به گزارش خبرنگار مهر، سردار «رضا طلایی نیک» سخنگوی وزارت دفاع در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد طی سخنانی با تبریک میلاد با سعادت حضرت علی اکبر ع و روز جوان اظهار داشت: در ماههای اخیر بیش از ۲۰۰ نخبه فارغ التحصیل دانشگاههای برتر کشور جذب وزارت دفاع شدند و دایره نخبگانی ما تکمیل تر شد.
وی با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: حضور گسترده مردم دارای پیامهای بسیاری بود و ماهیت مردمی بودن انقلاب اسلامی را نشان داد ثابت کرد که اتکا به مردم یک اصل بنیادی در انقلاب اسلامی ایران است. این راهپیمایی باشکوه در حالی بود که شاهد تبلیغات گسترده رسانههای بیگانه بودین و ملت ما نشان داد در خنثی کردن تهدیدات همواره نقش خود را نشان دادند و اعلام کردند که آماده شرکت در انتخابات پیش رو هستند.
سخنگوی وزارت دفاع انتخابات را تعیین کننده دانست و گفت: با برگزاری ۴۰ انتخابات تا کنون ثابت شده که همه جایگاهها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم توسط مردم انتخاب میشوند و مشارکت مردم در انتخابات یکی از مؤلفههای تحکیم قدرت دفاعی کشور است.
سردار طلایی نیک با اعلام حمایت و مشارکت نیروهای مسلح از انتخابات تصریح کرد: قطعاً شاهد حضور گسترده مردم در انتخابات خواهیم بود.
وی با اشاره به دستاوردهای وزارت دفاع در ماههای اخیر گفت: تا کنون برنامههای مصوب شده را طبق برنامه پیش بردیم و ۴۱ درصد طرحهای تمام شده به محصول تبدیل شده است.
سخنگوی وزارت دفاع گفت: محصولات دفاعی متنوعی در سال جاری تولید شده که بخشی از آنها مانند شناورهای رزمی که روز گذشته تحویل سپاه شد رسانهای شد و بخش دیگری به دلایل امنیتی رسانهای نشده است.
وی افزود: در حوزههای ترکیبی به دستاوردهای بسیار خوبی رسیدهایم به شکلی که هر ماه شاهد رونمایی از محصول جدید خواهیم بود زیرا این دانش بومی است و ما با اتکا به توان و دانش بومی به این جایگاه رسیدهایم.
سردار طلایی نیک با اشاره به همکاری با سایر بخشهای کشور گفت: مرکز مشارکتهای ملی دفاعی اخیراً تأسیس شد و ما سایز دانشهای دفاعی را با بخشهای دیگر کشور به اشتراک بگذاریم. انتقال فناوریهای دو منظوره یکی دیگر از اقدامات وزارت دفاع است که در همین راستا بیش از ۲ هزار محصول تولید شده است.
سخنگوی وزارت دفاع تأسیس پارک علم و فناوری دفاعی را یکی دیگر از اقدامات وزارت دفاع اعلام کرد و گفت: در این پارک علمی و فناوری نظامی که در شیراز و تهران در سال آینده به بهره برداری میرسد، از ظرفیتهای نظامی و غیر نظامی کشور استفاده میکنیم و منطقه ویژه هوایی در سال ۱۴۰۳ در شاهین شهر اصفهان افتتاح خواهد شد.
سردار طلایی نیک یکی از رویکردهای مهم وزارت دفاع را رشد کمی و کیفی تولیدات و محصولات دفاعی دانست و در این باره تصریح کرد که ایران در حوزه استاندارد، همواره رتبههای بالا داشته است.
وی ادامه داد: ۸۹ درصد املاک نظامی به مرحله صدور سند رسید و بخش بالایی از اختلافات در این حوزه مرتفع شده است است؛ از سوی دیگر بخش عمده صنایع دفاعی را به خارج از شهرها انتقال دادهایم تا از این طریق به مردم کمک بیشتری کنیم.
سردار طلایی نیک پاکسازی ۲۶ هزار مین در سال جدید را یکی دیگر از اقدامات انجام شده در وزارت دفاع اعلام کرد و افزود: پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان و پرداخت مطالبات بازنشستگان نیروهای مسلح نیز با جدیت دنبال میشود.
سخنگوی وزارت دفاع افزایش حقوق بازنشستگان و کارکنان نیروهای مسلح برای سال آینده را ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت: وزارت دفاع و نیروهای مسلح، تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند و افزایش حقوق نیز تابع همین قوانین و مقررات است.
