خبرگزاری مهر، گروه استانها- مجتبی شجاعی*: انتخابات در دورههای مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش اساسی در حیات سیاسی کشور داشته و در واقع مهمترین مکانیسم مشارکت گروههای سیاسی بوده است. در طول تاریخ ۴۵ ساله انقلاب اسلامی، ثبات و امنیت نقش تعیینکنندهای در عرصه سیاست و حکومت داشته و در عصر جدید نیز، ثبات، بستر توسعه، مادر پیشرفت و کلید رفاه مردم است.
یکی از سطوح و عرصههای مهم مشارکت سیاسی، شرکت مردم در انتخابات است و از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون، شرکت در انتخابات به عنوان اصلیترین نماد مشارکت سیاسی مردم در جمهوری اسلامی ایران، منشأ فرصتهای متعددی در همه حوزهها بالاخص برای امنیت ملی کشور بوده، حضور و مشارکت مردم در انتخابات همواره گامی به سوی تقویت سرمایه اجتماعی و امیدآفرینی برای مردم بوده و اساساً سرمایه اجتماعی کشور با حضور مردم در انتخابات سنجیده میشود، از سویی همواره شاهد بودیم دشمن این امر مهم را هدف قرار داده و نشان داده با هزار و یک دلیل خصمانه، تمایلی به حضور گسترده مردم در انتخابات ندارد.
از طرفی، برگزاری انتخابات باشکوه بر روی مشروعیت و ثبات نظام، تمامیت سرزمینی و مصالح عمومی کشور تأثیرگذار خواهد بود و براین اساس برآیند و خروجی برگزاری یک انتخابات پرشور، سالم و امن علاوه بر تأثیرات مثبت داخلی، در عرصه خارجی نیز، افزایش قدرت ملی، افزایش مشروعیت و اعتبار بینالمللی، افزایش قدرت چانهزنی در راستای منافع ملی و ارتقای جایگاه بینالمللی را به همراه دارد.
از سوی دیگر، در جمهوری اسلامی علاوه بر اینکه مشارکت بالای افراد در انتخابات میتواند به ثبات و استحکام بیشتر نظام بینجامد، با این حال میتواند تأثیر بسزایی نیز در رسیدن به اهداف ملی و فراملی نظام داشته باشد که در حوزه فراملی یکی از مهمترین پیامهای انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ ایران، برای جهان خارج، ثبات و امنیت داخلی پایدار جمهوری اسلامی ایران است، آن هم در شرایطی که طوفان الاقصی صحنه جدیدی از تقابل و جبهه گیری های منطقهای و بین المللی و جهانی را رقم زده و بسیاری از کشورهای همجوار ایران و حتی کشورهای اروپایی، یا درگیر بحران و جنگ داخلیاند و یا با پدیده شوم تروریسم در مرزهای داخلی خود دست و پنجه نرم میکنند، جمهوری اسلامی ایران به خوبی این تصویر را از خود صادر خواهد کرد که در منطقهای که در کانون و اوج ناامنی جهانی است، از چنان امنیت و ثبات داخلی برخوردار است که انتخاباتی امن، با مشارکت حداکثری را رقم میزند.
در بعد داخلی، ضرورت کمک به کارآمد سازی نظام، تقویت امید به آینده، مقابله هدفمند و هوشمندانه با دشمنان، ایستادگی و مقاومت بر مطالبات مشروع، با توجه به منافع ملی و مصالح کشور، اقتضا دارد ملت مؤمن، بصیر و انقلابی ایران اسلامی با حضور پر شور و شعور در پای صندوقهای رأی، عزت، اقتدار و امنیت همه جانبه ایران اسلامی و انقلاب اسلامی را تضمین و تثبیت و نقشهها و اهداف دشمنان و بدخواهان را نقش بر آب و خنثی کنند.
هر حکومتی با برخورداری از پشتوانه مردمی، در عرصه بینالمللی وجاهت و اقتدار بیشتری مییابد و میتواند با تکیه بر این رکنِ رکین، مقتدرانه و با اطمینان خاطر افزونتری در راستای تأمین اهداف و منافع ملی کشور اقدام کند.
مشارکت، فقط یک عدد و رقم نیست بلکه جلوه انسجام آحاد ملت و نمایش اقتدار ملی است. هرکس در هر جایگاهی چه به عنوان یک مسؤول در حاکمیت و چه به عنوان یک فعال سیاسی فکر کاهش مشارکت را به ذهن خود خطور دهد، قطعاً خلاف امنیت ملی کشور قدم برداشته است.
در بعد دیگر، سرمایه اجتماعی، متکی به مردم به عنوان یکی از ارکان اصلی انتخابات با تولید قدرت نرم و امنیت نرم، نقش به سزایی در نهادینه سازی، رضایتمندی و تقویت ثبات سیاسی در جوامع گوناگون دارد.
غربیها بهخوبی میدانند که نه حمله نظامی و نه تحریم اقتصادی و نه ایجاد ائتلافهای ضدایرانی، هیچکدام نمیتوانند به نتیجه برسند بنابراین همه ما مکلفیم که از این دستاورد مهمِ ملی که همانا سرمایه ارزشمندِ اعتماد به نظام و آینده کشور است، با تمامِ انگیزه و توان حفاظت و حمایت کنیم.
مردم ایران بیش از ۲۵۰ هزار شهید و حدود یک میلیون ایثارگر تقدیم انقلاب کردهاند، بنابراین از خواست خود کوتاه نمیآیند و با تمام وجود از مسیر مقاومت و مشارکت از آن صیانت میکنند.
حضور امید بخش مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن سال جاری، به امید خدا طلیعهای خواهد بود بر رونق و تراکم صفوف در پای صندوقهای رأی در انتخابات ۱۱ اسفند ماه جاری. ملت ایران با یک وطن، یک پرچم، یک دولت و یک رهبری در راستای صیانت از اقتدار و امنیت ملی قطعاً برای حفظِ وحدت ملی و روح همبستگی، تلاش خواهند کرد و بی شک مشکلات اقتصادی و نقدها و نظرها و اختلاف در سلیقهها، نظرات و دیدگاهها هیچ گاه به وحدت ملی و یکپارچگیِ سیاسیِ نظام جمهوری اسلامی لطمه نزده و ملت ایران خطوط قرمز و ارزشهای انسانی و اسلامی و منافع ملی خود را قربانی برخی ارزشهای کاذب غربی نخواهند کرد.
قطعاً دشمن تا صبح روز انتخابات، تلاش خواهد کرد تا با روشهای مختلف جنگ ترکیبی و شناختی و ادراکی، مردم را از حضور پای صندوقهای رأی منصرف کند، در این خصوص همه باید مراقبت کنیم و به هوش باشیم تا مبادا اختلافاتِ سیاسی، مذهبی و قومی در این کشورِ پهناور قد علم کند و رکنِ رکینِ وحدت ملی را نشانه رود.
*کارشناس سیاسی