نیاز به تائید مجلس است و در جلسه ای که مدیران بانکی با رئیس جمهور برگزار کردند رئیس جمهور تاکید کرد که تمام شرکتهای دولتی که از این پس بخواهند از سیستم بانکی تسهیلات دریافت کنند باید ابتدا بدهی معوق خود را پرداخت کنند.
مدیرعامل بانک ملی ایران خاطرنشان کرد: راه های مختلفی برای این موضوع پیش بینی شده که از جمله آنها پرداخت بدهی برخی شرکت ها نظیر فولاد مبارکه و شرکت ملی مس در زمان عرضه سهام در بورس است.