به گزارش خبرنگار مهر، فرید محسنی، در همایش سازوکارهای حقوقی مؤثر مقابله با فساد اداری و اقتصادی، افزود: اهمیت مبارزه با فساد اداری و اقتصادی بر همه روشن است. قانون سوت زنی و اعلام فساد به تصویب رسیده و دولت در تلاش است که در این زمینه فعالیت داشته باشد.
وی ادامه داد: در مباحث سیاست جناحی اگر جامعهای بخواهد در یک هنجار عمومی موفق باشد باید هر چهار سیاست تقنینی، اجرایی، قضائی و مشارکتی با هم حرکت کنند.
محسنی با اشاره به همکاری مردم، گفت: با ایجاد فرهنگ عمومی و همکاری عموم جامعه میتوان به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: زمانی موفق هستیم که به صورت نهادینه فرهنگ عمومی در اموزشها شکل بگیرد، یکی از این مراجع نظام آموزش عالی و آموزش پرورش و دانشگاهها نقش مؤثری در این خصوص دارند. از مهمترین رشتهها حقوق و علوم قضائی است.
محسنی در خصوص ارائه رشته علوم قضائی گفت: این رشته از مهر سال گذشته اولین دورهاش آغاز شده است. دوره آن سه ساله است که از طریق کنکور سراسری میتوانند در این رشته شرکت کنند.
وی افزود: در مقطع ارشد سه رشته حقوق عمومی، خصوصی و جزا است. تا به حال با این ترکیب هیچ رشتهای در کشور وجود نداشته است.
محسنی ادامه داد: در این رشته درسهای مرتبط با جرایم اقتصادی، حقوق اداری پیشرفته، جرایم تجاری، علیه عفت عمومی و عفت آرا به بحث مبارزه با فساد و رویه قضائی پرداخته میشود.
رئیس دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری گفت: اقدام دومی که صورت گرفته هم در زمینه قضائی و هم اجرایی است، رشتههای متعددی طراحی شده که مرتبط با بحثهای پیشگیری با فساد است.
وی افزود: قضات آموزش دیده با تخصصهای مختلف در عرصه قضائی حضور پیدا میکنند.
رئیس دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری افزود: این فرهنگ سازی هم برای نظام آموزشی کشور است وهم تخصصی برای قضات.
وی در پایان گفت: امیدواریم دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری بتواند در سایر کنار بخشها خدمت گذاری کند.