به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان، این ربات که spaceMIRA نام دارد از فاصله حدود ۴۰۰ کیلومتری توسط جراحانی در ایالت نبراسکا راهبری شد و چند عمل را روی یک بافت شبیه سازی شده در ایستگاه فضایی بین المللی در مدار زمین انجام داد.
این کار نقطه عطف گامی مهم در توسعه فناوری است که برای ماموریت های فضایی سرنشین دار طولانی به فضا اهمیت دارد زیرا ممکن است در چنین ماموریت هایی جراحی های اضطراری مورد نیاز باشد. علاوه بر آن فناوری مذکور دسترسی به خدمات درمانی در مناطق دورافتاده روی زمین را نیز فراهم می کند.
spaceMIRA با وزن حدود ۰.۹ کیلوگرم و طراحی کوچک (به اندازه یک مایکروویو)، ابزاری سبک برای انجام جراحی است. به گفته شین فاریتور یکی از بنیانگذاران و مدیر ارشد فناوری در استارت آپ Virtual Incision (سازنده ربات) این ابزار از دو بازو برای تقلید حرکات یک انسان استفاده کرد و به طور دقیق تر بازوی چپ برای کنترل اشیا و بافت و بازوی راست برای بریدن استفاده شد.
در عملیات نمایشی روز شنبه یک جراح از راه دور، دستان ربات را کنترل کرد تا بافت شبیه سازی شده (ساخته شده از نوارهای لاستیکی) را کشش دهد و از دست رباتیک دیگر برای بریدن بافت الاستیک با قیچی استفاده شد. در کل ۶ جراح آزمایش های از راه دور با ربات انجام دادند و عملیات های مذکور موفقیت آمیز بودند.
فاریتور در این باره می گوید: این ربات دستان و چشمانی کوچکتر به جراحان روی زمین می دهد تا آنها بتوانند تعداد زیادی عمل های جراحی کم تهاجم انجام دهند.
ربات جراح در ۳۰ ژانویه همراه یک موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس به مدار زمین پرتاب شد و در یکم فوریه به ایستگاه فضایی بین المللی رسید.