بهرام مشتاقی در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت گرایی و حضور او در مسابقات پیش رو در وزن ۷۲ کیلوگرم گفت: گرایی کشتیگیر باارزش تیم ملی است که چهار مدال در کارنامه خود دارد. اما در همین مسابقات جهانی پرتاب بطری باعث شد تا او به مدال برسد. گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم گرفتار کاهش وزن است و مشکل اساسی او همین موضوع است. محمدرضا و برادرش جز بهترین کشتیگیران ایران به حساب میآیند حتی اتحادیه جهانی هم روی آنها نظر مثبت دارد به خاطر اینکه فنی کشتی میگیرند.
وی گفت: اما در مسابقات جهانی، پرتاب بطری محمدرضا گرایی را به مدال رساند و حتی دیدیم که داور مسابقه در جریان کشتی به این اتفاق واکنش نشان نداد. وقتی ژاپنیها به این موضوع اعتراض زیادی کردند اتحادیه جهانی آن را پیگیری کرد وگرنه در جریان مسابقات واکنشی نشان ندادند. به این خاطر که اتحادیه جهانی نگاه ویژهای به این دو کشتیگیر دارد هر چند که این اتفاق به ضرر کشتی ایران تمام شد، محمدعلی با این کار زشت محروم شد و المپیک را هم از دست داد.
کارشناس کشتی فرنگی عنوان کرد: حسن رنگرز ضعف گرایی را متوجه شده، او میداند اصلیترین مشکل محمدرضا کاهش وزن اوست به همین خاطر تصمیم گرفته در مسابقات بینالمللی او را در وزن ۷۲ کیلوگرم محک بزند. اگر در همین مسابقات گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم به میدان برود، با توجه به اینکه دو کیلوگرم ارفاق وزن هم وجود دارد به راحتی صاحب مدال میشود، اما برای المپیک دوباره باید وزن کم کند و همین موضوع به بدنش آسیب میرساند.
مشتاقی تأکید کرد: وقتی او در وزن ۷۲ کیلوگرم روی تشک میرود فشار کمتری متحمل میشود. در واقع هدف اصلی آنها این است که انتخابی برگزار نکنند و صد در صد او را برای المپیک انتخاب کنند. در حالی که من کاملاً با این موضوع مخالف هستم. در صورت عدم برگزاری انتخابی تکلیف نفر دوم وزن ۶۷ کیلوگرم چه میشود؟ علیرضا دبیر خودش در این شرایط بود. او کتفاش را جراحی کرد و بدون انتخابی به المپیک راه پیدا کرد که موفق به کسب مدال هم نشد. نفر دوم علیرضا دبیر در آن وزن، بذری بود که به خاطر عدم برگزاری انتخابی، به حقش نرسید و از کشتی هم رفت.
کارشناس کشتی فرنگی تأکید کرد: من به عنوان کسی که سالها در کشتی ایران بودم از اعضای کادر فنی و رئیس فدراسیون میخواهم به خاطر یک مدال مهرهسوزی نکنند. پشت گرایی یک کشتیگیری به نام اسماعیلی که بسیار سرحال و آماده است. اگر بین این دو نفر انتخابی برگزار شود، قطعاً سود آن نصیب کشتی ایران خواهد شد.
مشتاقی عنوان کرد: الان ما در سنگین وزن دو کشتیگیر خیلی خوب داریم. میرزازاده در مسابقات قهرمانی جهان به مدال طلا رسید. در کنار او فردین هدایتی را هم داریم که قدرت خودش را به دنیا نشان داده و یکی از مدعیان این وزن به حساب میآید. اگر بین این دو نفر انتخابی برگزار نشود هدایتی از بین میرود و خدای نکرده میرزازاده هم در المپیک به مدال نرسد آن وقت شرایط خوبی برای کشتی رقم نخواهد خورد.
وی گفت: به نظرم در تمامی اوزان باید انتخابی برگزار شود تا حق کسی ضایع نشود. ما نیاز به پشتوانهسازی داریم. فدراسیون کشتی باید مسابقات جهانی نروژ و المپیک توکیو را فراموش کند؛ چرا که المپیک پاریس زمین تا آسمان با المپیک توکیو تفاوت دارد. این دو مسابقه تحت تأثیر کرونا و آماده نبودن تیمها بود، اما در این دوره شرایط کاملاً فرق میکند و همه تیمها با تمام توان به میدان میروند.
مشتاقی عنوان کرد: در حال حاضر در ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی، مهمدی تغییر وزن داده و در وزن ۸۷ کیلوگرم هم تقریباً جا افتاده است. کادر فنی در مورد او تشخیص داده که به دو وزن بالاتر برود و انصافاً در این وزن هم خوب کار میکند. در وزن ۶۷ کیلوگرم هم باید کادر فنی همین کار را انجام دهد، البته درست است که آنها اختیاردار هستند اما نباید مهره سوزی کنیم.
وی عنوان کرد: رنگرز هم چوب همین مهرهسوزی را خورد. برای او و سوریان انتخابی نگذاشتند، در نهایت یک روز رنگرز برای همیشه از کشتی خداحافظی کرد و رفت. اگر بین او و سوریان انتخابی برگزار میشد، من نمیگویم حتماً رنگرز برنده میدان میشد یا سوریان. ولی حسن انجام آن این بود که انتخابی بین این دو کشتیگیر برگزار شده بود و هر کس طبق نتیجه به مسابقات اعزام میشد. امیدوارم رنگرز که خودش این دوران را داشته، برگزاری انتخابی را برای شاگردانش در اولویت قرار دهد تا هیچ کشتیگیری به خاطر نبود عدالت کشتی را رها نکند.
مشتاقی تأکید کرد: الان همه میگویند علی ارسلان کشتیگیر ایرانی است اما چرا خودمان را گول میزنیم او درست است که ایرانی است اما برای کشور دیگری افتخارآفرینی میکند. این واقعیتها را ببینم و درس عبرت بگیریم. نباید شرایطی فراهم شود که کشتیگیرانی که نفر دوم هستند بیانگیزه شوند یا اصلاً کشتی را رها کرده و به دنبال کار دیگری بروند.