وی با بیان اینکه رونمایی از محصول جدید در ماههای پیش رو انجام خواهد شد گفت: تقریباً همه محصولاتی که قرار بود رونمایی آنها رسانهای شود، رسانهای شده است و رونماییها ادامه خواهد داشت؛ در حوزه ماهوارهبَرها نیز برنامهها ادامه دارد.
سخنگوی وزارت دفاع تأمین و تقویت مرزها را مطالبه ملی و مردمی دانست و گفت: هر چه امنیت مرزها را ارتقا دهیم، به نفع همسایگان است؛ برنامه تقویت مرزها در حال انجام است و با ایجاد سامانههای پیشرفته و ایجاد موانع مرزی، این روند ادامه دارد که جا دارد از مجلس و دولت تشکر کنیم و اگر تأمین مالی ادامه داشته باشد، تقویت مرزها با سرعت پیش میرود.
سردار طلایی نیک درباره تحویل تانک کرار به نیروهای مسلح گفت: محدودیتی درباره تولید و تحویل تانک کرار به نیروهای مسلح نداریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره همکاریهای نظامی ایران و روسیه و ارتباط دادن این همکاریها به جنگ در اوکراین گفت: گمانهزنیهای مطرح شده در این خصوص کاملاً اشتباه هستند و این همکاریها، هیچ ارتباطی به جنگ اوکراین ندارند؛ ما طبق قرار و توافقهای قبلی، همکاریهای خود را با هدف ثبات امنیت منطقه ادامه میدهیم و البته آمادگی داریم برای خاتمه جنگ در منطقه بالکان و جنگهای منطقهای، کمک کنیم.
سردار طلایی نیک ساخت شناورهای سبک با همکاری ارتش و سپاه پاسداران را دارای یک زمانبندی مشخص دانست و گفت: ساختار توان دریایی ارتش و سپاه پاسداران به گونهای است که نیاز به کلاسهای متفاوت شناور دارند و ساخت این شناورها متناسب با نیازها ادامه دارد.
سخنگوی وزارت دفاع گفت: در حوزه پهپادی، تنوعی از پهپادها را داریم و زمانبندیها در این حوزه کاملاً دورهای هستند و پهپاد «قاهر» نیز در زمان خود رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به ادعای مطرح شده پیرامون پشتیبانی تسلیحاتی ایران از یمن گفت: این ادعاها برای فرافکنی است و همه میدانند توانمندیهای مقاومت، بومی است؛ کسانی که این ادعاها را طرح میکنند، میخواهند بر ناکامیهای خود سرپوش بگذارند؛ این همه جنایت و کشتار در غزه شرمندگی جهانی برای آنهاست و برای فرار، این اتهامات را مطرح میکنند.
سردار طلایی نیک با اشاره به گمانهزنیهای مطرح شده درباره صادرات پهپاد به سودان از سوی ایران گفت: ما با رعایت اصول، صادرات را انجام میدهیم و بر اساس ملاحظات کشورهای مقصد صادرات تجهیزات دفاعی، اجازه اعلام این اطلاعات را نداریم.
سخنگوی وزارت دفاع در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به رویکرد نیروهای مسلح در قبال انتخابات پیش رو گفت: نیروهای مسلح فقط مسؤول مهیاکردن شرایط امنیتی انتخابات هستند اما هیچ مداخله و شرکتی در رقابتهای انتخاباتی و حمایت از نامزدها نخواهند داشت.
سردار طلایی نیک هدف از رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین را کمک به صلح و دوستی در منطقه و جهان دانست و گفت: این همکاریها از بروز اختلافات و تهدیدات جلوگیری خواهد کرد و تهدیدی برای دیگر کشورها نیست.
وی با بیان اینکه بالگرد ملی با ظرفیت و قابلیت بالا در حال طراحی است، افزود: این بالگرد ملی در صورت نهاییشدن، نیازهای ملی و نظامی کشور را پوشش خواهد داد.
سخنگوی وزارت دفاع گفت: در صادرات تجهیزات دفاعی ملاحظاتی وجود دارد و تاکید داریم که این صادرات، به توان دفاعی کشور آسیبی وارد نکند؛ بر همین اساس طیف وسیعی از تجهیزات و اقلام پشتیبانی، آماده صادرات هستند.
سردار طلایی نیک افزود: پیشرفتهای کشور در حوزه محصولات دفاعی بسیار چشمگیر است؛ بومیسازی تجهیزات دفاعی، توان کشور را تقویت میکند و میزان تابآوری کشور را ارتقا میدهد؛ در رزمایشها سامانهها را آزمایش عملیاتی میکنیم و به صورت واقعی در میدان رزم آزمایش میکنیم و در هیچ رزمایش عملیاتی، خوشبختانه هیچ نارسایی نداشتهایم.