نشریه آمریکایی پولیتیکو به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که واشنگتن و متحدانش در حال تلاش برای جلوگیری از فروپاشی ارتش اوکراین هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه پولیتیکو به نقل از قانونگذاران آمریکایی و مقامات خارجی اعلام کرد که آمریکا و متحدان غربی‌اش در تلاش هستند تا از فروپاشی ارتش اوکراین در مواجهه با از دست دادن قلمرو و کمبود مهمات جلوگیری کنند.

در نشست امنیتی اخیر در مونیخ، قانونگذاران آمریکایی به متحدان خود اطمینان دادند که مجلس نمایندگان همچنان کمک به کی‌یف را تایید خواهد کرد و برخی حتی منتظر تصویب بسته بودجه جدید در ماه مارس هستند.

با این حال، آنهایی که در کنگره به حمایت از ارسال تسلیحات به کی‌یف ادامه می‌دهند، از مداخله دونالد ترامپ هراس دارند و اعتماد به جو بایدن و آنچه اوکراین می‌تواند به آن دست یابد در پایین‌ترین سطح خود در دو سال گذشته است.

جو بایدن، رییس جمهور آمریکا نیز دیروز یکشنبه در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی وی، اعلام کرد که انفعال کنگره آمریکا در تصویب بسته کمک حدود ۶۰ میلیارد دلاری برای کی‌یف، دلیل اصلی سقوط شهر آودیوکا در دونباس بوده و مسئولیت آن به طور مستقیم برعهده کنگره است.

در بیانیه کاخ سفید درباره این تماس تلفنی آمده است: پس از آنکه سربازان اوکراینی مجبور شدند که به‌دلیل کمبود تجهیزات ناشی از انفعال کنگره، مهمات را جیره‌بندی کنند، ارتش اوکراین مجبور به عقب‌نشینی از آودیوکا و نخستین دستاورد چشمگیر روسیه در چندین ماه اخیر محقق شد. (رییس جمهور) بایدن بر لزوم تصویب فوری لایحه بودجه امنیت ملی به منظور تجدید آماد نیروهای اوکراینی تاکید کرده بود.

این تماس پایان هفته‌ای بود که در جریان آن آمریکا مذبوحانه در تلاش بود تا بار دیگر رهبری خود بر عرصه جهان را تثبیت کند. مجلس نمایندگان آمریکا در حالی تصویب بسته کمک نظامی برای اوکراین را به تعویق انداخته است که آخرین سنگر شهر راهبردی آودیوکا نیز سقوط کرد و روسیه کنترل آن را به دست گرفت. همچنین در این بحبوحه خبر مرگ آلکسی ناوالنی، منتقد ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه و رهبر اپوزیسیون این کشور نیز منتشر شد.

بایدن اواخر روز شنبه گفته بود که از سقوط دیگر شهرهای اوکراین مطمئن نیست و اضافه کرد: اینکه آمریکا برای مردم اوکراین که این چنین دلیرانه و قهرمانانه جنگیده‌اند، کمک بیشتری فراهم نکند، غیراخلاقی است!

سنای آمریکا اوایل هفته جاری لایحه فراحزبی کمک خارجی به ارزش ۹۵.۳ میلیارد دلار شامل کمک بیش از ۶۰ میلیارد دلاری را برای اوکراین تصویب کرد. با این حال، مایک جانسون، سخنگوی مجلس نمایندگان که اکثریت آن را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دهند، گفته است که اجازه ورود این لایحه به صحن مجلس را نخواهد داد. علاوه بر این، این مجلس هم‌اکنون در تعطیلات دوهفته‌ای به سر می‌برد.